top of page

To team της Ingeo και η ΤΕΝΕΡΓ, η νυχτερινή αποχώρηση της Μαραγκουδάκη, η επίθεση στο Ion Group


Καλημέρα σας

Τα έχει γράψει ο Sketch και σαφώς αναφέρομαι στις εκλογές. Λοιπόν ο Sketch από τις αρχές Ιανουαρίου επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν προς τον Μάιο.

Το κλίμα των τελευταίων ωρών από τον κεντρικό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου αυτό μεταδίδει…

Αφήνω τα προεκλογικά και τα εκλογικά στον Sketch (σ.σ. δεν θα του πάρουμε και τη δουλειά) και μεταφέρω το περιεχόμενο της στήλης σε πιο γνωστά νερά…

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δεν μας κρατά πλέον σε αγωνία καθώς δήλωσε ότι τον Μάρτιο τα επιτόκια θα αυξηθούν κατά 50 μονάδες βάσης.

Μετά τον Μάρτιο θα υπάρξουν τρεις αυξήσεις και οι αναλυτές ποντάρουν ότι θα είναι κατά 25 μονάδες βάσης, έκαστη.

Βοήθειά μας (σ.σ. στους δανειολήπτες αναφέρομαι).

Στα καθ` ημάς:

## To team της Igneo (First Sentier), η ΤΕΝΕΡΓ και η Macquarie

Από σαράντα κύματα περνούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Αυστραλών (σ.σ. γενικότερα) και της Τέρνα Ενεργειακής.

Η Macquarie κούνησε μαντήλι για μία ακόμη φορά και το team της Igneo Infrastructure Partners (βραχίονας της First Sentier) συνεχίζει τις συζητήσεις.

Εκτός κι αν έχει βρει ή θα βρει άλλον partner…

Ίδωμεν.

## Ellington: Αποχώρησε σιωπηρά

Το διαζύγιο (Gamechanger 27 Ιανουαρίου) της Ellington Solutions με το ΤΜΕΔΕ και την Attica Bank είναι πλέον γεγονός.

Οι Αμερικανοί έδωσαν τις μετοχές στο ΤΜΕΔΕ και μαθαίνω ότι αυτό έγινε με το αζημίωτο για το Ταμείο.

Και τα απόνερα του διαζυγίου έφεραν ως είθισται και την παραίτηση της Ειρήνης Μαραγκουδάκη από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Επόμενος σταθμός για την Attica Bank η Παγκρήτια.

Τώρα που είπα Παγκρήτια η εταιρεία Thrivest απέκτησε και την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

Τσούκου-τσούκου στήνεται ο 5ος πόλος με την Ελένη Βρεττού CEO.

## Κάτω τα χέρια από το Ion Group

Η στήλη σήμερα – ένεκα Παρασκευής– έχει διάθεση για χιούμορ. Χάκερς «χτύπησαν» την θυγατρική εταιρεία Ion Trading του Ion Group.

Του γνωστού, πλέον, στην ελληνική αγορά για το ενδιαφέρον του να αποκτήσει το ποσοστό που έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην τράπεζα Πειραιώς.

Οι χάκερς ζητούν λύτρα και αν δεν πληρωθούν θα βγάλουν αύριο στον αέρα το υλικό που υπέκλεψαν.

Παιδιά, με το μαλακό διότι ο Ιταλός πρέπει να κρατήσει τα κεφάλαια για την Πειραιώς.

## Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Τα ραντεβού στο Παρίσι

Ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές καταγράφηκε στο conference που πραγματοποίησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 13 ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.

Μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, αρκετοί εκ των οποίων είχαν πολλά χρόνια να ενδιαφερθούν για την ελληνική αγορά, είχαν συνολικά 85 συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον ενισχύεται ενόψει της ανάκτησης από τη χώρα της επενδυτικής βαθμίδας και του θετικού μακροοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών των εισηγμένων. Ειδικά για τις τράπεζες, η εξυγίανση των ισολογισμών και οι πολύ χαμηλές αποτιμήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πρόκειται για το 5ο διεθνές conference που πραγματοποιεί η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, το πρώτο μετά την πανδημία. Συμμετείχαν 13 ελληνικές εταιρίες (Αlpha Bank, ΕΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΓΕΙΑΚΗ, ΟΠΑΠ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΤΙΤΑΝ ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΙΝΤΕΑΛ) και από την πλευρά των θεσμικών, 23 γαλλικά Asset Management Ηouses, μεταξύ των οποίων οι AXA, AMUNDI, ALLIANZ, AMIRAL, OFI, EDMOND DE ROTHSCHILD, LAZARD, OCTO, DNCA, EQUIGEST, GEFIP.


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.183 views0 comments
bottom of page