top of page

Τα ζόρια των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών και οι υποψήφιοι για την εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Καλημέρα σας

Η λήξη του πολέμου καθορίζει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Τα ζόρια των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών και οι υποψήφιοι για την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.


Ας γνωριστούμε


Σε όρους μαιευτικής επιστήμης το Morningview βρίσκεται στο τρίτο στάδιο της κυήσεως του. Η «σύλληψη» του ήρθε πριν από περίπου έξι μήνες όταν μια παρέα συναδέλφων και πλέον team του MV συμφωνήσαμε να το δημιουργήσουμε. Θα δώσουμε έμφαση στο «τι» αλλά και στο «γιατί», σε αυτό που σχεδιάζεται αλλά και σε όσα δύσκολα αποκαλύπτονται. Όπως προανέφερα είμαστε ακόμα στο στάδιο της κυήσεως. Σε μερικές εβδομάδες στις mobile οθόνες σας θα βρεθεί ένα άλλο, εντυπωσιακό και εντελώς διαφορετικό σε μορφή προϊόν. Μέχρι τότε είπαμε να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία.


Γιατί Sketch


Στη Βρετανία του 18ου αιώνα επιβλήθηκε η τιμωρία στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να μην μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων. Άρχισε τότε να αναπτύσσεται η τέχνη του Sketch writing με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είτε να επινοούν ιστορίες είτε να γράφουν τις πραγματικές ειδήσεις δίνοντας στους βουλευτές ψευδώνυμα. Το Sketch έγινε παράδοση, καθιερώθηκε και σήμερα αποτελεί ένα ζωτικό τμήμα του βρετανικού τύπου επιχειρώντας να μεταφέρει στον αναγνώστη την ουσία κάθε γεγονότος και το σχόλιο επ’ αυτού. Ό,τι ακριβώς θα προσπαθήσουμε κι εμείς. Sketch λοιπόν.


Ο πόλεμος καθορίζει τον χρόνο των εκλογών

Σενάρια επί σεναρίων γράφονται κι ακούγονται καθημερινά για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Μπορεί οι περισσότεροι να θέτουν ως κριτήρια τη στάση της Τουρκίας και τις πυρκαγιές ωστόσο στο Μαξίμου, προφανώς κάνουν βαθύτερη ανάλυση σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής οικονομίας. Εξηγούμαι. Ό,τι κι αν λέγεται, ο καθοριστικός παράγοντας για τον χρόνο των εκλογών είναι το πότε θα λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Aν δείξει σημάδια τερματισμού εντός του 2022 ή ακόμα καλύτερα εντός καλοκαιριού τότε το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης. Η αυτόματη αποκλιμάκωση της ακρίβειας την οποία θα επιφέρει ο πόλεμος μόνο και μόνο λόγω αλλαγής της ψυχολογίας και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα έρθουν θα δώσουν ανάσα στην κυβέρνηση Αν ωστόσο, η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει, τότε λόγω του διαφαινόμενου εφιαλτικού χειμώνα, στη ΔΕΘ η Βουλή θα έχει διαλυθεί για εκλογές .


Ζόρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς


Τελικώς, φαίνεται πως την καλύτερη δουλειά την κάνουν οι εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί που δεν ασχολούνται με τη μάχη του σταυρού. Οι δημοσκοπήσεις που τρέχουν αυτή την περίοδο σε όλες τις περιοχές της χώρας δείχνουν ότι όπου μετρήθηκε εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός τα μαντάτα είναι μαύρα. Στην ανατολική Αττική οι πρόσφατες μετρήσεις έδειξαν ότι Στέλιος Πέτσας και Σοφία Ζαχαράκη δεν μπορούν να σπάσουν την τριάδα Μαρτίνου, Βορίδη, Βλάχου και θα κονταροχτυπηθούν με τον Βασίλη Οικονόμου για την τέταρτη και τελευταία έδρα. Στην Α’ Αθηνών ο Ν.Γιατρομανωλάκης είτε κατεβεί είτε δεν κατεβεί ένα και το αυτό. Στη Δυτική Αττική ο Μ.Βαρβιτσιώτης δείχνει να μην απειλείται από τον Μ.Χρυσοχοΐδη , ούτε από τη Μ.Συρεγγέλα ενώ και στη Μαγνησία ο Χ.Τριαντόπουλος πολύ δύσκολα θα μπει σφήνα σε Ζέττα Μακρή και Χ. Μπουκώρο.


Σε δέκα ημέρες η κορύφωση των κρουσμάτων


Ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση των κρουσμάτων εκτιμούν στο Υπουργείο Υγείας. Προσπερνώ τα δηλητηριώδη σχόλια μελών της Επιτροπής κατά του Γκίκα Μαγιορκίνη και της θεωρίας του περί ταλάντωσης και μένω στις αμιγώς ιατρικο-αριθμητικές εκτιμήσεις. Η κορύφωση του -κακά τα ψέματα- νέου κύματος της πανδημίας αναμένεται σε περίπου δέκα ημέρες όπου εκεί δεν αποκλείεται τα κρούσματα να φτάσουν και τις 20.000. Στο Υπουργείο Υγείας όμως δεν ανησυχούν. Ο Σωτήρης Τσιόδρας διαβεβαίωσε τον Θ.Πλεύρη πως η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη καθώς υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμες κλίνες και ΜΕΘ και απλής νοσηλείας. Άρα επιστροφή μέτρων δεν υπάρχει στο τραπέζι.


Κληρώνει για εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Σε διπλή συνεδρίαση αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα αποφανθεί επί των προτάσεων του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την κάλυψη της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , η οποία κενώνεται στις 30 Ιουνίου. Από ακρόαση στη Διάσκεψη των Προέδρων θα περάσουν οι εξής :

Αντιπρόεδρου του Α.Π. Νικόλαος Πιπιλίγκας, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Χρήστος Τζανερρίκος, Γεώργιος Χριστοδούλου και Μαρία Βασδέκη

Αρεοπαγίτες: Βασιλική Ηλιοπούλου, Ελένη Φραγκάκη, Ανθή Γκάμαρη, Ζαμπέτα Στράτα, Πηνελόπη Παρτσαλίδου- Κομνηνού, Μαρία Κουβίδου, Όλγα Σχετάκη- Μπονάτου, Γεώργιος Κόκκορης, Βασίλειος Μαχαίρας και Μαρία Μουλιανιτάκη

Αντεισαγγελείς του Α.Π: Δημήτριος Παπαγεωργίου, Ελένη Μετσοβίτου – Φλουρή, Αριστέα Θεοδόση, Ιωάννης Αγγελής, Ιωάννης Προβατάρης, Όλγα Σμυρλή, Ισίδωρος Ντογιάκος, Δημήτριος Ασπρογέρακας, Βασίλειος Παππαδάς, Λάμπρος Σοφουλάκης, Γεωργία Αδειλίνη και Μαριάννα Ψαρουδάκη.


279 views0 comments
bottom of page