top of page

Η Motor Oil, o Χόλτερμαν, η Reds και η Ηλέκτωρ, που ψωνίζει ο ΠΘ και η Attica BankΚαλημέρα σας


Η είδηση του μήνα είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα παραστεί στην Σύνοδο των G20 στο Μπαλί και θα τον εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η προφανής ερμηνεία της απόφασης είναι η διεθνής απομόνωση… Είναι όμως αυτό ή η γεωπολιτική κατάσταση θα γίνει πιο σύνθετη;

Μια ακόμη πρωτοφανής είδηση  έρχεται από την Γερμανία. Οι αρχές αποφάσισαν να διακόψουν την λειτουργία των ATM το βράδυ εξαιτίας της αύξησης των εμπρηστικών επιθέσεων από τους ληστές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια των πολιτών!

Μένοντας στην Γερμανία η στήλη παρακολουθεί με ενδιαφέρον το μπρα ντε φερ μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των γαλλικών τραπεζών με αντικείμενο την αυστηρή εποπτεία.

Το ζήτημα μόλις ξεκίνησε και θα υπάρξουν πολλά επεισόδια μέχρι το τέλος του έτους…

Στα καθ` ημάς:


## Ο ΠΘ ψωνίζει από τον Σκλαβενίτη

Και μετά τις βαριές επιχειρηματικές παρασκηνιακές εξελίξεις η στήλη θα χαλαρώσει την ατμόσφαιρα και θα σας μεταφέρει ότι η πρωθυπουργική οικία προμηθεύεται προϊόντα και βασικά αγαθά από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Ο αυτόπτης μάρτυρας μου μετέφερε ότι είδε το βαν της αλυσίδας να σταθμεύει εχθές το απόγευμα στο στενό της οικίας.

Λέτε να ελέγχει το «καλάθι της νοικοκυράς»…


## Attica Bank/ΑΜΚ: Όλα καλά…

Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Attica Bank προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές αλλά και την αγορά για την υλοποίηση της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει και αφορά τους μετόχους: Έχουν περάσει από την κατ` αρχήν δέσμευση και συμφωνία στην εξολοκλήρου ή ακόμα είμαστε στο στάδιο του αρραβώνα;

Διότι υπάρχει και ο γνωστός αστικός μύθος με τον Παναγή από τα Μέγαρα…


## Ελλάκτωρ Ι: Χτυπήσαμε φλέβα!

Η στήλη δεν ευλογεί συχνά τα γένια της αλλά που και που χρειάζεται. Γράψαμε (Gamechanger 8/11/22) ότι η Reggeborgh Invest, συμφερόντων του Ολλανδού Χένρι Χόλτερμαν, είναι έτοιμη να πουλήσει την Ελλάκτωρ εφόσον βρεθεί αγοραστής που θα δώσει το επιδιωκόμενο τίμημα.

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι υπήρξαν ήπιες αλλά με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύσεις από το περιβάλλον της εταιρείας (σ.σ. την δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι), ωστόσο σήμερα η στήλη θα σας δώσει όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης.


## Ελλάκτωρ ΙΙ: Τι θα αποκτήσει ο Ολλανδός

Το ρεπορτάζ μας λέει ότι η Reggeborgh Invest πράγματι θέλει να πωλήσει το κατασκευαστικό κομμάτι/παραχωρήσεις, ωστόσο θα αποκτήσει τον έλεγχο της Reds.

Μαθαίνω λοιπόν ότι η Reggeborgh Invest που κατέχει το 33% των μετοχών της Reds στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση του ποσοστού στην εταιρεία και αυτό θα γίνει εξαγοράζοντας το ποσοστό που ελέγχει (σ.σ. περίπου 50%) η Ελλάκτωρ στην Reds.


## Ελλάκτωρ ΙΙΙ: Ο μνηστήρας και ο Π. Κυριακόπουλος

Οι συζητήσεις για την πώληση του 25% της Άνεμος και του κατασκευαστικού τομέα της Ελλάκτωρ γίνονται όπως πληροφορούμαι με την Motor Oil, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Εξάλλου, ο Ολλανδός και οι Βαρδινογιάννηδες έχουν από την εποχή του dealανοικτή γραμμή.

Η Motor Oil εκτός από τα κατασκευαστικά/παραχωρήσεις επιδιώκει να εξαγοράσει την Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ με εξειδίκευση και υψηλή τεχνογνωσία στην διαχείριση απορριμμάτων.

Μου μετέφεραν ότι κεντρικό ρόλο στο υπό συζήτηση deal ο επί σειρά ετών manager της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Πάνος Κυριακόπουλος.


## Eurobank, Εθνική δίνουν τον τόνο

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου τριμήνου από την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα.

Η αγορά αναμένει πως και οι δύο τράπεζες θα επιδείξουν δυνατή κερδοφορία.

Με ενδιαφέρον αναμένονται, επίσης και, οι τοποθετήσεις, κυρίως του διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank Φωκίωνα Καραβία και λιγότερο του CEO της ΕΤΕ Παύλου Μυλωνά, για το που βρίσκεται η συζήτηση με τον επόπτη για τη διανομή (ή όχι) μερίσματος από τα κέρδη της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

 

 

 

 

 

 Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

262 views0 comments
bottom of page