top of page

Το τετ α τετ Μαρινάκη-Λαζαράκου, η έξοδος στις αγορές για 1 δις. και τα 40` του Θ. ΑγγελόπουλουΚαλημέρα σας


Τα ξήλωσε όλα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ μετά την αναταραχή στις αγορές και την κατακόρυφη πτώση της στερλίνας (σ.σ. κατάσταση που επικρατούσε έντονα τις δύο τελευταίες εβδομάδες).

Το νέο πρόγραμμα δεν προβλέπει μείωση φόρων – εταιρικό και φόρο εισοδήματος – και είναι προσηλωμένο στην ενίσχυση των κρατικών εσόδων. Η ανταπόκριση της μεταστροφής από τις αγορές ομολόγων και νομισμάτων υπήρξε ιδιαίτερα θετική.

 

Στα καθ` ημάς η κυβέρνηση έχει ζοριστεί αρκετά με το πάρτι τιμών που γίνεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και μαθαίνω ότι τα μαχαίρια μεταξύ υπουργών έχουν ήδη βγει (σ.σ. περισσότερα στην στήλη Sketch).

 

## Στις αγορές για 1 δις ευρώ

 

Έτοιμοι είναι όπως πληροφορείται η στήλη στο οικονομικό επιτελείο για μια μικρή έξοδο στις αγορές. Κι όμως μπορεί το κλίμα να μην σηκώνει εκδόσεις ομολόγου καθώς τα «αλμυρά» επιτόκια είναι αποτρεπτικά ωστόσο στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει ότι θα διατηρούν έστω και με ψιλά την επαφή με τις αγορές.

 

Η έκδοση μαθαίνω ότι θα γίνει ανά πάσα στιγμή από τώρα μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου. Οι συζητήσεις με τους ξένους επενδυτές, εν προκειμένω με τις ξένες επενδυτικές τράπεζες έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον όπου τόσο ο Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Δημήτρης Τσάκωνας ενημέρωσαν για την πρόθεση της Αθήνας.

 

## Capital Product Partners: Κάτι ψήνεται…

 

Η Capital Product Partners του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, την προηγούμενη Πέμπτη στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε priveκάλεσμα στους συνέδρους του φετινού Marine Money Conference. Το διεθνές εξειδικευμένο συνέδριο εστιάζει στα θέματα χρηματοδότησης της ναυτιλίας και συγκέντρωσε μεγάλα ονόματα ελληνικής ναυτιλίας όπως: Λέων Πατίτσας, Σταμάτης Τσαντάνης, Αριστείδης Πίττας και Γιάννης Κούστας.

 

Πληροφορηθήκαμε πως στο κάλεσμα της Capital παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου η οποία είχε θερμή συνομιλία με τον Βαγγελή Μαρινάκη, λέτε να ετοιμάζετε νέο ομόλογο της εταιρείας;

 

Θυμίζουμε πως ακριβώς πριν ένα χρόνο εκδόθηκε ένα ομόλογο με ισχυρή ζήτηση ύψους 150 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ. 

 

## Σε 40` δεκατέσσερις πλειστηριασμοί

 

Η δυναστεία των Αγγελόπουλων θα βρεθεί αντιμέτωποι στην ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμών την 9η Δεκεμβρίου. Με μια αποφασισμένη από καιρό κίνηση ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έδωσε εντολή για την άμεση εκτέλεση 14 σφυριών που αφορούν στα περιουσιακά στοιχεία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, της χήρας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και Αικατερίνης Πετροπούλου. Οι πλειστηριασμοί αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα e-auction εχθές το μεσημέρι από τις 13.48 έως και τις 14.29. Το καλάθι έχει από ακίνητα-φιλέτα με κατοικίες στο Παλαιό Ψυχικό μέχρι την Ηρώδου Αττικού και την Εθνικής Αντιστάσεως στα όρια Νέου Ψυχικού-Χαλανδρίου. Επίσης, στο σφυρί βγαίνουν αρκετές θέσεις πάρκινγκ και αποθήκες. Κι όλα αυτά για οφειλή ύψους 9,7 εκατ ευρώ.

