top of page

Στο Σιάτλ οι δύο deputy CEOs της Eurobank, τι συμβαίνει με τα off site ATMs


Καλημέρα σας

Μόνο εξωγήϊνοι δεν έχουν έρθει και όπως πάνε τα πράγματα δεν αποκλείεται… (δεν το πιστεύει η στήλη αλλά είναι πρώτο trendστο twitter).

Ας σοβαρευτούμε.

Νέα εποχή ξημέρωσε στην Κύπρο με την εκλογή του κ. Χριστοδουλίδη. Στα της αγοράς το ενδιαφέρον (επιμένω εγώ) στρέφεται στον τραπεζικό τομέα του νησιού.

Η Ελληνική Τράπεζα έχει ήδη μέτοχο, την Eurobank. Με την Τράπεζα Κύπρου τι θα γίνει οέο;

Ετοιμαστείτε για εξελίξεις. Μου μετέφεραν ότι δεν θα είναι μακριά…

Ας πεταχτούμε λίγο μέχρι την Γαλλία όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε το δικό της «καλάθι του νοικοκυριού».

Άντε τώρα να μαζέψεις τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γωργιάδη.

Στα καθ` ημάς:

## Καλεσμένοι της Microsoft στο Σιάτλ

Στο μακρινό Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα βρεθούν σήμερα οι δύο αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της Eurobank, Ανδρέας Αθανασόπουλος και Σταύρος Ιωάννου.

Δεν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής αλλά και business trip. Οι δύο deputy CEOs είναι καλεσμένοι της Microsoft.

Εξάλλου, η τράπεζα έχει επί σειρά ετών στενή συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό και οι business μεταξύ των δύο εταιρειών είναι δεδομένες.

## off site ATMs: Παγωμένο το κοινό σχέδιο

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι το σχέδιο των τραπεζών Εθνικής, Alpha Bank και Eurobank για κοινή διάθεση των off site ATMs έχει παγώσει μέχρι νεοτέρας.

Ακούω ότι στο… πάγωμα έχει συμβάλλει, μεταξύ άλλων και, ο προεκλογικός χρόνος.

Αντίθετα, η τράπεζα Πειραιώς προχωρά τη διαδικασία διάθεσης και μαθαίνω ότι οι συζητήσεις με την Euronet βρίσκονται σε καλό δρόμο.

## Attica Bank: Κάτι κινείται αλλά…

Μετά από πολλά εμπρός-πίσω η διοίκηση της Attica Bankκατέθεσε, εχθές, στην Τράπεζα της Ελλάδος το νέο business planγια την περίοδο 2022-2025, στο οποίο είναι ενσωματωμένο το capital plan.

Κατέθεσε, επίσης και, το NPE Strategy, το οποίο προβλέπει μόνο πωλήσεις δανείων. Και συγκεκριμένα 1,2 δις ευρώ από το σύνολο των 2,6 δις ευρώ.

Όσο για το εφοπλιστικό τρίδυμο Δ. Μπάκος, Γ. Καϋμενάκης και Αλ. Εξάρχου μαθαίνω ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα προς έρευνα στοιχεία και μεγέθη.

Και δηλώνουν έτοιμοι να μπουν στην ΑΜΚ υπογράφοντας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και την επίσημη επιστολή δέσμευσης.

Όλα τα παραπάνω προς απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

## Bloomberg: Ο ατίθασος πληθωρισμός

Μας μαύρισε την ψυχή η δημοσκόπηση του Bloomberg, βάσει της οποίας ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα παραμείνει μέχρι το 2025.

Όπερ εστί ότι τα υψηλά επιτόκια θα μας συντροφεύουν μέχρι το 2024. Και ως γνωστό ότι ανεβαίνει γρήγορα, κατεβαίνει με αργό ρυθμό.

Ένα, επίσης, ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι η μόνη οικονομία από τις τέσσερις μεγάλες της ευρωζώνης που θα καταγράψει ύφεση είναι η γερμανική.

## Το σφυρί της Mouzenidis Travel

Για αύριο είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός του περιουσιακού στοιχείου της Mouzenidis Travel που βρίσκεται στην Νέο Προποντίδα.

Πρόκειται για ακίνητο/αγροτεμάχιο με κτίσμα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 560.000 ευρώ.

Επισπεύδων είναι η εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΕ.


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.83 views0 comments
bottom of page