top of page

Τι είπε ο Στουρνάρας στον Τασούλα. Η οργή Μητσοτάκη για TURKAEGEAN και η "μοναξιά" Άδωνη

Δεν βλέπει ύφεση ο διοικητής


Καλημέρα σας,

την ώρα που χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέλυε την τροπολογία για το Fuel Pass 2 λίγα μέτρα μακρύτερα ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας παρέδιδε την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής στον Πρόεδρο της Βουλή Κώστα Τασούλα. Η αλήθεια είναι ότι τέτοια ανακούφιση ο Τασούλας είχε καιρό να νιώσει. Όπως έμαθα ο Στουρνάρας τον διαβεβαίωνε συνεχώς ότι ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, να συνεχιστεί δηλαδή ο πόλεμος , η χώρα δεν πρόκειται να έρθει ξανά αντιμέτωπη με την ύφεση. Τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.


Σφίγγα για τις εκλογές


Συνήθως, ο Γ. Στουρνάρας σε κάθε επίσκεψή του στη Βουλή, ειδικά από τότε που αποχώρησε από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ήταν λαλίστατος. Χθες μετά την παράδοση της Έκθεσης πέρασε μια βόλτα από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Συνομίλησε χαλαρά μαζί τους και απάντησε σε όλα πλην των πολιτικών. Κι ενώ απάντησε για την επιρροή πολλών παραγόντων στην οικονομία όταν ρωτήθηκε αν τυχόν πρόωρες εκλογές θα επηρεάσουν αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας πως ως κεντρική τράπεζα αποφεύγει να μιλά για τέτοια ζητήματα. Μπα.


Οργή Μητσοτάκη για TURKAEGEAN

Όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού κατάλαβαν ότι έχει γίνει έξαλλος με την υπόθεση «TURKAEGEAN». Ο Πρωθυπουργός μίλησε για λάθος, για υπαλλήλους της Διοίκησης, άρα του Υπουργείου Ανάπτυξης , που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και γενικώς κατσούφιασε όταν ερωτήθηκε. Ο Ευ.Βενιζέλος πάντως χθες πρότεινε να ανατεθεί η υπόθεση σε 1-2 νομικούς που ξέρουν τη δουλειά και το θέμα θα λυθεί.


Η «μοναξιά» του Άδωνη


Η υπόθεση TURKAEGEAN πάντως τους τάραξε τους Νεοδημοκράτες. Κάπως έτσι μόνο τυχαία δεν θεωρώ ότι είναι η ηχηρή απουσία πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας κατά την προχθεσινοβραδινή παρουσίαση του βιβλίου του Άδωνη Γεωργιάδη για τα μαθήματα ρητορικής. «Που να μπλέξουμε» θα σκέφτηκαν. Κόσμος πάντως πήγε. Και μάλιστα πολύς. Πολιτικούς δεν είδα, παρά το ότι όπως μαθαίνω έγιναν πολλά τηλεφωνήματα. Ή μάλλον είδα. Έναν. Τον σεξολόγο και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και Αντιπρόεδρο της Βουλής Βαΐτση Αποστολάτο.


Οι αριστεροί που ψήφισαν ΝΑΙ


Μέρες που είναι αρχίζουν όλοι να θυμούνται το δημοψήφισμα του 2015. Κάπως έτσι στη Βουλή ο Γιάνης -στα πόθεν έσχες πάντως τον είδα με δύο νι-Βαρουφάκης γίνεται ξανά κεντρικό πρόσωπο. Χθες πάντως στη Βουλή εν μέσω μιας σφοδρότατης σύγκρουσης με τον Θ.Πλεύρη έριξε δυο βόμβες τις οποίες λίγοι κατάλαβαν. Η πρώτη ότι στο δημοψήφισμα του 2015 αριστεροί με πολλές καταθέσεις ψήφισαν ένα ένοχο ΝΑΙ. Επειδή δύσκολα του ξεφεύγουν μάλλον κάτι είχε στο μυαλό του.

Η δεύτερη βόμβα ήταν το ότι επί της ουσίας απάντησε στην πρόσκληση Τσακαλώτου για συνεννόηση. Και απάντησε ΝΑΙ αλλά μόνο αν τα βρουν με διάλογο πριν από τις εκλογές. Κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ τους έπιασε σύγκρυο γιατί τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τι είναι η απλή αναλογική που ψήφισαν.


Ταύρος ο Νικήτας


Σε σοκ βρέθηκε χθες η Βουλή με την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου , ο οποίος διατελούσε διακεκριμένο μέλος του Ιδρύματος της Βουλής. Λίγη ώρα νωρίτερα μάλιστα είχαν παγώσει όλοι ξανά μαθαίνοντας ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο Νικήτας αποδείχθηκε ταύρος, και μετά από μια επέμβαση τοποθέτησης στεντ, από Δευτέρα επιστρέφει ξανά στο γραφείο.103 views0 comments
bottom of page