top of page

Ο στόχος του Ion Group, τα ντεσού του Κάστωρ, το the end της Rothschild και η ταύτιση των CEOsΚαλημέρα σας


Εν αναμονή των νέων γκάλοπ στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν δυνάμεις, έχουν ανοίξει το ημερολόγιο του 2023 και δεν αποκλείουν ραγδαίες εξελίξεις από το μέτωπο της δικαιοσύνης όσον αφορά τις παρακολουθήσεις.

Στο μεταξύ νέες λίστες με ονόματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και το βλέμμα στρέφεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε και δεν αποκλείεται όπως λένε οι κακές γλώσσες να υπάρξουν εκπλήξεις μεγατόνων…

Στα της παγκόσμιας οικονομίας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η δήλωση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΚρισταλίναςΓκεοργκίεβα για το ισχυρό πλήγμα από τους δασμούς που είχε επιβάλει η διακυβέρνηση Τραμπ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Μίλησε για «ψυχρό πόλεμο».

Στα καθ` ημάς:


## Η ταύτιση Μεγάλου-Μυλωνά

Ούτε συνεννοημένοι να ήταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής στην απάντηση που έδωσαν στα conference calls για την αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις.

«Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου…», απάντησαν οι Χρήστος Μεγάλου και Παύλος Μυλωνάς αφήνοντας με την απορία τους αναλυτές.

Όπως καταλαβαίνετε κάτι θα περάσει στον τόκο των καταθέσεων αλλά θα είναι τόσο μικρό που δεν θα το καταλάβει κανείς…

Αντίθετα, στα δάνεια το κόστος έχει ανέβει και αναμένεται συνέχεια.


## ΤΧΣ/Rothschild: Έτοιμη η έκθεση αποεπένδυσης

Πληροφορούμαι ότι οι Γάλλοι της Rothschild έχουν σχεδόν έτοιμη την έκθεση για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες.

Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο γραφείου του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και αμέσως μετά τις πιθανές τροποποιήσεις θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κάποιος να σκουντήξει τους Άραβες…


## ΤΧΣ/Σύμβουλος: Αρχίζει (;) η αναζήτηση για την Πειραιώς

Την ώρα που οι Γάλλοι παραδίδουν την δουλειά που κλήθηκαν να κάνουν, η διοίκηση του ΤΧΣ καλείται να ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης συμβούλου για την υπόθεση της τράπεζας Πειραιώς, διότι ο Ιταλός του IonGroup πιέζει…

Βασικοί «ύποπτοι» η Bank of America, IP Morgan.


## Ion Group/Πειραιώς: Στοιχήματα για 18%-20%

Το ενδιαφέρον των Ιταλών του Ion Group για την απόκτηση σημαντικού ποσοστού στην τράπεζα Πειραιώς παραμένει όπως μου λένε ιδιαίτερα θερμό.

Στην επιστολή που έστειλε η εταιρεία στο ΤΧΣ ανέφερε πως ενδιαφέρεται για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών που κατέχει το Ταμείο, δηλαδή του 27%.

Ακούω, όμως, ότι οι Ιταλοί στην τελική τους πρόταση που θα κάνουν φλερτάρουν με την ιδέα της απόκτησης ενός ποσοστού που θα κυμαίνεται μετά 18% και 20%.

Μάλιστα, ορισμένοι βάζουν και στοίχημα. Η στήλη απλά μεταφέρει την πληροφορία και απέχει από την οποιαδήποτε μορφή τζόγου…


## Το «Κάστωρ» και η Χανίων

Αφού είναι έτοιμο το deal για την απόκτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών γιατί να μπλέξουν με την Χανίων, η οποία είναι τίγκα στα κόκκινα; Έτσι, απάντησε η πηγή της στήλης στην ερώτηση τι έγινε και οι νέοι μέτοχοι της Παγκρήτιας γυρίζουν την πλάτη στην συμφωνία που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κατάσταση…

Άσε που στο βάθος υπάρχει και η Attica Bank. Πόσους αδύναμους κρίκους πια…

Υπό επανεξέταση είναι και το project «Κάστωρ», τα κόκκινα της Παγκρήτιας που πέρασαν στην Quant του Ορέστη Τσακαλώτου. Το μείγμα της δεσμευτικής προσφοράς που είχε κάνει η Quant είχε περισσότερο πλειστηριασμούς και λιγότερο ρυθμίσεις.


## Οι ρουλέτες και τα τραπέζια

Δεν αποτελεί αποκάλυψη καθώς είδε μέσα στο Σαββατοκύριακο το φως της δημοσιότητας αλλά είναι μια πρωτόγνωρη ιστορία. Την Παρασκευή αργά το απόγευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των πλειστηριασμών, 14 πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης για τα assets του Καζίνο της Κέρκυρας, συμφερόντων του Κ. Πηλαδάκη.

Λοιπόν, εάν θέλετε μία ρουλέτα, ένα τραπέζι black jackή poker ή ακόμη και έναν κουλοχέρι έτσι να το βάλετε στο play room δεν έχετε παρά να μπείτε στη διαδικασία του μπιταρίσματος στις 23 Νοεμβρίου.

Ό,τι πάρεις 1.000 ευρώ.

Οι επισπεύδοντες των πλειστηριασμών είναι ιδιώτες και όχι κάποια εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων.

 

 

 


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

196 views0 comments
bottom of page