top of page

Η Nomura, το «καρφί» της Ellington, ο αέρας της Lamda για το Ελληνικό και ο δανεισμός για δύο malls


Καλημέρα σας

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να το σκέφθεται και να προβληματίζεται για τον χρόνο των εκλογών.

Ναι έχει κλειδώσει η ημερομηνία του Απριλίου, ως back up καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φλερτάρει, μου μετέφεραν, αρκετά με την ιδέα να πάει σε εκλογές τον Μάιο.

Εξάλλου, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στρατηγικού χαρακτήρα γκάφες τόσο η ηγεσία του εξαντλείται, γεγονός που βολεύει την κυβέρνηση.

Σοβαρά τώρα, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σκεφθεί να προσλάβουν έναν επικοινωνιολόγο με βασικό προσόν την κοινή λογική…

Δεν χρειάζονται άλλα προσόντα, μόνο κοινή λογική.

Αρκετά με το πολιτικά (σ.σ. τέχνη του Sketch).

Στα καθ` ημάς:

## Lamda/Ελληνικό Ι: No more loans

Μια ανακούφιση έχει προκαλέσει στις τράπεζες η Lamda Development καθώς το επιπλέον κόστος 30% λόγω της ανόδου των τιμών στις πρώτες ύλες δεν θα καλυφθεί με δανεισμό.

Κι αυτό διότι στο ταμείο της εταιρείας έχουν μπει ικανοποιητικά κεφάλαια από τις πωλήσεις σχεδόν του συνόλου των διαμερισμάτων του Riviera Tower.

## Lamda/Ελληνικό ΙΙ: Δανεισμός για τα δύο malls

Μπορεί, λοιπόν, να μην χρειαστεί πρόσθετος δανεισμός για τις βασικές γραμμές του έργου, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τα δύο malls.

Η στήλη πληροφορείται ότι οι τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν το Galleria και το Vouliagmeni mall και ήδη ετοιμάζουν τους σχετικούς φακέλους.

## Τράπεζες/ΥΠΟΙΚ: Νέος (;) γύρος

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας δήλωσε ότι έστειλε επιστολές στους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών.

Στις επιστολές ζητάει από τους CEOs να ανακοινώσει η κάθε τράπεζα – όχι σε κοινό μέτωπο όπως έπραξαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας – τι έχει κάνει: στα επιτόκια καταθέσεων, στις ρυθμίσεις και τις χρεώσεις.

Ο υπουργός ανοίγει εκ νέου την επικοινωνιακή κόντρα. Ραντεβού, πληροφορούμαι ότι δεν έχει ακόμη οριστεί.

Άντε πάλι, νέος κύκλος. Εξάλλου, έχουμε χρόνο μέχρι την προκήρυξη των εκλογών… για τουλάχιστον άλλον ένα γύρο αντιπαράθεσης ή μπινελικίων…

Η ερμηνεία δική σας

## Ellington Solutions: Το κατηγορώ

Η νέα σελίδα για την τύχη της Attica Bank έχει ανοίξει και η Thrivest Holdings έχει ξεκινήσει το due diligence (σ.σ. τι θα δουν τα μάτια τους).

Έχει ενδιαφέρον, όμως, ότι από το στρατόπεδο της Ellington μεταδίδεται ότι ζήτησαν να κάνουν due diligence στην Attica Bank και δεν τους έδωσαν το πράσινο φως.

Λογικά θα έπρεπε να κάνουν το due diligence από την εποχή της διοίκησης Πανταλάκη, όταν και ξεκίνησε η σχέση τους με την τράπεζα.

Μάλλον τότε δεν χρειάστηκε…

## Nomura: Η συνάντηση στο Τόκυο και η Αθήνα

Με στελέχη της επενδυτικής τράπεζας, γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για τις υψηλές υπηρεσίες της, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ιαπωνία.

Η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσει γραφεία στην Αθήνα.

## Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής

Την Πέμπτη-Παρασκευή 9-10 Φεβρουαρίου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.

Η Σύνοδος θεωρείται κρίσιμη καθώς θα συζητηθεί η πρόταση της Κομισιόν βάσει της οποίας θα πρέπει να δοθούν στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες κρατικές ενισχύσεις αλλά και ευρωπαϊκά κονδύλια με στόχο την ταχύτερη έγκριση πράσινων έργων και την ενίσχυση των εμπορικών συμφωνιών.

Αλλιώς οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες θα μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αξιοποιώντας το «πράσινο πακέτο» των 360 δις δολαρίων.

Περαστικά μας…


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.116 views0 comments
bottom of page