top of page

Το γραφείο Παπαπολίτη προσέλαβε ο MBS, το ζήτημα του fit&proper και η Αττική Οδός
Καλημέρα σας

Επιτέλους, η Ευρώπη ξυπνά και βάζει σε τροχιά υλοποίησης μια σειρά από μέτρα ανάσχεσης του ενεργειακού ράλι, προεξέχοντος του πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου. Άντε, να δούμε γιατί με την κλιματική αλλαγή βλέπω τον χειμώνα να μας χτυπά (εννοώ και σε εμάς του νότιους) την πόρτα νωρίς. Μιας και μιλάμε για πλαφόν οι υπουργοί Οικονομικών των G7 θα συζητήσουν την πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, γεγονός που προκάλεσε εχθές την άμεση αντίδραση της Μόσχας. Μένοντας στα ενεργειακά στο Μέγαρο Μαξίμου διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες των μέτρων στήριξης που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και όπως μαθαίνω το πετρέλαιο θα κυριαρχήσει. Ας έρθουμε τώρα στα νέα της αγοράς:


## Αττική Οδός Ι: Στο… περίμενε οι εγκλωβισμένοι  


Ανοικτές παραμένουν οι περισσότερες από τις αγωγές αποζημίωσης που έχουν υποβάλλει εγκλωβισμένοι - και μη;- στηνΑττική Οδό από την κακοκαιρία «Ελπίς». Όπως αναφέρει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις οικονομικές καταστάσεις, «στο παρόν στάδιο, λόγω του σημαντικού όγκου των πληροφοριών που συνεχίζουν να αξιολογούνται και της πολυπλοκότητας των ζητημάτων αναφορικά με αγωγές που έχουν ασκηθεί από χρήστες του αυτοκινητοδρόμου, και παρά το ότι έχει προχωρήσει ήδη μεγάλος αριθμός πληρωμών, δεν είναι εφικτή η εκτίμηση της συνολικής υποχρέωσης που θα προκύψει».


## Αττική οδός ΙΙ: Μόλις 2 εκατ ευρώ


Ο όμιλος εκτίμησε ότι η επιβάρυνση θα φθάσει σε 9 εκατ. ευρώ και πήρε τη σχετική πρόβλεψη στα αποτελέσματα εξαμήνου, αλλά το ποσό των 7 εκατ. ευρώ θα οριστικοποιηθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μετά την ολοκλήρωση της προαναφερόμενης διαδικασίας αξιολόγησης. Επομένως, προς το παρόν, δόθηκαν αποζημιώσεις 2 εκατ. ευρώ. Υπομονή να πω…


## ETE/MBS Ι: Στο νομικό γραφείο Παπαπολίτη


Το MorningView και η στήλη σας ενημέρωσαν στην αρχή της εβδομάδας για το παρασκήνιο της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες, για την προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης συμβούλου αλλά και για το ενδιαφέρον του Σαουδάραβα πρίγκιπας και διαδόχου του θρόνου Mohammed bin Salman Al Saud για ένα ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας. Ενδιαφέρον που πυροδότησε και την επίσπευση της διαδικασίας από το ΤΧΣ. Λοιπόν, σας έχω φρέσκα κουλούρια. Ο γνωστός πρίγκιπας MBS και οι επιτελείς του στα κρατικά fund που ελέγχει έχουν προσλάβει το δικηγορικό γραφείο Παπαπολίτης& Παπαπολίτης, το οποίο χειρίζεται την πρόταση για την απόκτηση ποσοστού στην Εθνική Τράπεζα.


## ΕΤΕ/MBS II: Ο πρίγκιπας δεν έχει fit&proper


Μπορεί ο τίτλος να είναι χιουμοριστικός καθώς ποια ανάγκη έχει ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας να αποκτήσει fit&proper, αλλά εδώ υπάρχει το εξής ζήτημα: Τα funds του Βασιλείου και οι εταιρείες που ελέγχει δεν έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους κάποια τράπεζα στην Ευρώπη και αυτό με βάση τους κανόνες της Ένωσης καθιστά δύσκολη την απόκτηση ικανού ποσοστού σε τράπεζα του ευρωσυστήματος. Το ζήτημα αυτό τελεί υπό εξέταση και αναζητείται λύση…


## Reds: Αναχρηματοδότηση δανεισμού


Σε διαπραγματεύσεις με συγκεκριμένη τράπεζα για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της βρίσκεται η εταιρεία, ενώ εξετάζει την αγορά όμορων του εμπορικού πάρκου SMART PARK οικοπέδων προκειμένου να αναπτύξει συμπληρωματικές δράσεις, οι οποίες θα αυξήσουν την επισκεψιμότητά του.

 
Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

209 views0 comments
bottom of page