top of page

Το υπόμνημα των 120 σελίδων του ΑΒ, οι διαβεβαιώσεις για την Attica Bank, τα credits για την ΑΒΑΞ


Καλημέρα σας

Η στήλη επιμένει εδώ και μήνες ότι θα κάνουμε εκλογές με έτοιμη την λύση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Όπως καταλαβαίνετε στο παρασκήνιο έχουν γίνει πολλές και κρίσιμες διεργασίες και σύντομα μαθαίνω ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου Τζόρτζ Όσμπορν, βάσει των ποίων ετοιμάζεται μια λύση win-win.

Πληροφορούμαι ότι έχουν βρεθεί ήδη και τα κεφάλαια για την πληρωμή της προμήθειας προς το Βρετανικό Μουσείο, η οποία θα καλύπτει την παραμονή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Ήδη, αθόρυβα έχει γίνει σε Αθήνα και Λονδίνο σημαντική δουλειά με επιχειρηματίες και εφοπλιστές, οι οποίοι είναι έτοιμοι να συμβάλλουν οικονομικά.

Στα καθ` ημάς:

## Attica Bank Ι: Ο επόπτης τους καθησύχασε

Μετά την συνάντηση του Αλέξανδρου Εξάρχου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος η Thrivest μαθαίνω ότι πήρε τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον τρόπο συμμετοχής της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Επομένως, ο ξέφρενος και χωρίς κανένα υπόβαθρο χορός της μετοχής δεν θα επηρεάσει το τίμημα που θα πληρώσουν οι: Δ. Μπάκος, Γ. Καϋμενάκης και Αλ. Εξάρχου.

Μαθαίνω επίσης ότι το 20,11 του ΤΜΕΔΕ το έχουν ήδη στο τσεπάκι τους…

## Attica Bank ΙΙ: Η αγωνία και οι επαφές της διοίκησης

Στο μεταξύ η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας Ελένη Βρεττού, τρέχει και μάλλον φθάνει, για να παραφράσω την γνωστή παροιμία.

Έχει πάρει επ` ώμου τα NPEs της τράπεζας - που επί της ουσίας έχουν πάρει προ πολλού κόκκινο χρώμα – και έχει αρχίσει τις συζητήσεις με τα γνωστά funds που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Σύντομα, μαθαίνω ότι θα έχουμε τις πρώτες πωλήσεις…

## ΑΒΑΞ: Φτιάχνει χαρτοφυλάκιο

Μετά το flyover της Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό η κατασκευαστική εταιρεία ΑΒΑΞ υπέγραψε την σύμβαση για τον οδικό άξονα Μπράλος-Άμφισσα.

Στις τράπεζες χαίρονται διότι η εταιρεία εμπλουτίζει το κατασκευαστικό χαρτοφυλάκιό της με νέα έργα.

Το ίδιο συμβαίνει και στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Έχει γίνει η αγαπημένη τους…

## ΑΒ: Το υπόμνημα των 120 σελίδων

Η επιβολή προστίμου στα τέσσερα σούπερ μάρκετ ήδη γνωστή εδώ και περίπου δέκα ημέρες.

Το ήξεραν και οι διοικήσεις των αλυσίδων.

Εξ ου και όπως πληροφορείται η στήλη η ΑΒ Βασιλόπουλος στην προσπάθεια να αντικρούσει το πρόστιμο και να αποφύγει το «κρέμασμα στα μανταλάκια» είχε στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικό υπόμνημα.

Μου μετέφεραν ότι ήταν και ιδιαίτερα ογκώδες: 120 σελίδες.

Εν τέλει το πρόστιμο των 319.900 ευρώ επεβλήθη.

## Πλειστηριασμοί/funds: Μια σημαντική διευκρίνιση

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα έδρασε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου όσον αφορά στην απόφαση αλλά και την καθαρογραφή αυτής για τους πλειστηριασμούς από τους servicers.

Ταχύτητα φωτός όπως έλεγε στην στήλη στέλεχος των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων.

Υπάρχει, όμως, μια σημαντική λεπτομέρεια και διευκρίνιση που εκπέμπεται από την πλευρά των servicers.

Αν η απόφαση της Ολομέλειας ήταν αντίθετη, δηλαδή αρνητική ως προς τη δυνατότητα των servicers να κάνουν πλειστηριασμούς, τότε οι πλειστηριασμοί θα γίνονταν από τα ίδια τα funds που έχουν αγοράσει το δάνειο.

Άρα μία η άλλη…


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.145 views0 comments
bottom of page