top of page

Η σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ, ο γεφυροποιός Μαρινάκης, το τετ α τετ του Β. Ψάλτη και η...πόρτα της Πειραιώς## Το ερείπιο της Δεύτερης Ευκαιρίας


Τις χαμηλές πτήσεις της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών – πλαίσιο Δεύτερης Ευκαιρίας - θα συζητηθούν σήμερα στην σύσκεψη που έχουν οι επικεφαλής των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) με την νεόκοπη ειδική γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Μαρία-Ελένη Αθανασοπούλου. Ακούω ότι η χημεία της ειδικής γραμματέως με τράπεζες και servicers δεν είναι και η καλύτερη αλλά είναι ακόμη νωρίς καθώς η σχέση μόλις ξεκίνησε. Βέβαια, τα ξίφη ήδη διασταυρώνονται στο παρασκήνιο και την επόμενη Πέμπτη η σύσκεψη θα επαναληφθεί με την παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα.


## Διάσταση (;) απόψεων για τον Φορέα Ακινήτων


Έως τις 19 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν τον φάκελο με την εκδήλωση ενδιαφέροντος οι υποψήφιοι επενδυτές για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, τον κουβά δηλαδή στον οποίο θα πάνε όλα τα ακίνητα των δανειοληπτών που θα δηλώσουν πτώχευση. Ακούω ότι η doValue θέλει να κατέβει στον διαγωνισμό μαζί με ένα ξένο fund. Μαθαίνω όμως ότι η διοίκηση της Eurobank δεν είναι και ιδιαίτερα θερμή με το ζήτημα. Ίδωμεν


## Τρ.Πειραιώς: Δεν βρήκαν δωμάτια οι ξένοι του Δ.Σ.


Είναι τόσο καλή η πορεία του τουρισμού που ακόμη και τα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι γεμάτα. Για του λόγου του αληθές, οι αλλοδαποί που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Πειραιώς δεν βγήκαν ούτε καμαράκι για να μείνουν. Η πρώτη επιλογή ήταν το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία αλλά δεν υπήρχε ούτε τετραγωνικό. Την ίδια τύχη (ατυχία) είχαν και στο έτερο ξενοδοχείο του ομίλου Λασκαρίδη, το Athens Capital. Και έτσι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας που έγινε προχθές (Τετάρτη) τα αλλοδαπά μέλη συνδέθηκαν μέσω teams. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν το «πονεμένο» project του Ελληνικού.


## Β. Μαρινάκης ο «γεφυροποιός»


Όσο περνάει ο καιρός θα μαθαίνουμε περισσότερα ντεσού για το πάρτι που έκανε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων». Ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο, το οποίο κρύβει παρασκήνιο, ήταν όταν ο Μαρινάκης πήρε από το χέρι τον Γιώργο Αγγελόπουλο (υιό του Κωνσταντίνου) και τον πήγε στο τραπέζι της προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού προκειμένου να σπάσει ο πάγος μεταξύ τους… Και όπως μου μετέφεραν υπήρξε μια ολιγόλεπτη συνομιλία μεταξύ Τραυλού και Αγγελόπουλου, παρά τη δυσαρέσκεια του τελευταίου όταν έχασε την προεδρία της Ένωσης. Σας θυμίζω ότι παραδοσιακά ο αντιπρόεδρος γίνονταν πρόεδρος, κάτι που δεν έγινε φέτος, πικραίνοντας τον Αγγελόπουλο.


## Τετ α τετ Ψάλτη-Κυριάκου

Στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ είδαμε τον Μάριο Κυριάκου πρώην KPMG και νυν ιδιοκτήτη της εταιρείας Βαράγκη να μιλάει πολύ ώρα με τον διευθύνοντα σύμβουλου της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη. Εξάλλου, στην υπόθεση «Βαράγκη» τους συνδέουν πολλά καθώς ο Μ. Κυριάκου πήρε την χρεοκοπημένη εταιρεία και συμφώνησε το σχέδιο εξυγίανσης με την Alpha Bank, βασική πιστώτρια τράπεζα. Σύμφωνα με το σχέδιο, η Alpha Bank διέγραψε το 68,7% των απαιτήσεών της, σύνολο περίπου 11 εκατ ευρώ, εισέπραξε ήδη 2,5 εκατ ευρώ και μερίδια από περιουσιακά στοιχεία του Δημήτρη Βαράγκη και της εταιρείας.


## Όλο το Μαξίμου στην Τζιά


Μην μπείτε στον κόπο να πάρετε (λέω εγώ τώρα) τηλέφωνο στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο, ούτε ο Peanut δεν θα απαντήσει. Όλοι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού όπως και ο ίδιος θα κάνουν απόβαση στην Τζιά για τον γάμο της διευθύντριας επικοινωνίας και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κύρας Κάπη. Μάλιστα και ο γαμπρός, Χρήστος Ζωγράφος, είναι στο επιτελείο του Πρωθυπουργού. Προφανώς οι εκλογές θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις στα πηγαδάκια καθώς στο κυκλαδίτικο νησί θα βρεθούν και αρκετοί δημοσιογράφοι.


52 views0 comments
bottom of page