top of page

Το σφυρί στο βοσκοτόπι Καλογρίτσα, το φλέρτ της Bain και το «συστημικό πρόβλημα» της Vodafone
Καλημέρα σας


Έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Και αναφέρομαι στο μέτωπο που άνοιξε και επίσημα –διότι εδώ και καιρό υποβόσκει – μεταξύ Αμερικής και Κίνας με φόντο την Ταϊβάν. Η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζιστην Ταϊβάν πυροδοτεί τις εξελίξεις για το νησί και φέρνει πλέον αντιμέτωπες της δύο υπερ-δυνάμεις: Κίνα-ΗΠΑ. Η σφοδρή και σαφής ως προς την κυριαρχία της Ταϊβάν αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας και βάζει την επιδίωξη της Κίνας να προσαρτήσει την Ταϊβάν επίσημα στο διεθνές πλέον σκηνικό. Οι κινέζοι ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις περιμετρικά του νησιού αμέσως μετά την αποχώρηση της Πελόζι. Με απλά λόγια βοήθειά μας… Διότι το ζήτημα Κίνας-Ταϊβάν δεν είναι αντίστοιχο αυτό Ρωσίας-Ουκρανίας για το ΝΑΤΟ. Όσο για τις οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση μιας πολεμικής επίθεσης στο νησί, αμέτρητες… για τη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα! Και μετά από αυτά τα «εξόχως ευχάριστα», ας επιστρέψουμε στα δικά μας.

 


## Η Bain θέλει τον Φορέα Ακινήτων


Σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή του διαγωνισμού για να ανοίξει τους φακέλους αρχικού ενδιαφέροντος από τους επενδυτές για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Η στήλη πληροφορείται ότι 6 επενδυτές/funds (σ.σ. έκαστος μαζί με έναν operator, δηλαδή με μια εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων) εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον. Κατάφερα να μάθω ότι στην λίστα είναι όλοι οι γνωστοί –άγνωστοι που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και μια εξ αυτών είναι η Bain. Απλά σας θυμίζω ότι στον Φορέα θα περάσουν τα ακίνητα όσων δανειοληπτών δηλώσουν πτώχευση… Άντε να δούμε πόσα από αυτά funds θα φθάσουν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας ανάθεσης. Και επίσης πόσοι Έλληνες θα δηλώσουν πτώχευση…


## Alpha Bank: Οι νέες εκταμιεύσεις και το μέρισμα


Αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο των 2,2 δις ευρώ για νέες εκταμιεύσεις το 2022 η διοίκηση της Alpha Bank. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης με βάση τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι ο στόχος θα ξεπεραστεί κατά 500 εκατ. ευρώ και οι νέες εκταμιεύσεις θα φθάσουν τα 2,7 δις ευρώ. Φαίνεται ότι το RRF έχει αρχίσει να ανεβαίνει… Για το ενδεχόμενο διανομής μερίσματος η παρουσίαση της τράπεζας αναφέρει ότι προβλέπεται από τα κέρδη του 2023 σε ποσοστό 20%-30%.


## Στο σφυρί το βοσκοτόπι Καλογρίτσα


Διατρέχοντας την ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμών έπεσε το μάτι μου στον πλειστηριασμό σε ένα ακίνητο-αγροτεμάχιο του δήμου Ιθάκης. Ο οφειλέτης είναι η εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε. και κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα από τα περίφημα βοσκοτόπια που ο υιός Καλογρίτσα έβαζε ως εγγύηση για να πάρει χρηματοδότηση με στόχο την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας, σε εκείνον τον «επαναστατικό» διαγωνισμό του 2016. Λοιπόν, στις 2 Νοεμβρίου 2022 η Intrum βγάζει στο σφυρί 1.000 στρέμματα από τα βοσκοτόπια για οφειλή του ιδιοκτήτη τους (σ.σ. είχε κάνει και δηλώσεις την επίμαχη περίοδο) ύψους 300.000 ευρώ. Η τιμή 1ηςπροσφοράς έχει οριστεί στα 880.000 ευρώ. Αν, λοιπόν, θέλετε να γίνετε καναλάρχης, μπορείτε να το… χτυπήσετε, να το έχετε γιατί σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν ξέρεις!


