top of page

Η εμπλοκή Δημητριάδη με το πρώην σύστημα Λογοθέτη, η βιασύνη ΑΔΜΗΕ, οι αμοιβές 2,75 εκατ. σε Frigo


Ήσυχες ημέρες Αυγούστου υποψιαζόμασταν ότι δεν θα έχουμε φέτος. Η υπόθεση, όμως, υποκλοπών ανεβάζει το «θερμόμετρο» των πολιτικών εξελίξεων σε μη αναμενόμενα ύψη και μετακινεί ...πολιτικές πλάκες.

Παρ΄ ότι ο χρόνος της δημόσιας ομολογίας λάθους από την κυβέρνηση είναι βολικός ( σ.σ. στα μπάνια του λαού), η υπόθεση θα τραβήξει επί μακρόν, τροφοδοτώντας, λόγω του μεγάλου αριθμού των εμπλεκόμενων, την πολιτική αντιπαράθεση. Πρόκειται για τη χειρότερη πολιτική κρίση της θητείας Μητσοτάκη, η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει, τελικώς, σε πρόωρες εκλογές.


Δημητριάδης-«ορφανά» Λογοθέτη: Ταυτόχρονα, οι επιβεβαιωμένες (από ΓΕΜΗ) συναλλαγές Γρηγόρη Δημητριάδη, τέως γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, με τα «ορφανά» Γ. Λογοθέτη, ανοίγουν ενδιαφέροντα κύκλο αποκαλύψεων, στον οποίο εμπλέκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί και πολλοί, παρά πολλοί, «κοντραμπατζήδες».


Αν, μάλιστα, οι δύο υποθέσεις (παρακολουθήσεις, συναλλαγές σε ΑΠΕ) συσχετίζονται, θα γελούν μαζί μας και οι …Μπανανίες.


Δημητριάδης- Canalis: : Η εταιρεία Canalis ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2019, με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ, από τον Κωνσταντίνο Μπαζιώτη, την περίοδο που εργαζόταν στον όμιλο Libra του Γ. Λογοθέτη (  27 Μαρτίου 2019 με 31 Ιανουαρίου 2020).


Στις αρχές Ιανουαρίου 2020 ο Μπαζιώτης μεταβιβάζει το σύνολο των εταιρικών μεριδίων του στην Eledyn, η οποία ανήκει στο Γρ. Δημητριάδη.  


Ένα χρόνο μετά, στις 26 Μαΐου του 2021, η B&F της οικογένειας Μπιθαρά αγοράζει τη Canalis από τον Δημητριάδη, έναντι τιμήματος 166.513 ευρώ. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση χρήσης 2021, αγοράζοντας τη Canalis, η B&F πήρε δύο πλήρως ηλεκτρισμένα και σε λειτουργία φωτοβολταικά πάρκα 0,5 MWatt έκαστο.


Δημητριάδης- Canalis II: Ο Κ. Μπαζιώτης είχε συμπέσει, τόσο στη Partagas, όσο και στον όμιλο Libraμε τον Φέλιξ Μπίτζιο.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα «κλειδιά» της υπόθεσης Λογοθέτη. Στενός του συνεργάτης, που εν συνεχεία βρέθηκε απέναντί του, με άμεση ή έμμεση ανάμειξη στο που και πως κατέληξαν τα ενεχυριασμένα assets μη εξυπηρετούμενων δανείων του εφοπλιστή.

Για ποιο λόγο ο κ. Δημητριάδης αναμείχθηκε με τα απόνερα μιας «βρώμικης» υπόθεσης, διακινδυνεύοντας θέση και πολιτικό μέλλον; Το έσοδο των 165 χιλ. ευρώ, που αποκόμισε από την πώληση της Canalis, δεν αποτελεί ικανό κίνητρο.

