top of page

Ο Χόλτερμαν και η ΕΤΕ, η επόμενη ημέρα της Τρ. Κύπρου, η θυελλώδης MIG και η δυσκολία για την Enel


Καλημέρα σας

Σε γεωπολιτικό επίπεδο πάμε μια χαρά! Σαφώς και όχι όταν η διαπίστωση από την συνομιλία Ολαφ Σολτς και Βλάντιμιρ Πούτιν είναι ότι εξέφρασαν τις διαφορετικές τους απόψεις.

Κοινώς συμφώνησαν ότι διαφωνούν. Η Δύση πιέζει και παίζει με τις αντοχές της Ρωσίας. Βέβαια στο μεταξύ γράφει ζημιές…

Στα της ευρωπαϊκής οικονομίας η κατάσταση συνεχίζει να είναι στάσιμη με τους πολίτες της Ένωσης να πληρώνουν σε καθημερινή βάση το μάρμαρο των πληθωριστικών πιέσεων.

Στην Ελλάδα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ψάχνει εμβληματικούς τρόπους για να αποδείξει ότι κάτι κάνει για τις τιμές στο ράφι και διαλαλεί ότι έρχεται – μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου – πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε αλυσίδα super market.

Πυροτεχνήματα…

Στα κα` ημάς:

## Alpha Bank: Γενναιόδωρο και καλοσχεδιασμένο

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανακοίνωσε η Alpha Bank είναι γενναιόδωρο και καλοσχεδιασμένο.

Η στήλη μαθαίνει ότι η διοίκηση της τράπεζας το μελετούσε καιρό και σαφώς με δεδομένη την επί σειρά δεκαετιών καλή σχέση με τους εργαζόμενους δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς.

Τα καλά να λέγονται.

## ΤτΕ: Εκκαθάριση και τέλος

Ο λόγος για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξυγίανσης των εν λόγω τραπεζών και πληροφορούμαι ότι μέχρι το τέλος Απριλίου το παζλ θα ολοκληρωθεί.

Κάποιες θα προσαρτιθούν στον 5ο τραπεζικό πόλο που δομείται με την Thrivest να πρωταγωνιστεί.

Κάποιες όπως την Olympous Bank της Δράμας θα έχουν την ίδια τύχη και κάποιες θα μείνουν όρθιες και υγιείς όπως η Ιωαννίνων εκτός κι αν υπάρξει συμφέρουσα προσφορά.

## Enel Hellas: Δύσκολη η πώληση

Δυσκολίες μαθαίνω ότι αντιμετωπίζει η πώληση του 50% της Enel Hellas με τους υποψήφιους επενδυτές να το ξανασκέφθονται.

Η δομή του deal δεν είναι, όπως μου μετέφεραν, διόλου ελκυστική καθώς οι Ιταλοί θέλουν να κρατήσουν το management.

Βλέπω τους Κινέζους και τους Αμερικανούς να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια…

Για τους Αυστραλούς δεν παίρνω όρκο, διότι κάτι θα αγοράσουν στο τέλος.

## Τρ. Κύπρου: Ξεκινά μια νέα ημέρα

Μετά το πέρας των εκλογών στην Κύπρο μου λένε ότι θα ξανανοίξει ο φάκελος Τράπεζα Κύπρου καθώς όλοι ηρέμησαν λόγω των εκλογών.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, εντός της Άνοιξης να ξαναδούμε κινήσεις από επενδυτές με στόχο την απόκτηση της τράπεζας.

Μείνετε συντονισμένοι…

## Ο Χόλτερμαν και οι τράπεζες

Την ώρα που στην Ελλάκτωρ έχουν βγάλει πωλητήρια σε όλα τα assets και σύντομα και στις παραχωρήσεις ο Χένρι Χόλτερμαν περιμένει να ανοίξει η διαδικασία της αποεπένδυσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Εξ ου και έχει σταματήσει τις αγορές στην μετοχή της Alpha Bank.

Μαθαίνω ότι το ενδιαφέρον του έχει μετατοπιστεί στην Εθνική.

Ίδωμεν…

## MIG: Πάντα θορυβώδης

Είχαμε δεν είχαμε πάλι ασχολούμαστε με τις εξελίξεις στην MIG. Βέβαια, στο πέρασμα των ετών είναι αλήθεια ότι η εταιρεία έχει προσφέρει συγκινήσεις…

Μια ακόμη συγκίνηση αναμένεται να έχουμε και σήμερα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την έγκριση της εκχώρησης του 79,38% των μετοχών της Attica Group από την MIG στην STRIX HOLDINGS.

Μόνο που υπάρχει, πλέον, ένας νέος μέτοχος: η οικογένεια Ηλιοπούλου της Sea Jet και σήμερα αναμένεται να μάθουμε την θέση της.

Πόσω μάλλον όταν το ποσοστό που ελέγχει φθάνει το 10%.

Υπενθυμίζω ότι μετά την Γ.Σ. η Πειραιώς περιμένει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να προχωρήσει το deal Attica-ΑΝΕΚ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε…


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.122 views0 comments
bottom of page