## Το e-φιάσκο της Vodafone


Φίλος και αναγνώστης της στήλης μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα, το οποίο και σας παραθέτω αυτούσιο:

 

“Αγαπητή ομάδα του MorningView καλησπέρα,

 

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί επιθυμώ να δημοσιοποιήσω  μια απίστευτη ταλαιπωρία που έζησα με την Vodafone.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η εταιρεία-στην οποία είμαι καλός και συνεπής συνδρομητής για πάνω από 20 χρόνια- διαφημίζει τη νέα υπηρεσία της eSIM. «Καλωσήρθες σε έναν κόσμο γεμάτο δυνατότητες» αναφέρει το σλόγκαν της εταιρείας στα δεκάδες διαφημιστικά μηνύματα που στέλνει στην εφαρμογή της(application) καθώς και στα emails και τα social media των συνδρομητών της. Η eSIM είναι-όπως υποστηρίζει η εταιρεία στα μηνύματά της- η εξελιγμένη μορφή της κάρτας SIM που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

«Ακριβώς όπως και μία φυσική κάρτα SIM, η eSIM εξακολουθεί να παρέχει τη σύνδεσή σου στο δίκτυο Vodafone, ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς το πρόγραμμά σου. Η διαφορά; H eSIM είναι ένα μικρoσκοπικό chip ενσωματωμένο στη συσκευή σου, με αποτέλεσμα όλες οι πληροφορίες δικτύου να αποθηκεύονται πλέον απευθείας στη συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να εισάγεις τη φυσική κάρτα SIM! » αναφέρει στο site της η εταιρεία.

Δυστυχώς, θεώρησα ότι η αυτή η νέα υπηρεσία είναι αξιόλογη και αποφάσισα να την ενεργοποιήσω μέσω του application.

Αφού ξεκίνησα τη διαδικασία και πλήρωσα ηλεκτρονικά και το σχετικό αντίτιμο, ενημερώθηκα με email και με γραπτό μήνυμα ότι η ολοκλήρωσή της θα γίνει σε 8 ώρες και ότι μόλις ενεργοποιηθεί η eSIM θα απενεργοποιηθεί η παλαιά, παραδοσιακή, πλαστική SIM.

Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε ότι θα ειδοποιηθώ με νεότερο μήνυμα για την ενεργοποίηση της νέας υπηρεσίας. Οι ώρες περνούσαν, το 8ωρο συμπληρώθηκε, αλλά δεν είχα λάβει κάποιο νεότερο μήνυμα.

Μετά λύπης μου διαπίστωσα όμως ότι οι υπηρεσίες στο τηλέφωνό μου δεν ήταν διαθέσιμες καθώς η παλαιά SIM είχε ήδη απενεργοποιηθεί.

Αντί για έναν κόσμο «γεμάτο δυνατότητες» ανακάλυψα-χάρη στη Vodafone- έναν κόσμο χωρίς κινητό τηλέφωνο!

Κάλεσα από σταθερό τηλέφωνο στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Vodafone για να διακριβώσω τι είχε γίνει. Και τότε ήρθε η ψυχρολουσία. Οι-κατά γενική ομολογία ευγενείς- υπάλληλοι της εταιρείας με τους οποίους συνομίλησα (χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί δεν περιορίστηκα σε μία μόνον κλήση) με ενημέρωσαν ότι αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο-συστημικό το χαρακτήρισαν- τεχνικό πρόβλημα και ότι δεν μπορούν να επεξεργαστούν τα αιτήματα των συνδρομητών τους για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας eSIM. Και τα αιτήματα εκείνη τη στιγμή ήταν εκατοντάδες!

Όταν ζήτησα να ακυρωθεί το αίτημά μου για εγγραφή στη νέα υπηρεσία έτσι ώστε να συνεχίσω να έχω πρόσβαση στο δίκτυο μέσω της πλαστικής SIM μου απάντησαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό καθώς η διαδικασία ενεργοποίησης της SIM είναι μη αναστρέψιμη.

Μοναδική λύση που μου πρότειναν ήταν να κάνω υπομονή για κάποιες ώρες μέχρις ότου αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα της εταιρείας. Βέβαια, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε ήδη περάσει ένα 12ωρο(πάνω από 24ωρο από το αρχικό αίτημά μου) και ακόμα δεν είχε ενεργοποιηθεί η eSIM και το τηλέφωνό μου ήταν νεκρό!

Σας έγραψα αυτό το μήνυμα για να ενημερώσω τους αναγνώστες σας έτσι ώστε να αποφύγουν και αυτοί μια ανάλογη ταλαιπωρία. Να τους προστατεύσω έτσι ώστε να μην μείνουν για ώρες ή ημέρες χωρίς υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας εξαιτίας της αδυναμίας της Vodafone να υλοποιήσει αυτά που διαφημίζει. Να μην τιμωρηθούν-όπως εγώ- επειδή θα επιλέξουν μια καινοτόμο λύση, την οποία η εταιρεία ευαγγελίζεται, αλλά δεν μπορεί να υποστηρίξει.

Συστημικό είναι το πρόβλημα, αλλά όχι τεχνικό! Κάπου αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι ρίζες του.

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή δεν μπορεί να γίνει με έξυπνα σλόγκαν, εργαλεία marketing, διαφημιστικά μηνύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και call centers, τα οποία το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνιστούν...υπομονή. Για να γίνει απαιτούνται επενδύσεις, σοβαρότητα, εξελιγμένη τεχνογνωσία και αξιοπιστία. 


Ευχαριστώ για την φιλοξενία και την ανοχή σας.


Καλή συνέχεια στο έργο σας!"Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

115 views0 comments
bottom of page