Τι άλλο υπάρχει, που να τον συνδέει με τα «ορφανά» Λογοθέτη;


Μπίτζιος- Μπιθαράς: Την ίδια περίοδο που η B&Fαγόρασε την Canalis, απέκτησε από τον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ, τη Ventus Ενεργειακή ΜΙΚΕ, έναντι τιμήματος 1000 ευρώ ( όσο το μετοχικό κεφάλαιο). Λογιστής της εταιρείας ο γνωστός, επίσης,από την περίοδο Λογοθέτη και …επιγόνων, Ηλίας Κυριακίδης.


Οι συναλλαγές B&F δεν διενεργήθηκαν σε «φουσκωμένες» τιμές, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες.


Μέλη, όμως, της οικογένειας Μπιθαρά εμφανίζονται να κατέχουν προσωπικά (εκτός B&F) εταιρείες λογισμικού (Δελφών Line) από κοινού (50%-50%) με την Krikel, ενώ ο Φέλιξ Μπίτζιος εμφανίζεται να έχει διατελέσει αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa, που εμπορεύεται το λογισμικό Predator.

Από την ώρα που όλα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας ο Δημητριάδης ήταν… τελειωμένος από το Μαξίμου. Εξ ου και μια σειρά συναντήσεων, τους τελευταίους μήνες, γινόταν χωρίς την παρουσία του.


Cubico: Παραμένοντας στα απόνερα της υπόθεσης Λογοθέτη, θυμηθήκαμε την Cubico SustainableInvestments, η οποία είχε προσπαθήσει να κάνει δυναμική είσοδο στις ΑΠΕ, προσεγγίζοντας για ένα διάστημα πρώην στελέχη Λογοθέτη.


Έκανε μια δύο αγορές ( σ.σ. K-Wind από Intracom) και μετά ψιλοχάθηκε. Η εταιρεία ελέγχεται από το pension fund Ontario Teachers’ Pension Plan και την PSP Investments.


ΑΔΜΗΕ: Και από τις παρακολουθήσεις στους …εξπρές διαγωνισμούς. Για ποιο λόγο δόθηκε περιθώριο μόλις ενός μήνα, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, όσον αφορά στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου της «Αριάδνη»;

Οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν ενδιαφέρον ως την 28η Σεπτεμβρίου με τον Αύγουστο «νεκρό» για τους περισσότερους εξ αυτών.


ΟΠΑΠ: Ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των 7.423.668 μετοχών, που προέκυψαν από την επανεπένδυση μερίσματος.


Frigoglass: Σημαντική αύξηση των αποδοχών διευθύνοντος συμβούλου καθώς και της αποζημίωσης μελών Δ.Σ για τις παραστάσεις τους στις συνεδριάσεις καλούνται να επικυρώσουν οι μέτοχοι.

Από το ποσό των 1,55 εκατ. ευρώ, που είχε εγκριθεί για το 2021, πάμε σε 2,75 εκατ. ευρώ. Η διαφορά οφείλεται στα δικαιώματα του προγράμματος stock option που έχουν «ωριμάσει»;


Attica Group: Στα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ ανά μετοχή, με διανομή μικτού ποσού 10,8 εκατ. ευρώ.  


Dimand: Ολοκληρώθηκε η περίοδος πράξεων σταθεροποίησης από τις Alpha Finance και EurobankEquities.


Από μια ματιά στο πίνακα πράξεων σταθεροποίησης προκύπτει ότι στα χαμηλά ( 14,25 με 14,60) έγιναν λίγες πράξεις.


Η συντριπτική πλειονότητα διενεργήθηκε στα 14,90 με 15 ευρώ. Σε κάποιες, δε, συνεδριάσεις οι δύο ΑΧΕ αγόρασαν πολλά τεμάχια (14/7 128 χιλ. στα 14,9 ευρώ, 19/7 121 χιλ. στα 15 ευρώ).


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα εισπράξει μεν 683,3 εκατ. ευρώ από την πώληση της Άνεμος, μετά την αφαίρεση, όμως, δανεισμού της Άνεμος τον οποίο αναλαμβάνει, το καθαρό όφελος ανέρχεται σε 596 εκατ. ευρώ.

 


 
Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.469 views0 comments
bottom of page