top of page

Καταλύτης για ΔΕΗ το κεφάλαιο κίνησης. Ο «άσσος» Ηλιόπουλου σε MIG και ο Henry πασών των τραπεζών

Μια καλή ευκαιρία να επανασταθμίσει η αγορά, στην πράξη, τη δυναμική επιμέρους τίτλων αποτέλεσε η χθεσινή διόρθωση, η οποία προκλήθηκε κυρίως από πωλήσεις hedge funds. Υπεραγορασμένες μετοχές, όπως αυτές των Eurobank,ΕΤΕ, διόρθωσαν, ενώ σε Alpha, ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ η προσφορά απορροφήθηκε εύκολα ή δύσκολα.

Alpha Bank: Αποτελεί τη μοναδική από τις συστημικές τράπεζες, που βρίσκεται ακόμη σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με αυτά που απολάμβανε προ ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (υψηλό 12μήνου 1,456 ευρώ).

Πειραιώς: Σε όρους p/tbv η Πειραιώς παραμένει η φθηνότερη των τεσσάρων, αλλά, ως high beta μετοχή, η πορεία της συναρτάται από τη διατήρηση αυξημένης διάθεσης ανάληψης ρίσκου.

ΔΕΗ: Κρίσιμο, για την περαιτέρω δυναμική της μετοχής, το επίπεδο του κεφαλαίου κίνησης στο Δ΄ τρίμηνο. Η αγορά αναμένει αισθητή μείωση, ως αποτέλεσμα της πτώσης στην τιμή φυσικού αερίου. Εφόσον επαληθευτεί η παραπάνω εκτίμηση και διατηρηθεί η bull market, η μετοχή μπορεί να επανέλθει σε επίπεδα ΑΜΚ.

ΔΕΗ ΙΙ: Αν, μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έχει υπογραφεί SPA με την ENEL, για τη δραστηριότητα της τελευταίας στη Ρουμανία, η παράμετρος του working capital θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Ιδιαίτερα, αν διαψευστούν οι προσδοκίες. Ολοκλήρωσε την απόκτηση της Αιολική Μπελεχέρι ( Απελεύθερος 23 Δεκεμβρίου 2022)

ΤΕΝΕΡΓ: Η ως τώρα δυναμική της αγοράς έκρυψε το πρόβλημα καθυστέρησης, που προκαλεί στο συζητούμενο deal, μεταξύ First Sentier και ΓΕΚ/Περιστέρη, η αποχώρηση της Macquarie από τη θέση συνεπενδυτή ( Απελεύθερος 3 Φεβρουαρίου). Σε συνεδριάσεις, σαν τη χθεσινή, η συμπεριφορά του τίτλου βαραίνει. Οι Αυστραλοί υπέβαλαν την προσφορά τους, μεσούντος του ανοδικού κύκλου επιτοκίων, ποντάροντας ότι θα βρουν χρηματοδότηση για περίπου το 80% του τιμήματος. Προς το παρόν, η εκτίμησή τους δεν επαληθεύεται.

MIG: Δεν προκύπτει ότι η Πειραιώς συγκαταλεγόταν, χθες, μεταξύ των αγοραστών στη μετοχή. Αν οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν, η τιμή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης παραμένει, προς ώρας, σε 0,217 ευρώ. Οι χθεσινές αγορές εκδηλώθηκαν, είτε από την πλευρά Ηλιόπουλου, είτε από όσους προσδοκούν ότι η κόντρα θα συνεχισθεί σε υψηλότερα επίπεδα αποτιμήσεων. Είναι πιθανόν να ισχύουν και οι δύο παράμετροι. Περιορισμένος- συγκριτικά- όγκος, με μόλις 8,6 εκατ. τεμάχια να αλλάζουν χέρια

MIG II: Τόσο η πλευρά Ηλιόπουλου, όσο και πιθανώς κάποιοι ανεξάρτητοι μέτοχοι διαθέτουν το εξής πλεονέκτημα: πολύ χαμηλή τιμή κτήσης. Πλεονέκτημα που τους επιτρέπει να προχωρούν σε σημαντικές αγορές στα 0,22 με 0,23 ευρώ, με τη μέση τιμή κτήσης να παραμένει χαμηλότερα των 0,217 ευρώ. Το ρίσκο που αναλαμβάνουν είναι να εξασκήσει το ΜΟΔ η Strix

Τεχνική Ολυμπιακή: Η KPMG καλείται να αναλάβει ρόλο ανεξάρτητου εκτιμητή, κοινά συμφωνημένου από τις πλευρές Τεχνική Ολυμπιακή και Σαββίδη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τίμημα πώλησης του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς. Στις 30/06/2022 παρέμεναν στον escrow account 22 εκατ. ευρώ

INLOT: Το…βαρύ πυροβολικό της στέλνει στη θυγατρική της στις ΗΠΑ, Intralot Inc, η Intralot. Ο κ. Ν. Νικολακόπουλος, ως σήμερα αναπληρωτής CEO της μητρικής, αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Intralot Inc.

ΜΥΤΙΛ-Watt&Volt: Παρέμεινε CEO της Watt&Volt, μετά την εξαγορά της από τη Μυτιληναίος, ο Αν. Παπαναγιώτου. Αναπληρωτής CEO ο κ. Παν. Κανελλόπουλος

Holterman- τράπεζες: Ότι ο Henry Holterman προσεγγίζει τις εν Ελλάδι επενδύσεις του με χαρακτήρα trader, το έχει αντιληφθεί το σύνολο σχεδόν της αγοράς (Απελεύθερος 7 Οκτωβρίου 2022). Το γιατί επιμένουν όσοι δημιουργούν κλίμα να …φθείρουν, δια της επαναλήψεως, το όνομά του, έχει τη σημασία του.

Holterman-τράπεζες ΙΙ: Ο Ολλανδός, μέσω της Reggeborgh, έκτισε θέση στην Alpha ( σ.σ. κατέχει σήμερα περί το 6,5%), με χαμηλό κόστος κτήσης. Θυμίζουμε ότι πήρε από τις αδιάθετες της ΑΜΚ περίπου το 1% με 1,5% και εν συνεχεία, ενίσχυσε τη θέση με αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα. Ενδιαφέρον επέδειξε πέρσι και για την Εθνική. Φημολογείται ότι αυτό κατατέθηκε στον πρωθυπουργό, κατά την τελευταία συνάντησή τους. Πληροφορίες τον θέλουν να έχει δεχθεί διερεύνηση –και- για την περίπτωση της Πειραιώς.

Όχι, για τον 5ο πόλο δεν τον ξαναπλησίασαν. Άλλωστε, την …ορχήστρα την έχουν αγκαζάρει οι Μπάκοι…

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.198 views0 comments
bottom of page