top of page

Ο ξενοδόχος DPG, ο σύμβουλος του ΤΧΣ, η επένδυση στην Μύκονο και ο εφτάψυχος ΚυπριώτηςΚαλημέρα σας,


Το ρεπορτάζ των Financial Times βάσει του οποίου οι παραγωγοί πετρελαίου και LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν διαθέτουν ικανά αποθέματα για την τροφοδότηση της Ευρώπης (σ.σ. για τον χειμώνα του 2023) καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ήπειρος. Και σαφώς αποδεικνύει ότι η συμφωνία για στήριξη «μαμούθ» μεταξύ της Ούρσουλα φον ντε Λάιεν και του Aμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στα τέλη της Άνοιξης στερούνταν σοβαρού περιεχομένου… Το μόνο που μπορεί να αλλάζει την ροή των πραγμάτων είναι η σταδιακή (με τρόπο που να ικανοποιεί την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών ) αποδυνάμωση της πολεμικής έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας… Στην Αθήνα η ατζέντα στρέφεται στο μεταναστευτικό καθώς τα μηνύματα από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου δεν είναι ενθαρρυντικά…


## ΤΧΣ: Σε 2-3 εβδομάδες ο σύμβουλος

Σε δύο-τρεις εβδομάδες αναμένεται να γίνει η επιλογή του συμβούλου για την στρατηγική αποεπένδυσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το θέμα το παρακολουθεί στενά όπως μου λένε ο υπουργός Οικονομικών διότι αποτελεί το πρώτο βήμα προς τον δρόμο απεγκλωβισμού των τραπεζών από το δημόσιο, πόσω μάλλον όταν κυνηγάμε την επενδυτική βαθμίδα.


## 226,4 εκατ ευρώ στο πράσινο υδρογόνο

Η βρετανική εταιρεία Hive Energy Limited μέσω της ελληνικής θυγατρικής της «Bluesky300 IKE», θα επενδύσει στην Ελλάδα 226,4 εκατ ευρώ στην κατασκευή Ηλιακού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας και μονάδων Αποθήκευσης Ενέργειας και μετατροπής σε Πράσινο Υδρογόνο. Το επενδυτικό project πήρε το πράσινο φως από την Διυπουργική Επιτροπή για την ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις.

Στην επένδυση προβλέπεται και η ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 200 MW, αποτελούμενο από συστάδα επιμέρους πάρκων καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 100 MW και παραγωγής πράσινου υδρογόνου με δυναμικότητα 16 τόνων ημερησίως.


## Ο όμιλος Μήτση πάει στην Μύκονο

Έγκριση πήρε από την Διυπουργική Επιτροπή και η επένδυση της «ΚΟΡΤΙΑ ΑΕ», του ξενοδοχειακού ομίλου Μήτση, πρόεδρος του οποίου είναι η θυγατέρα του αείμνηστου Κώστα Μήτση, Χριστίνα. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 61 εκατ ευρώ και θα γίνει στην περιοχή Ελιά. Το project προβλέπει τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με 5στερο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κ.λπ.) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης.


## Τον μάγεψε ο τουρισμός

Αφού καταπιάστηκα με τα ξενοδοχειακά projects θα σας αποκαλύψω ότι ο κλάδος μάγεψε και το αφεντικό της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μετά τα φάρμακα που κληρονόμησε είπε να ανοίξει τους ορίζοντες στον υπέροχο από πλευράς αποδόσεων τουριστικό κλάδο. Πληροφορούμαι λοιπόν από έγκυρη πηγή ότι ο επιχειρηματίας ετοιμάζει μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στην Πάργα, έχει αποκτήσει την έκταση και (εδώ είναι το καλύτερο) η προμετωπίδα αυτής είναι 1,7 χιλιόμετρα παραλία! Υπάρχει και καλύτερο: η επένδυση για γίνει από την ΒΙΑΝΕΞ, η σφραγίδα της οποίας προβλέψει και τουριστική δραστηριότητα. Για του λόγου του αληθές η επωνυμία της είναι: «ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».


## Ο «εφτάψυχος» Κυπριώτης

Και επειδή σήμερα έχω εμμονή με τα ξενοδοχειακά σας μεταφέρω ότι στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης έχουν μείνει έκπληκτοι από τον «εφτάψυχο» ξενοδόχο της Κω Κ. Κυπριώτη. Αφού ταλαιπώρησε το σύστημα επί σειρά ετών (μνημονιακών παρακαλώ) με τα δάνεια που δεν εξυπηρετούσε και κίνησε μια σειρά από νομικές διαδικασίες από τον κλητήρα των τραπεζών μέχρι τα ανώτερα στελέχη εξακολουθεί και μετά την πώληση των δανείων στην HIG να κάνει κουμάντο στο μαγαζί από την θέση του επικεφαλής. Το πιο πρόσφατο περιστατικό που προκάλεσε απορίες στην αγορά ήταν η υπογραφή συμφωνίας με την Hotel Brain για μίσθωση των ξενοδοχείων…


## Το γαμήλιο event στο Πόρτο Ράφτη

Εχθές στο Πόρτο Ράφτη ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης πάντρεψε τον υιό του, Γιώργο(με την εκλεκτή της καρδιάς του Σίσσυ Κωνσταντινίδου), και στο πάρτι που ακολούθησε άκουσα ότι ξεφάντωσαν οι καλεσμένοι με τα τραγούδια του Αντώνη Ρέμου, της Άννας Βίσση και του Κωνσταντίνου Αργυρού. Στους καλεσμένους επιχειρηματίες, πολιτικοί κ.ά. Το εντυπωσιακό είναι πως είχε προβλεφθεί μεταφορά όσων καλεσμένων το επιθυμούσαν με πούλμαν με ώρα αποχώρησης στις 4.00 τα ξημερώματα.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

193 views0 comments
bottom of page