top of page

«Ψήνει» νέα εξαγορά η Eurobank, το… κομμένο τηλέφωνο των servicers και το 50% της δόσης στα δάνειαΚαλημέρα σας

Μια έντονη πολεμική μεταδίδεται με σταθερό ρυθμό από το στρατηγείο της Οδού Νίκης σε σχέση με τις τράπεζες.

Μάλιστα, είναι τόσο επίμονη και εξόφθαλμη που πλέον ακόμη και οι πιο καλοπροαίρετοι έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς το βάθος της επαναστατικής γυμναστικής.

Το βέβαιο είναι ότι στην χθεσινή σύσκεψη παρά τις όποιες διαφωνίες βρέθηκε κοινός τόπος συνεννόησης και το τενεκεδάκι θα πάει παρακάτω… μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Οι τράπεζες θα πληρώσουν το 50% της επιβάρυνσης στις μηνιαίες δόσεις από την αύξηση των επιτοκίων, η κυβέρνηση θα έχει βάλει τις τράπεζες να πληρώσουν – μπορεί στο τέλος να επιδοτήσει και το υπόλοιπο 50% - και όλοι επικοινωνιακά θα έχουν κάνει τη δουλειά τους.

Φουλ των εκλογών έτσι;

Υπάρχει, όμως, μια διαφορά: από το μέτρο θα ευεργετηθούν οι οικονομικά ευάλωτοι δανειολήπτες, οι οποίοι άντε μετά βίας να φθάνουν τους 30.000.

Οι υπόλοιποι, για μία ακόμη φορά εκτός κάδρου.

Στα καθ` ημάς:

## Servicers/οφειλέτες: Εκτός τηλεφωνικής σύνδεσης

Μένοντας για λίγο ακόμη στο ζήτημα των δανείων η στήλη θα σας μεταφέρει κλίμα από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, τους γνωστούς servicers.

Λοιπόν, όλο αυτό το προεκλογικό κρεσέντο με τους πλειστηριασμούς και την επιδότηση της δόσης έχει φέρει πάλι στο προσκήνιο την κουλτούρα πληρωμών.

Και εξηγούμαι: Ακούω ότι από τα τηλέφωνα που κάνουν οι servicers προς τους δανειολήπτες με σκοπό την ρύθμιση του δανείου, το 50% των οφειλετών κλείνει το τηλέφωνο, χωρίς καν να μπει σε συνομιλία.

Όπως καταλαβαίνετε από τώρα μέχρι τον Ιούνιο, δεν θα πληρώσουν πολλοί…

## SSM: Άρχισαν οι προειδοποιήσεις

Το ζήτημα των δανείων και συγκεκριμένα της δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων απασχολεί ήδη την Φρανκφούρτη.

Ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Αντρέα Ένρια ανέφερε ότι πολλές τράπεζες της ευρωζώνης εξακολουθούν να εργάζονται με υπερβολικά ευνοϊκές υποθέσεις…

Κι αυτό πρέπει να ισορροπήσει και οι εποπτικές αρχές οφείλουν να τις αναγκάσουν να γίνουν πιο συντηρητικές στη διαχείριση κεφαλαίου.

Τόμπολα!

Μερίσματα, ποια μερίσματα;

## Eurobank: Έρχεται νέα εξαγορά

Εντός του επόμενου 10ημέρου πληροφορούμε ότι η Eurobank θα κάνει ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της παρουσίας της εκτός Ελλάδος.

Μαθαίνω ότι η τράπεζα έχει στα σκαριά μία ακόμη εξαγορά, αυτή τη φορά στα Βαλκάνια.

Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, το due diligence έχει γίνει και το μόνο που μένει είναι να διευθετηθούν οι τελευταίες νομικής φύσεως λεπτομέρειες.

Όσο για την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου το τίμημα για την εξαγορά του 13,4% ανήλθε σε 70 εκατ ευρώ.

Ο όμιλος Wargaming παραμένει μέτοχος με ποσοστό 7,20%.

## Η αναβάθμιση της Πόλας Χατζησωτηρίου

Οι παλαιότεροι θα θυμάστε την Πόλα Χατζησωτηρίου, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη του ομίλου Λάτση και έχει θητεύσει σε καίριες θέσεις τόσο στην Eurobank όσο και στην Εθνική.

Λοιπόν, η Π. Χατζησωτηρίου που από το 2018 είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου πήρε προαγωγή και από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα εκτελεί χρέη προέδρου στην Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων της Τράπεζας.


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

93 views0 comments
bottom of page