top of page

Που “τρυπώνει” o Στ. Παπασταύρου και το ταξίδι του Πανίκου (Τρ. Κύπρου) στην ΑθήναΚαλημέρα σας

Το Qatargate απασχολεί έντονα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία μεταδίδουν την πληροφορία ότι στο μικροσκόπιο των βελγικών αρχών έχουν μπει τέσσερις ακόμη ευρωβουλευτές.

Δεν ξέρω αν είναι κανένας δικός μας. Εξάλλου εμείς έχουμε την Εύα. Νομίζω ότι μας αρκεί αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά ότι δεν θα ζήσουμε κι άλλες τέτοιου τύπου συγκινήσεις… Στο κάδρο μετά το Κατάρ, μπαίνει και το Μαρόκο.

Με το σκάνδαλο των Βρυξελλών, η υπόθεση των παρακολουθήσεων περνά σιγά-σιγά σε δεύτερη μοίρα, γεγονός που δίνει ανάσες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στα καθ` ημάς:

## «Γκαστρωμένος» ο Φεβρουάριος

Λέω σήμερα να κλέψω λίγη από την δόξα του Sketch (σ.σ. ελπίζω να με συγχωρέσει) και να ασχοληθώ με τις εκλογές.

Επιχειρηματίες και τραπεζίτες εκτιμούν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από το καλοκαίρι, με στόχο αμέσως μετά να κατακτήσουμε επιτέλους την επενδυτική βαθμίδα.

Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα.

Λοιπόν, σας το γράφω όπως μου το μετέφεραν: «Ο Φεβρουάριος κρύβει εκπλήξεις»…

Κρατήστε το!

## Στ. Παπασταύρος: Στο κατώφλι του Μαξίμου

Τον δικηγόρο και πολυπράγμων Σταύρο Παπασταύρου υποθέτω ότι όλοι τον ξέρετε και δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις.

Η στήλη πληροφορείται ότι ο αεικίνητος νομικός και πολιτικός (σ.σ. με την ευρεία έννοια) βρίσκετε μια ανάσα από το να βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπάρχουν, όπως, μαθαίνω σοβαρές σκέψεις να αναλάβει ρόλο.

Ίδωμεν…

## Οι μετοχές του Τζέφρι

Διατρέχοντας την ομιλία του τέως Αμερικανού Πρέσβη και νυν υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέφρι Πάιατ στο Συνέδριο του Capital Link, ξεχώρισα την αναφορά του σε δύο ελληνικές εταιρείες.

Ο δραστήριος, επιχειρηματικά και αθλητικά, Τζέφρι μιλώντας για τις ευκαιρίες που ανοίγονται στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα έκανε ιδιαίτερη μνεία στον όμιλο Sunlight και στην εταιρεία Hellenic Cable.

Και οι δύο ελληνικές εταιρείες έχουν δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Υπογραμμίζω ότι ο κ. Πάιατ είναι αρμόδιος για τα θέματα των Ενεργειακών Πόρων.

## ΕΚΤ: Τα περιστέρια παίρνουν κεφάλι

Πυκνώνουν οι ζυμώσεις στο ανώτατο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενόψει της συνεδρίασης (σ.σ. μεθαύριο Πέμπτη) με θέμα την νομισματική πολιτική.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι χωρισμένο στα δύο: Από την μια τα «Γεράκια» που επιμένουν σε αύξηση του επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης και από την άλλη τα «Περιστέρια» που επιδιώκουν συγκράτηση…

Ο δικός μας διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανήκει, μην σας πω ηγείται, των «Περιστεριών».

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι η αύξηση θα είναι 50 μονάδες βάσης.

## Τρ. Κύπρου: Ο Πανίκος στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου.

Η στήλη πληροφορείται ότι είχε επαφές σε υψηλό τραπεζικό επίπεδο και συναντήθηκε με αρκετούς παράγοντες της τραπεζικής αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Κύπρου βρέθηκε πριν μερικούς μήνες στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τις απανωτές προτάσεις εξαγοράς της από το αμερικανικό fund Lone Star.

Αυτά…

## Scope Rating: Ναι μεν αλλά…

Τις αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία ανέδειξε το report του γερμανικού οίκου αξιολόγησης Scope Rating.

Στην κορυφή τοποθέτησε το αυξημένο κρατικό χρέος. Ακολουθούν η αδυναμία των τραπεζών παρά τις μειώσεις των NPLs, οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας και ο αστάθμητος παράγοντας των εκλογών.

Βέβαια, οι αναλυτές του οίκου βλέπουν πιο κοντά την επενδυτική βαθμίδα.

## Το σφυρί στα Ανάκτορα και ο Έλληνας

Για οφειλή 150.000 ευρώ η Intrum Hellas προχωρά στον πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Νίκα και του υιού, γνωστού από τις δικαστικές περιπέτειες στις ΗΠΑ, Γ. Νίκα.

Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Στησιχόρου, η ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμών έγινε εχθές το απόγευμα και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,964 εκατ ευρώ.

Στο σφυρί που θα χτυπήσει την 11η Ιανουαρίου 2023 βγαίνουν επίσης μια αποθήκη και μια θέση parking.

Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί και ένας ακόμη πλειστηριασμός για τον Λουκά Έλληνα. Μην φανταστείτε κάτι φοβερό. Μία θέση parking στο Μαρούσι με τιμή πρώτης προσφοράς 12.156 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

71 views0 comments
bottom of page