top of page

Το VDR για το Astir της Attica Bank και οι προσφορές στις 31/3. Η έκπληξη της Eurobank


Καλημέρα σας

Τσαλαβουτάει στις λάσπες του τραγικού δυστυχήματος το πολιτικό σκηνικό προκαλώντας εκ νέου και μετά από χρόνια αβεβαιότητα…

Το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γ. Γεραπετρίτη.

Θα ανακοινώσει έργα και μεταρρυθμίσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Λίγο αργά… αλλά χρειάζεται ψυχραιμία διότι υπάρχει και το μέλλον…

Στα καθ` ημάς:

## Ηρακλής/εγγυήσεις: Εκτός δημόσιου χρέους

Ανακούφιση επικρατεί στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) αλλά και στην κυβέρνηση μετά το μήνυμα που έλαβαν από την Κομισιόν σχετικά με τις εγγυήσεις του «Ηρακλή».

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή πως δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση του ελληνικού χρέους από τις εγγυήσεις μέσω «Ηρακλή» στα senior ομόλογα των τιτλοποιήσεων.

Το θέμα λοιπόν θεωρείται λήξαν και η προσγείωση ήταν στα μαλακά…

Ανακούφιση από την είδηση των Βρυξελλών υπήρξε και στις τράπεζες.

## Eurobank: 10ετές τραπεζοασφαλιστικό προϊόν

Η δίψα των καταθετών για υψηλές αποδόσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα έχει βάλει τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών στο «τρυπάκι» σχεδιασμού νέων προϊόντων.

Μαθαίνω ότι στην Eurobank ετοιμάζουν ένα τραπεζοασφαλιστικό επενδυτικό προϊόν με απόδοση 10ετίας.

Ανοίγει τον ανταγωνισμό…

## Γ. Στουρνάρας: Να διατηρηθεί η σύνεση

Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας συστήνει συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και μετά τις εκλογές…

Εξάλλου, πρόσφατα είχε τονίσει: «η δημοσιονομική αξιοπιστία χτίζεται δύσκολα αλλά μπορεί να γκρεμιστεί σε λίγα εικοσιτετράωρα»…

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε, επίσης, ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα γίνει εντός του 2023, πιθανότατα μετά τις εκλογές.

## Tα VDR για το Astir της Attica Bank

Μάχη με τον χρόνο δίνει η διοίκηση της Attica Bank προκειμένου να πουλήσει το πρώτο πακέτο μη εξυπηρετούμενων δανείων, Astir.

To Virtual Data Room για τα ενδιαφερόμενα funds έχει ανοίξει. Μέχρι εδώ καλώς.

Έλα όμως που όσοι έχουν μπει στη διαδικασία μαθαίνω ότι κοιτάζονται μεταξύ τους με απορία καθώς δεν έχουν καμία ενημέρωση πότε θα γίνουν οι προσφορές αλλά ούτε ποια θα είναι η διαδικασία!

Και αισίως αργά εχθές το βράδυ τους ήρθε η ενημέρωση ότι οι προσφορές πρέπει να γίνουν μέχρι την 31η Μαρτίου.

## Σεντένο: Μίλησε το «περιστέρι»

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι δηλώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ενόψει της συνεδρίασης του Μαρτίου με αντικείμενο τη νέα αύξηση των επιτοκίων.

Αφού βγήκαν ο Γερμανός αλλά και ο Αυστριακός (κεντρικοί τραπεζίτες) που ανήκουν στην ηγεσία των «γερακιών» ήρθε ο Μάριο Σεντένο από την πλευρά των «περιστεριών» να υπενθυμίσει στη διοίκηση της ΕΚΤ ότι πρέπει να λάβει υπόψην την νεώτερα στοιχεία σχετικά με τις αρχικές εκτιμήσεις της για τον Πληθωρισμό του Μαρτίου.

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους…


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.119 views0 comments
bottom of page