top of page

Σε SSM για μέρισμα η Eurobank. Η λυπητερή των bonuses σε INTKA, το asset Βρεττού και ο άφαντος ΙβάνΣτη Φρανκφούρτη θα βρεθεί, τις επόμενες ημέρες, η διοίκηση της Eurobank για συναντήσεις με στελέχη του SSM. Στην ατζέντα και η διανομή- συμβολικού- μερίσματος τρέχουσας χρήσης.

Ακούμε ότι οι υπηρεσίες έχουν δώσει θετική εισήγηση. Το θέμα έγκειται στο πως θα κινηθεί η ηγεσία του SSM, σε σχέση με τη συγκυρία, που διαμορφώνει η ενεργειακή κρίση και η πιθανή βύθιση της ευρωπαϊκής οικονομίας σε ύφεση.

IΝΤΚΑ: Πέραν των δωρεάν μετοχών Intracom Holdings και Intracom Technologies, που δόθηκαν σε Σωκράτη Κόκκαλη, Κων/νο Κόκκαλη και Δημ. Κλώνη (Απελεύθερος 1 Ιουλίου), αντίστοιχη τακτική υιοθετήθηκε και στην Intracom Defence.

Η εταιρεία διένειμε δωρεάν 2.310.330 μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 5,29 εκατ. ευρώ ( σ.σ. το 10% του τότε μετοχικού κεφαλαίου), σε μέλη Δ.Σ. και διευθυντικά της στελέχη. Το Δ.Σ. επανδρώνουν οι κ.κ. Δ. Κλώνης (πρόεδρος), Κων/νος Κόκκαλης (μέλος), Γ. Τρουλλινός (CEO), K. Πάλμος ( μέλος) και Γ. Αννινος (Αντιπρόεδρος).


ΙΝΤΚΑ ΙΙ: Οι δωρεάν διαθέσεις μετοχών Intracom Holdings και Intracom Defence επιβάρυναν τα αποτελέσματα εξαμήνου με 11,69+6,43 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στους μετόχους δόθηκαν 10 εκατ. ευρώ, μέσω επιστροφής.

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σχετικά με έκταση περίπου 300 στρεμμάτων στο Π. Ψυχικό, επανεκτιμήθηκε η εύλογη αξία ακινήτων της Κέκροψ και προέκυψε ανάγκη απομείωσης 5,66 εκατ. ευρώ

Ταυτόχρονα η Intracom Holdings πήρε ζημιά απομείωσης 17 εκατ. ευρώ για την Intradevelopment. Πλέον, αποτιμάται στα βιβλία της 15,12 εκατ. ευρώ.


ΟΛΠ: Σε χαμηλό 5ετίας η μετοχή με τα κέρδη ανά μετοχή στο εξάμηνο να αντιστοιχούν σε 1,03 ευρώ. Κεφαλαιοποίηση 347 εκατ. ευρώ, καθαρό ταμείο 110 εκατ. ευρώ ( αν αφαιρεθούν και οι μισθώσεις πέφτει στα 50 εκατ. ευρώ), με EBITDA εξαμήνου 43,9 εκατ. ευρώ (47% περιθώριο) και κέρδη προ φόρων 33,2 εκατ. ευρώ (36%).

Δυνατό τρίτο τρίμηνο σε Ακτοπλοΐα και Κρουαζιέρα (το 65% των κρουαζιερόπλοιων χρησιμοποιεί πλέον τον Πειραιά ως homeport)


ΓΕΚ-Εγνατία: Στις αρχές του 2023 αναμένει η ΓΕΚ την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την Εγνατία Οδός.

Παράλληλα με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης θα υπογραφούν και συμβάσεις για τις επεκτάσεις του άξονα, μεταξύ ΓΕΚ-Aegis και ΤΕΡΝΑ ως κατασκευαστή, για τη συντήρηση/λειτουργία. Η κοινοπραξία δουλεύει και τις συμβάσεις χρηματοδότησης.


