top of page

Η νέα απόφαση για ΑΠΕ, τα credit committees για ΤΕΝΕΡΓ και το φόντο της παραίτησης ΠαναγιωτόπουλουΣε τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για τους κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης ΑΠΕ ( Απελεύθερος 17 Αυγούστου) ακούμε ότι προτίθεται να προχωρήσει ο υπουργός Ενέργειας, Κ. Σκρέκας. Πρόκειται για ζήτημα που ενδιαφέρει όλους τους μεγάλους παίκτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά και ενδέχεται να σηματοδοτήσει αλλαγές σε συζητούμενα και υπό εκκόλαψη deals.


ΤΕΝΕΡΓ: Κυκλοφόρησαν, εκ νέου, φήμες περί ναυαγίου στην προχωρημένη διαπραγμάτευση ΓΕΚ/Περιστέρη με τη First Sentier και επανόδου του ενδιαφέροντος της Macquarie. Η αγορά, όμως, τις αντιμετώπισε ψύχραιμα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προγραμματισθεί για τις 18 Οκτωβρίου η άφιξη στην Αθήνα της ηγεσίας του private equity fund ( Απελεύθερος 6 Οκτωβρίου), η οποία λειτουργεί ως ορόσημο για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.


ΤΕΝΕΡΓ ΙΙ: Εφόσον κλείσει η συμφωνία, θα συνεδριάσουν τα credit committees τραπεζών, πριν τις 18 Οκτωβρίου ( σ.σ. πιθανώς προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας). Παρά την προχωρημένη προεργασία, δεν αποκλείεται να προκύψει στο παρά πέντε κάτι, που θα μεταβάλλει δεδομένα και τον παραπάνω προγραμματισμό.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες, που να δικαιολογούν ανησυχία.


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Την παραίτησή του υπέβαλε, εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου, από τη θέση του CEO και προέδρου της ΑΚΤΩΡ ο Χρ. Παναγιωτόπουλος, όπως αποκάλυψε το Powergame.

Πρόκειται για μη προγραμματισμένη παραίτηση, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης. Ακούμε ότι χρέη μεταβατικού CEO θα αναλάβει ο κ. Γ. Συριανός, CEO της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις. Εκ της παλαιάς φρουράς του ομίλου.


REDS: Η παραίτηση Παναγιωτόπουλου δεν συνδέεται, κατά την άποψη όσων παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ της REDS.

Το Δ.Σ. έκρινε ως μη δίκαιο και εύλογο το προσφερόμενο από τη Reggeborgh αντάλλαγμα των 2,48 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρ. Παναγιωτόπουλος είναι πρόεδρος της REDS και κάτοχος άμεσα 6,7 εκατ. μετοχών (11,66%). Το 7,14% της εταιρείας κατέχεται από τον εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, μέσω της Diamanco Holdings.


REDS II: Πρακτικά, η δημόσια πρόταση απευθύνεται σε αυτούς τους δύο, με την αγορά να υποψιάζεται ότι δεν είχαν πρόθεση να την αποδεχθούν και πριν την έκθεση αποτίμησης της Euroxx (σ.σ. χρηματοοικονομικός σύμβουλος της REDS), η οποία προσδιόρισε τη δίκαιη τιμή της μετοχής σε εύρος 2,51 με 2,85 ευρώ.

Η Reggeborgh δεν προτίθεται να βγάλει την εταιρεία από το ταμπλό και ουδείς «καίγεται» να πετύχει η υποχρεωτική και από… καραμπόλα δημόσια πρόταση.


ΕΛΛΑΚΤΩΡ- REDS: Μεταξύ τραπεζικών στελεχών υπάρχει η αίσθηση ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξετάζει την απορρόφηση της REDS. Παρ΄ ότι κύκλοι της Reggeborgh διαψεύδουν μια τέτοια προοπτική, σημειώνοντας τις προοπτικές του real estate και την αναγκαιότητα να παραμείνει ανεξάρτητη η REDS, υπάρχει πλέον και ο συνέταιρος, Motor Oil.

Μια πρόθεση συγχώνευσης πιθανώς να αποτέλεσε αξεπέραστο σημείο τριβής. Προϋπήρχαν, θέματα conflict of interest.


Παγκρήτια: Ολοκληρώνεται σήμερα στις 8 το βράδυ η περίοδος άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν «ενθουσιάζουν». Σίγουρα θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους Εθνική ( σ.σ. κατέχει το 7,17% της Παγκρήτια) Alpha και Eurobank (σ.σ. αισθητά χαμηλότερα ποσοστά).

Η πλευρά Lyktos δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Κάποιοι εικάζουν, βλέποντας ότι ανανεώθηκε η απόφαση για τη δική της αύξηση κεφαλαίου κατά 12,9 εκατ. ευρώ, ότι περιμένει τη στιγμή του αδιεξόδου. Τέλος, το φημολογούμενο ενδιαφέρον από εφοπλιστές εκδηλώνεται υπό αιρέσεις.


Παγκρήτια ΙΙ: Όλα αυτά δείχνουν -και πιθανώς είναι- εξαιρετικά απαισιόδοξα, αλλά η στήλη θα συνταχθεί με την ανεξήγητη αισιοδοξία ενός χορτοφάγου, που λατρεύει τη σάλτσα χοιρινού.

Το μεγάλο παιχνίδι, άλλωστε, ξεκινά από αύριο και αφορά στην κάλυψη των αδιάθετων μετοχών. Λήγει, αν δεν παραταθεί, στις 13/10.


ΙΝΚΑΤ: Η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει σε αγορά και ανακαίνιση τουριστικού καταλύματος 17 δωματίων στη Χώρα Μυκόνου. Θα το μετατρέψει σε luxury boutique hotel με branded εστιατόριο.

Πάλι στη Μύκονο σχεδιάζει την αγορά οικοπέδου στην Ελιά για την ανάπτυξη βίλλας 440 τ.μ. υψηλών προδιαγραφών.


INTKA: Αγορές 184 χιλ. μετοχών κατά τις συνεδριάσεις 5-7 Οκτωβρίου από τον Δημ. Θεοδωρίδη.


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.325 views0 comments
bottom of page