top of page

Πωλεί ο Χόλτερμαν, ποιος μένει/φεύγει στην Παγκρήτια και ο νέος πόλεμος τραπεζών/κυβέρνησηςΚαλημέρα σας


Το ζήτημα με τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων φαίνεται ότι έχει ουρές αρκεί να υπάρχουν στοιχεία. Και εφόσον υπάρχουν πρέπει να προσκομιστούν εδώ και τώρα στη Δικαιοσύνη.

Το ερώτημα βέβαια είναι πως αν ισχύουν όλα αυτά ποιος ήταν ο «μαέστρος» της υπόθεσης… Διότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός είχε δώσει τέτοια εντολή. Φημολογία περί αυτού υπάρχει από τον Αύγουστο, μένει τώρα να αποδειχθεί αν ισχύει ή όχι…

Γι αυτό είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξουν αδιάσειστες αποδείξεις.

Στα καθ` ημάς:


## Τράπεζες/κυβέρνηση: Νέο οι προμήθειες

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι το ζήτημα των προμηθειών που εφαρμόζουν οι τράπεζες από τις πιο απλές συναλλαγές στα ATMs μέχρι τις μεταφορές ποσών μέσω web banking και τις πιο σύνθετες συναλλαγές θα ανέβει στην πολιτική ατζέντα από τις επόμενες ημέρες.

Μετά, λοιπόν, τον πόλεμο που ξεκίνησε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στο ζήτημα των ρυθμίσεων στα δάνεια, ήρθε η ώρα της πολεμικής στο μέτωπο των προμηθειών. Μια γεύση πήραμε το ΣΚ και όπως μαθαίνω έπεται συνέχεια…


## Πλειστηριασμοί: Δεν αργεί (;) η Ολομέλεια του ΑΠ

Κι ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πέσει «ξύλο» στις προμήθειες, η κυβέρνηση φαίνεται να κλείνει το μάτι στα ξένα funds που έχουν αγοράσει τα τιτλοποιημένα δάνεια όσον αφορά στους πλειστηριασμούς.

Και εξηγούμαι: θυμάστε ότι πριν λίγες εβδομάδες ενώ τράπεζες και servicers περίμεναν την επίμαχη τροπολογία που θα νομιμοποιούσε τις εταιρείες διαχείρισης να προχωρούν σε πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση τους άδειασε παραπέμποντας το θέμα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Μαθαίνω ότι τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και πως υπάρχει στα ξένα funds και στους servicers η αίσθηση ότι η απόφαση της Ολομέλειας θα έρθει νωρίτερα (πολύ λένε) από τις εκλογές…

Όρκο, όμως, δεν παίρνω(σ.σ. παρά την σιγουριά της πηγής μας) με όλα αυτά που έχουν προκύψει και αναφέρομαι στις παρακολουθήσεις…


## Ελλάκτωρ: Κουνάει μαντήλι ο Ολλανδός

Σήμερα σας έχω φρέσκα κουλούρια από το μέτωπο της Ελλάκτωρ και την σχέση της εταιρείας με τον βασικό της μέτοχο την Reggeborgh Invest, συμφερόντων του γνωστού πλέον και στους περαστικούς Χένρι Χόλτερμαν.

Μου μετέφεραν με βεβαιότητα κιόλας ότι ο Ολλανδός έχει αποφασίσει να πωλήσει το ποσοστό του στον κατασκευαστικό όμιλο αρκεί να πιάσει καλή τιμή!

Δεν έχει ακόμη μπει στη διαδικασία να δώσει το mandate σε κάποιο σύμβουλο αλλά είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τις… μπουλντόζες.

Η πηγή μου με νόημα μου μετέφερε ότι δεν αποκλείεται στο τέλος η κολεγιά με την Motor Oil να φθάσει μέχρι τα κατασκευαστικά αν και εφόσον οι Βαρδινογιάννηδες το επιδιώξουν και δώσουν την τιμή που θέλει ο Χόλτερμαν.

Προς το παρόν γλυκοκοιτάζουν (σ.σ. η πλευρά Βαρδινογιάννη) την Ηλέκτωρ.


## Παγκρήτια: Φεύγει ο πρόεδρος, μένει ο CEO

Αφού βγήκαν στην αγορά, έφαγαν και ήπιαν με υποψήφια στελέχη, με στόχο την προσέλκυση νέων και φιλόδοξων για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Παγκρήτια Τράπεζα, οι νέοι βασικοί μέτοχοί της Δ. Μπάκος, Ι, Καϋμενάκης και Αλ. Εξάρχου αποφάσισαν να κρατήσουν τον νυν CEO Αντώνη Βαρθολομαίο.

Εκείνος, όμως, που μαζεύει ήδη τα πράγματά του από την τράπεζα είναι ο νυν πρόεδρος της Παγκρήτιας Δημήτρης Δημόπουλος.

Μαθαίνω ότι ο νέος πρόεδρος έχει ήδη κλειδώσει.

Οι αλλαγές θα γίνουν σε 1-1,5 μήνα όταν οι νέοι μέτοχοι θα έχουν πάρει το fit&proper.


## Moody`s: Επιτέλους, κουνήθηκε

Ω του θαύματος, η Moody`s προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησής της για τις ελληνικές τράπεζες, βάζοντας στο κάδρο και την Παγκρήτια ένεκα της επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η αναβάθμιση αποδίδεται: στην καλύτερη κατάσταση των τραπεζών έναντι κινδύνων και στην βελτίωση της οικονομικής θέσης της χώρας.


## Optima Bank: Τα νέα σχέδια και η επέκταση

Σήμερα η διοίκηση της τράπεζας αναμένεται να ξεδιπλώσει τα νέα σχέδιά επέκτασης, τις σκέψεις εισόδου στο Χρηματιστήριο, την στόχευσή της να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων κλπ.

Τελικά, όταν αρχίζουν να κινούνται και νέοι παίχτες ο ανταγωνισμός ξυπνάει στο μέτωπο των μικρών…

 

 

 

 

 Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

269 views0 comments
bottom of page