ΠΛΑ-ΚΡΗ: Αύξησε τιμές, μετακυλώντας κόστη. Έτσι, διατήρησε σε επίπεδο ομίλου σχεδόν σταθερά κέρδη, σε σχέση με το περσινό Α΄ εξάμηνο και προσδοκά σε ένα δεύτερο μισό χωρίς τόσες …αναποδιές. Έχει σημάνει, όμως, ένα καμπανάκι: η ζήτηση βαίνει επιβραδυνόμενη.


Κύπρου: Με το που απέσυρε η Lone Star το ενδιαφέρον της για την Τράπεζα Κύπρου, απέσυρε και η κυβέρνηση το νομοσχέδιο, που ετοιμαζόταν να καταθέσει, με διαδικασία κατεπείγοντος, για την προστασία των τραπεζών.

Ο ορισμός της πολιτικής συνέπειας…


Attica Bank: Από την ανάγνωση των στοιχείων, που δόθηκαν, για την κατ’ αρχήν συμφωνία μετόχων, το capital plan και το business plan προκύπτει το εξής συμπέρασμα: η Ελένη Βρεττού αποτελεί το…asset της τράπεζας, που έλεγε και ο Αλέξης για το Γιάνη.


Η συμφωνία μετόχων προβλέπει μικρότερη ΑΜΚ (490 εκατ. ευρώ), με σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων 300 εκατ. ευρώ, χωρίς, όμως, Ηρακλή και αποαναγνώριση τιτλοποιημένων απαιτήσεων.


Attica Bank II: Επομένως, η τράπεζα θα μείνει μεσοπρόθεσμα με υψηλό NPE ratio, αισθητά βελτιωμένο συντελεστή κάλυψης και θα ποντάρει σε αύξηση των χορηγήσεων, ώστε να αυξηθεί η βάση των δανείων και να υποχωρήσει το NPE ratio, ως ότου βελτιωθούν οι συνθήκες ανάκτησης αλλά και σε αγορές, για να επιχειρηθεί πώληση/(κανονική)τιτλοποίηση.

Τα νούμερα είναι τόσο …λιανά (εξυπηρετούμενα δάνεια 960 εκατ. ευρώ), που ο διπλασιασμός τους δεν είναι δύσκολος. Το γεγονός, βέβαια, ότι η Ellington θα καταστεί μεγαλομέτοχος και την ίδια στιγμή κάτοχος των mezzanine ομολογιών της Omega και servicer του εν λόγω χαρτοφυλακίου αποτελεί πρόβλημα και πιθανή εστία τριβής.


Τεχνική Ολυμπιακή -Πόρτο Καρράς: Τεχνική Ολυμπιακή και πλευρά Σαββίδη συμφώνησαν τον Αύγουστο να έλθουν σε απευθείας διαπραγμάτευση, προκειμένου να περιορίσουν τα θέματα, που παραμένουν σε εκκρεμότητα ως προς την οριστικοποίηση του τιμήματος για Πόρτο Καρράς. Έκτοτε η πλευρά Σαββίδη παραμένει άφαντη.

Η απαίτηση της Τεχνικής Ολυμπιακής από το τίμημα, που παραμένει σε δεσμευμένο λογαριασμό, ανέρχεται σε 22,4 εκατ. ευρώ.


Trastor: Έσοδα από μισθώματα 10 εκατ. ευρώ και κέρδος από αποτίμηση ακινήτων σε εύλογη αξία 18,3 εκατ. ευρω. LTV 49,8% και net LTV 45,6%.

Η διοίκηση αναφέρει ότι λόγω της ανόδου των αποδόσεων κρατικών και εταιρικών ομολόγων αναμένεται επιβράδυνση της έντονα καθοδικής καμπύλης αποδόσεων των ακινήτων για το υπόλοιπο του έτους. Από εδώ και πέρα επενδυτικός «οδηγός» θα είναι ο ρυθμός αύξησης των ενοικίων, ανά κλάδο κτηματαγοράς.
Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.367 views0 comments
bottom of page