top of page

Το νέο “φλερτ” του CVC, η μάχη στα τρόφιμα, οι ουρές του QatarGate και ο πλειστηριασμός Εμφιετζόγλου



Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά!

Η Ευρώπη συνεχίζει σε ρυθμούς QatarGate (σ.σ. ας είναι καλά το ιταλικά μέσα που δεν αφήνουν το θέμα) και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την άρση της ασυλίας δύο ακόμη ευρωβουλευτών.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την 16η Ιανουαρίου. Έως τότε θα γνωρίζουμε και τα ονόματά τους… Λέτε, να έχουμε εγχώριες εκπλήξεις;

Μένοντας στη Γηραιά Ήπειρο είχε δεν είχε ο πρόεδρος της Bundesbank μας τάραξε πάλι.

Ο Joachim Nagel κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχει ως μέλος, να λάβει περαιτέρω μέτρα για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Βοήθειά μας.

Στα καθ` ημάς:

## CVC Capital: Εξαγορά στα σκαριά

Είναι πλέον γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στην υγιεινή διατροφή.

Αυτό βλέπουν οι επιτελείς του CVC Capital και σκανάρουν την ελληνική αγορά τροφίμων για να βρουν την καλύτερη ευκαιρία.

Η στήλη πληροφορείται ότι έχουν μπει 1-2 εταιρείες στο ραντάρ και δεν αποκλείεται άμεσα να έχουμε την εξαγορά.

Τώρα που τακτοποίησαν κάπως τη Vivartia, κυρίως την ΔΕΛΤΑ είναι η ώρα για τόνωση των εσόδων. Πόσω μάλλον όταν ο κλάδος των τροφίμων θα υποστεί επιβάρυνση λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

## Τρόφιμα/2023: Θα προσφέρουν συγκινήσεις

Η στήλη θα μείνει για λίγο ακόμα στον χώρο των τροφίμων καθώς έρχεται συγκέντρωση δυνάμεων, κυρίως με απορρόφηση των μικρών εταιρειών από τους μεγάλους ομίλους.

Ένα σημαντικό κρας τεστ μέσα στην νέα χρονιά θα είναι οι περίπου 100 εταιρείες του κλάδου που θα βγάλει προς πώληση (σ.σ. τα δάνειά τους) η Intrum Hellas.

Εκεί βλέπω κόσμο να συνωστίζεται…

## Το οικόπεδο του Πρ. Εμφιετζόγλου

Ένα-ένα βγαίνουν στον πλειστηριασμό τα ασημικά της οικογένειας Εμφιετζόγλου.

Τώρα ήρθε η σειρά ενός ακινήτου-οικοπέδου στο Νέο Φάληρο, στο οποίο υπάρχει και μια διώροφη παλαιά κατοικία.

Ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για την 28η Ιουνίου 2023 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 681.000 ευρώ.

Η κατάσχεση γίνεται από την εταιρεία διαχείρισης CEPAL για οφειλή 300.000 ευρώ, η οποί αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας συνολικού ποσού 712.216,80 ευρώ, σύμφωνα με την από 20-10-2022 κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή, πλέον τόκων, εντολών και εξόδων εκτελέσεως.

Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης στο Νέο Φάληρο. Έχει διώροφη οικοδομή με υπόγειο, με συνολική επιφάνεια διαμορφωμένων χώρων με κύρια χρήση μ.τ. (292,88) περίπου και με βοηθητική χρήση μέτρων τετραγωνικών (106,50) περίπου, αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο όροφο, των ορόφων της επικοινωνούντων με κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα. Επίσης στον περιβάλλοντα χώρο του ως άνω οικοπέδου υπάρχουν τρεις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτου.

## Eurobank/Ελληνική: Βαθαίνει η σχέση…

Το γεγονός ότι η Eurobank αγόρασε ένα επιπλέον 3,2% της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο, υποθέτω ότι το γνωρίζετε καθώς βγήκε επίσημη ανακοίνωση.

Η στήλη θέλει να ευλογήσει τα γένια της καθώς είχε αποκαλύψει την πρόθεση της Eurobank από την 22α Δεκεμβρίου (GameChanger 22 Δεκεμβρίου).

Γράφαμε για την απόφαση της Eurobank, γράφαμε όμως και για τον πωλητή, το fund Senvest.

Αυτά.


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.





99 views0 comments
bottom of page