top of page

Κόντρα αγορών σε MIG από Πειραιώς- Ηλιόπουλο. Στα 0,217 η δημόσια πρόταση. Η υπέρβαση της ΔΕΗ

Με τους τίτλους Eurobank και ETE να διαπραγματεύονται σε επίπεδα αντίστοιχα των ισπανικών και υψηλότερα των ιταλικών, σε όρους p/tbv, η διανομή μερίσματος χρήσης 2022 θα αποτελέσει θρυαλλίδα. Αν οι προσδοκίες επιβεβαιωθούν μπορεί να δικαιολογηθεί, βραχυπρόθεσμα, ακόμη και premium, έναντι των ισπανικών τραπεζών, λόγω προοπτικών της οικονομίας. Αν διαψευστούν, θα διορθώσουν καθώς η καταβολή μερίσματος σφραγίζει την επάνοδο σε κανονικότητα για μια τράπεζα. Το τελευταίο διάστημα, επικρατεί …σιγή για το θέμα καθώς προεκλογικά η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ανοίξει θέμα διανομής μερίσματος.

ΔΕΗ: Πάνω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς ακούμε ότι θα διαμορφωθούν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ στο Δ΄ τρίμηνο, ωθώντας πάνω από τα 900 εκατ. ευρώ τα EBITDA χρήσης 2022.

Τιτάν: Τα αμυντικά χαρακτηριστικά, που διατηρεί η ζήτηση κατοικιών στην περιοχή της Φλόριντα, ανέδειξε, για άλλη μια φορά, η διοίκηση του ομίλου, κατά την παρουσίαση στην ΕΘΕ, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, για το αν και πόσο επηρεάζεται η δραστηριότητα στις ΗΠΑ από τη πτώση στις τιμές των ακινήτων και το διαφαινόμενο slow down στην οικοδομή. Επιπρόσθετα, μέρος του αυξημένου, πέρσι, κόστους έχει υποχωρήσει, λόγω της σημαντικής διόρθωσης στα ναύλα. Υπόσχεση για ελαφρώς υψηλότερο μέρισμα φέτος.

Τιτάν ΙΙ: Στην Ελλάδα λήγει τον Ιούνιο το διετές συμβόλαιο με τη ΔΕΗ για προμήθεια ρεύματος και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για υπογραφή πολυετούς, αυτή τη φορά, σύμβασης ( σ.σ. διάρκεια 8 με 10 έτη). Από όσα έγιναν αντιληπτά, το κόστος για την τσιμεντοβιομηχανία θα είναι, κατά την πρώτη διετία, υψηλότερο του τρέχοντος. Θα αποκλιμακωθεί, εν συνεχεία, όσο θα ηλεκτρίζονται τα φωτοβολταικά πάρκα της ΔΕΗ.

Πειραιώς: Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Δ΄ τριμήνου (24 Φεβρουαρίου) θα ακολουθήσει επενδυτική ημερίδα στο Λονδίνο ( σ.σ. πιθανή ημερομηνία η 1η Μαρτίου). Εκεί, θα παρουσιαστούν οι στόχοι τριετίας. Πρόκειται για την επενδυτική ημερίδα, η οποία προγραμματιζόταν για την 31η Ιανουαρίου.

Πειραιώς-MIG- Ηλιόπουλος: Κόντρα αγορών έχουμε στη MIG καθώς η Πειραιώς είχε άμεση απάντηση στην ρελάνς Ηλιόπουλου. Ο εφοπλιστής έβγαλε αγορές, χθες, πάνω από τα επίπεδα των 0,1668 ευρώ, με την Πειραιώς να απαντά, ανεβάζοντας τον πήχη των δικών της αγορών στα 0,217 ευρώ. Πλέον, η τιμή της δημόσιας πρότασης από πλευράς τράπεζας αναπροσαρμόστηκε, αυτόματα, σε 0,217 ευρώ. Σημειώνεται ότι ως την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Ε.Κ η τιμή μπορεί να επανακαθορίζεται.

Πειραιώς-MIG-Ηλιόπουλος ΙΙ: Ο ενεστώτας διαρκείας έχει τη σημασία του καθώς η Πειραιώς δείχνει αποφασισμένη να ανακόψει, εν τη γενέσει της, κάθε προσπάθεια Ηλιόπουλου να κινηθεί προς το 20% ή προς το 28% που αντιστοιχεί, αυτή τη στιγμή περίπου στο 50% της θέσης της τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς έχει στα βιβλία της το 31% της MIG με κόστος 21,5 εκατ. ευρώ (Απελεύθερος 8 Φεβρουαρίου). Πριν εισφέρει, δε, τα δάνεια της MIG στην Strix είχε συσσωρευμένες προβλέψεις 92 εκατ. ευρώ. Επομένως, ακόμη και αν ξοδέψει μια 100άρα εκατομμύρια για την απόκτηση της MIG η αξία του μοναδικού αξιόλογου περιουσιακού της στοιχείου (Attica Group) δεν μεταβάλλεται.

Πειραιώς-MIG-Ηλιόπουλος ΙΙΙ: Η τράπεζα επιμένει στην επιλογή να μην κάνει βήματα πίσω, απλοποιώντας τη διαδικασία. Θα μπορούσε να προχωρήσει σε αναστροφή συναλλαγής με τη Strix ( Απελεύθερος 21 Νοεμβρίου 2022) και αφού πάρει πίσω το ΜΟΔ να το μετατρέψει εκδίδοντας 2.325.441.907 νέες μετοχές MIG. Δεν το κάνει, για μια σειρά από λόγους. Πολύ σοβαρούς, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι προτάσσει την πάση θυσία απόκτηση της MIG, μέσω της δημόσιας προσφοράς. Και αυτό προφανώς δεν το κατανόησε ο Ηλιόπουλος, παρά τα θεσμικά ραντεβού.

Attica Bank: Καταλλαγή, μετά από υψηλή παρέμβαση, επήλθε στις σχέσεις Thrivest-ΤΜΕΔΕ, που διαταράχθηκαν, μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων, τα οποία έδειχναν το ΤΜΕΔΕ ως υπεύθυνο ή υποκινητή χειραγώγησης της μετοχής Attica Bank. Στο Ταμείο θεώρησαν τα δημοσιεύματα κατευθυνόμενα, το κλίμα πήγε να ξεφύγει, με διαρροές για τα συμφωνηθέντα, αλλά όλοι κατάλαβαν ότι ελάχιστα απέχουν από το να γίνει ο… παιδότοπος κόλαση και μαζεύτηκαν.

Με αυτά και με αυτά Αρχιεπίσκοπο θα τους βάλει ο Στουρνάρας.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.135 views0 comments
bottom of page