top of page

Το νέο όνειρο Ε. Μυτιληναίου και η σύμβαση ΟΠΑΠ-Allwyn. Δεν θέλει το Μαξίμου τους Κύπριους σε ΑΚΤΩΡ;

Οι αγορές τραπεζικών μετοχών για κλείσιμο ανοικτών θέσεων πώλησης, σε συνδυασμό με την απουσία προσφοράς εξηγεί, σύμφωνα με χρηματιστές, την χθεσινή εκτίναξη. Υπό το παραπάνω πρίσμα, η συνεδρίαση δεν προσφέρεται για συμπεράσματα.

ΜΥΤΙΛ: Γεύμα σε εγχώριους αναλυτές και εκπροσώπους ξένων επενδυτικών τραπεζών παρέθεσε, χθες, η διοίκηση της Μυτιληναίος. «Όνειρο ζωής» αποτέλεσε, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, η εισαγωγή των μετοχών στο MSCI Standard. Μεγαλύτερο όνειρο, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας. Θα βοηθούσε, συμπληρώνουμε εμείς, τόσο στον άμεσο σχεδιασμό για παράλληλη διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του LSE, όσο και στο μεσομακροπρόθεσμο για re-listing.

ΜΥΤΙΛ ΙΙ: Κατά τα λοιπά, η διοίκηση επανέλαβε όσα ανέφερε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ( στόχος EBITDA φετινής χρήσης 1 δισ. ευρώ, εστίαση σε ΑΠΕ, κέρδη από trading φ/α). Μεταξύ των συνδαιτημόνων από πλευράς επενδυτικών τραπεζών, οι πηγές μας εντόπισαν BNP, Deutsche Bank, Citigroup, Morgan Stanley, Barclays.

ΟΠΑΠ: Σύμβαση με την Allwyn Entertainment υπογράφει ο ΟΠΑΠ, βάσει της οποίας ο Οργανισμός θα -συνεχίσει να- παρέχει στη συνδεδεμένη εταιρεία συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη διεξαγωγή λοταρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπενθυμίζεται ότι η Allwyn Entertainment κέρδισε το διαγωνισμό για την 4η άδεια εθνικής λοταρίας στο Η.Β., η ισχύς της οποίας ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2024.

ΟΠΑΠ ΙΙ: Μέχρι τότε ο ΟΠΑΠ θα συμβουλεύει την Allwyn, προκειμένου να αποκτήσει τεχνογνωσία/εμπειρία διεξαγωγής. Η σύμβαση έχει αναδρομική ισχύ ( σ.σ. από την 1η Απριλίου 2022) καθώς η παροχή υπηρεσιών ξεκίνησε από την περίοδο διεκδίκησης της άδειας. Το service fee, που εισπράττει ο ΟΠΑΠ, προσαυξάνει τους μισθούς και τα bonuses των εργαζομένων του. Υπάρχει μια επιπρόσθετη χρέωση 5%, που αποτελεί έσοδο για τον ΟΠΑΠ και καλύπτει τα λειτουργικά και διαχειριστικά έξοδά του. Δεν διευκρινίζεται επί ποιου παρονομαστή επιβάλλεται το 5%. Η Deloitte έκρινε δίκαιη και εύλογη τη συναλλαγή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΑΚΤΩΡ: Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, ούτε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ούτε η κοινοπραξία Wade Adams-

Κούτρα, απευθύνθηκαν, επίσημα ή ανεπίσημα, στις τράπεζες για το θέμα της υποκατάστασης εγγυητικών. Για επίσημο αίτημα waiver ούτε λόγος. Επομένως, δεν ισχύει ότι οι συζητήσεις κόλλησαν σε ζητήματα, που έχουν εγείρει οι τράπεζες, αναφορικά με τις εγγυητικές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ- ΑΚΤΩΡ ΙΙ: Πόθεν εκπορεύονται, λοιπόν, τα δημοσιεύματα για πρόβλημα με τις εγγυητικές; Η ανθρωπογεωγραφία δεν οδηγεί σε ΓΕΚ. Αντίθετα, οδηγεί σε πρώην Σαμαρικά πολιτικά κέντρα και φιλικά προς αυτούς επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θέλει το Μαξίμου να πωληθεί η ΑΚΤΩΡ στη Wade Adams ή κάποιοι εκμεταλλεύονται τον κατακερματισμό στη μετά Γρηγόρη εποχή, προκειμένου να ξεπληρώσουν – δικές τους- χάρες; Τέλος, δεν φοβούνται οι αναθέτοντες να παίζουν συνεχώς με τους ίδιους …Μέσους. Χαλκέντεροι, σαν τους Μουνάφο και Σιμάνσκι, να είναι οι άνθρωποι, θα κλατάρουν…

INTKA-Intradevelopment: Νέο Δ.Σ απέκτησε η κατά 82,64% θυγατρική της Intracom. Αξιοσημείωτο ότι αποχώρησαν από το Δ.Σ οι –σημαντικοί- μέτοχοι μειοψηφίας.

Πειραιώς- Resolute: Το περασμένο Φθινόπωρο, η Πειραιώς υπέγραψε με την Resolute Asset Management σύμβαση παροχής υπηρεσιών για την πωλησιακή ωρίμανση και διαχείριση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων ιδιοκτησίας της τράπεζας. Ακούγεται «ξύλινο», αλλά είναι απλό: η Resolute ανέλαβε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας προς πώληση ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων της Πειραιώς, αξίας 1 δισ. ευρώ. Από τη συμπλήρωση του φακέλου, ως την αποτίμησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Resolute Hellas εξαγόρασε την Πειραιώς Διαχείριση Ακινήτων.

Πειραιώς- Resolute II: Για την Πειραιώς, η συμφωνία φέρνει εξοικονόμηση κόστους άνω των 5 εκατ. ευρώ ετησίως και κυρίως επιταχύνει τη διαδικασία για την αξιοποίηση ακινήτων. Τα πρώτα πέρασαν στη Trastor, ενώ ακολουθεί η προετοιμασία φακέλων για ακίνητα αξίας περίπου 450 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τη νέα περίμετρο του project Terra.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.235 views0 comments
bottom of page