top of page

Η νέα ενίσχυση της ΕΤΕ στους εργαζόμενους και το μίνι κλείσιμο καταστημάτων της EurobankΚαλημέρα σας

Έχουν αρχίσει να ανησυχούν λίγο στην Ευρώπη για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα.

Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας αποφάσισε εχθές οι ταξιδιώτες πριν την αναχώρησή τους από την Κίνα με προορισμό την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν τεστ.

Σήμερα αναμένεται με βάση την απόφαση της Σουηδικής προεδρίας να συνεδριάσει ο Μηχανισμός Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η κοινή προσέγγιση στο θέμα της έξαρσης του κορονοϊού στην Κίνα με την λήψη – έγκαιρα – των απαραίτητων μέτρων.

Οι επιπτώσεις δεν θα είναι μόνο υγειονομικές αλλά και οικονομικές καθώς ξυπνάει ο εφιάλτης των εκ νέου και πιο σοβαρών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο μεταξύ, εμείς εδώ στην Ελλάδα, θα κάνουμε εκλογές με τα Γλυπτά του Παρθενώνα!

Στα καθ` ημάς:

## ΥΠΟΙΚ: Σε προεκλογικό πυρετό

Η στήλη πληροφορείται ότι μεταξύ οδού Νίκης που στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών και Πανεπιστημίου που βρίσκεται το Λογιστήριο του Κράτους έχουν ολοκληρωθεί όλες οι λεπτομέρειες.

Και εξηγούμαι: έχουν μετρηθεί τα ποσά μέχρι το τελευταίο ευρώ και ο «κουμπαράς» για μέτρα στήριξης, φορολογικές εκπλήξεις και δεν ξέρω τι άλλο είναι έτοιμος, κυρίως γεμάτος.

Χρ. Σταϊκούρας και Θ. Σκυλακάκης έχουν, λοιπόν, έτοιμα τα όπλα της σαγήνης του λαού…

## ΤΧΣ: Προς την 10η Ιανουαρίου το προσκλητήριο

Γύρω στις 10 Ιανουαρίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ανακοινώσει την έναρξη της περιόδου για την υλοποίηση της στρατηγικής αποεπένδυσης από τις τράπεζες. Κοινώς θα βγάλει το προσκλητήριο…

Μέχρι τότε θα έχει προσλάβει και τον σύμβουλο για την υπόθεση της τράπεζας Πειραιώς.

Αν και η περίπτωση της Eurobank, στην οποία ελέγχει το 1,4%, προηγείται λόγω ευκολίας και έτοιμου επενδυτή/επιχειρηματία…

## Τράπεζες/αποεπένδυση: Μετά τα αποτελέσματα έτους

Εφεξής όλοι μας πρέπει να είμαστε alert για να δούμε τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τις τράπεζες.

Κι αυτό διότι πρώτα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα (έκαστης) και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία της πώλησης μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το βλέπω το έργο: ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώνει τις εκλογές και την ίδια στιγμή οι επενδυτές θα καταθέτουν προσφορές για τα πακέτα του ΤΧΣ.

Που έκλεισε εχθές ο Γενικός Δείκτης; Στο 943 μονάδες, φανταστείτε τι θα γίνει εν μέσω της υλοποίησης των παραπάνω…

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα βαρεθούμε!

## Eurobank: Μίνι κλείσιμο καταστημάτων

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι η Eurobank προχωράει στο κλείσιμο περιορισμένου αριθμού καταστημάτων. Πρόκειται, όπως ακούω, για τον τελευταίο γύρο…

Η αρχή, αν η διαδικασία δεν αναβληθεί για τεχνικούς λόγους, θα γίνει στην Καρδίτσα και στην Πάτρα, στις 21 και 22 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Ακούω ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα γίνει με το προσωπικό που περισσεύει. Είναι πιθανό να στελεχώσουν κοντινά καταστήματα καθώς υπήρξαν αποχωρήσεις με την τελευταία εθελουσία.

## ΕΤΕ: Το μπόνους των Εορτών

Μια ημέρα πριν τα Χριστούγεννα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αιφνιδίασε θετικά το προσωπικό.

Προχώρησε σε μια νέα έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση. Τοποσό της ενίσχυσης πιστώθηκε σε προπληρωμένη κάρτα (prepaid voucher card) και διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών του Νοεμβρίου του 2022.

Οι εργαζόμενοι με αποδοχές μέχρι 2.000 ευρώ πήραν ενίσχυση 500 ευρώ.

Όσοι αμείβονται με 2.000,01-3.000 ευρώ ευρώ πήραν 400 ευρώ

Για αποδοχές 3.000,01-4.000 ευρώ το μπόνους είναι 400 ευρώ

Και για αποδοχές άνω των 4.000 ευρώ η ενίσχυση ήταν 200 ευρώ.


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

102 views0 comments
bottom of page