top of page

Το γκολ της Grivalia Hospitality στους Πεταλιούς και το σφυρί του ΚουρήΚαλημέρα σας

«Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε», έγραφε ο Μίκης Θεοδωράκης και οι στίχοι έχουν γίνει το αγαπημένο άσμα των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως καταλαβαίνετε όλα δείχνουν ότι η εκλογική περίοδος θα μας απασχολήσει τους μήνες που ο Μίκης Θεοδωράκης δόξασε με τους στίχους του.

Επί του παρόντος το θέμα της επικαιρότητας είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο βρετανικός τύπος το συντηρεί, η Αθήνα κάνει την έκπληκτη και σύντομα, όμως, θα έχουμε εξελίξεις…

Στα της παγκόσμιας οικονομίας τα νέα δεν είναι καλά. Η Βρετανία αναμένεται, σύμφωνα με την Goldman Sachs, να καταγράψει ύφεση 1,2% το 2023 και ο δείκτης μεταποίησης PMI στις ΗΠΑ περιορίσθηκε στις 48,4 μονάδες τον Δεκέμβριο από 49 τον Νοέμβριο.

Στα καθ` ημας:

## Πεταλιοί/Grivalia Hospitality Ι: Όλα έτοιμα και στο φως

Η επένδυση της Grivalia Hospitality στο Μεγανήσι των Πεταλιών θα φθάσει τα 280 εκατ ευρώ και η συνεισφορά στο ΑΕΠ θα αγγίξει το 1 δις ευρώ.

Η εταιρεία προχώρησε εχθές στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία περιέγραψε το ύφος της τουριστικής επένδυσης. Θα είναι πράσινη, θα στηρίζεται δηλαδή στην αειφορία και θα απευθύνεται σε super VIP επισκέπτες.

Ο μέτοχος της Grivalia Hospitality Πρεμ Γουάτσα και ο διευθύνων σύμβουλό της Γιώργος Χρυσικός έχουν λοκάρει εδώ και καιρό το νησιωτικό σύμπλεγμα της Εύβοιας και ήρθε η ώρα της εκκίνησης.

## Πεταλιοί/Grivalia Hospitality ΙΙ: Η αρχή και η συμφωνία

Στο The MorningView είχαμε όλον αυτό τον καιρό από τον Ιούλιο μέχρι και την εκπνοή του 2022 μια «εμμονή» με το project Πεταλιοί της Grivalia Hospitality.

Προφανώς μας γοητεύουν οι Πεταλιοί, οι οποίοι έχουν μυθιστορηματική ιστορία αλλά και οι επενδύσεις τέτοιων προδιαγραφών.

Σας θυμίζουμε, λοιπόν, ότι η στήλη είχε αποκαλύψει το iconic μυστικό της Grivalia τον Ιούλιο (GameChanger 1 Ιουλίου 2022) και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε για τα 80 εκατ ευρώ προς τους μετόχους της εταιρείας «Κτήμα Πεταλιοί», Εμπειρίκο και Καρνέζη (GameChanger 27 Δεκεμβρίου 2022).

Θα συνεχίσουμε…

## Attica Bank: Η αγωνία των ενημερωτικών

Κομμάτι-κομμάτι το συμπληρώνουν το Ενημερωτικό Δελτίο εκεί στην Attica Bank.

Ετοιμάζονται να στείλουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (και λογικό) συμπληρωματικό δελτίο με τα εξής:

- Την έγκριση επικαιροποιημένου Επιχειρηματικού Πλάνου ετών 2022 – 2025 (Business Plan 2022 – 2025) με ενσωματωμένο το σχέδιο αποκατάστασης κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Plan), το οποίο έχει ήδη υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

- Την ενσωμάτωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2022 και

- Το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με αναμενόμενο χρόνο ολοκλήρωσης το πρώτο τρίμηνο 2023.

Τέτοιο χτίσιμο ούτε στο Σινικό Τείχος…

## Το σφυρί του Κουρή

Εχθές ανέβηκε στην ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμών το σφυρί του ακινήτου στο Ταύρο της εταιρείας «Εκδοτικές Επιχειρήσεις ΝΙΚΗ ΕΠΕ». Διαχειριστής της εταιρείας όπως εμφανίζεται στο ΓΕΜΗ είναι, από τον Δεκέμβριο του 2020, ο Ανδρέας Κουρής (γόνος της εκδοτικής οικογένειας).

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για την 7η Ιουνίου 2023 με επισπεύδουσα την εταιρεία διαχείρισης Special Financial Solutions.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,115 εκατ ευρώ.

## Οι απολύσεις κολοσσών

Το 2023 μπήκε με άγριες διαθέσεις. Και εξηγούμαι: Μετά την Goldman Sachs που ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περίπου 4.000 απολύσεις ήρθε και η εταιρεία τεχνολογίας Salesforce, η οποία θα προχωρήσει σε απόλυση του 10% του προσωπικού της.

Βοήθειά μας…


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

116 views0 comments
bottom of page