Ό,τι δεν έκαναν οι τράπεζες και συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα που έχει το μεγαλύτερο χρέος της Χαλυβουργικής το έκανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος live μέσα σε 40`.

Πάρτε μια γεύση από τα ασημικά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ:

 

➢ Το 50%ποσοστό οριζόντιας ιδιοκτησίας αποθήκης του υπογείου πολυκατοικίας, αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, έχει επιφάνεια 2τ.μ. Η ανωτέρω οριζόντια ιδιοκτησία ευρίσκεται σε πολυκατοικία εντός ενός οικοπέδου που βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, στο υπ' αριθμόν 19 οικοδομικό τετράγωνο και στην οδό Δημοκρατίας αρ. 53 και Σολωμού. Το ανωτέρω άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο έχει έκταση 1213,70τ.μ., συνορεύει Βόρεια με ιδιοκτησία αγνώστων, Βορειοανατολικά με την οδό Σολωμού, Νότια με ιδιοκτησία Χρήστου Λάχα, Ανατολικά με την οδό Δημοκρατίας και δυτικά με ιδιοκτησία της Πρεσβείας της τέως Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας. Ι

➢ Το 50% οριζόντιας ιδιοκτησίας - διαμερίσματος, το οποίο, καταλαμβάνει χώρους στο υπόγειο, ισόγειο και το υπερυψωμένο ισόγειο πολυκατοικίας, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας. Στην οριζόντια αυτή ιδιοκτησία ανήκει η αποκλειστική χρήση πάρκινγκ. Γενικά το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έκταση 1213,70τ.μ., συνορεύει Βόρεια με ιδιοκτησία αγνώστων, Βορειοανατολικά με την οδό Σολωμού, Νότια με ιδιοκτησία Χρήστου Λάχα, Ανατολικά με την οδό Δημοκρατίας και δυτικά με ιδιοκτησία της Πρεσβείας της τέως Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας. Ι

➢ Το 50% ενός οικοπέδου έκτασης 652,54τ.μ., που βρίσκεται στο Δήμο Χαλανδρίου Αττικής, θέση «Αγία Βαρβάρα» και επί της οδού Ζαν Μωρεάς.

➢ Το 50% ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 2.532,90τ.μ. επίσης επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι. Το οικόπεδο συνορεύει ΒΟΡΕΙΑ με ιδιοκτησία Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

➢ Το 25% οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. υπ’ αριθ. τρία (3) διαμερίσματος του ισογείου ορόφου, αποτελείται από 3 κύρια δωμάτια, είσοδο, χωλ, WCξένων, λουτρό, κουζίνα, γραφείο και δωμάτιο υπηρεσίας και από μια ιδιόκτητη αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

➢ Το 25% οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 διαμέρισμα του 6ου ορόφου σε εσοχή, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο αυτό, αποτελείται από 8 κύρια δωμάτια, 1 δωμάτιο εργασίας, δωμάτιο μπουντουάρ, χώλ υποδοχής, και χώλλ κοιτώνων, κουζίνα, γραφείο, 2 λουτρά, 2 δωμάτια υπηρεσίας έχει εξώστη τόσο στην πρόσοψη της πολυκατοικίας όσο και στην πίσω πλευρά αυτής, έχει επιφάνεια 484τ.μ., όγκο ιδιόκτητο 1.031κ.μ., αναλογία όγκου κοινοχρήστων 138κ.μ., δηλαδή συνολικό όγκο 1.169κ.μ

➢ Το 25% οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. έξι (6) χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

➢ Το 50% οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 2.058,40τ.μ. μετά της επ’ αυτού υφιστάμενης διωρόφου οικίας που βρίσκεται στο Χαλάνδρι Αττικής, θέση «Καναπίτσα» ή «Αγία Βαρβάρα» και επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

➢ Το 25% οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 15 και η οποία έχει κτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17τ.μ., δηλαδή του υπ’ αριθ. υπ’ αριθ. τρία (3) διαμερίσματος του ισογείου ορόφου, αποτελείται από 3 κύρια δωμάτια, είσοδο, χωλ, μπάνιο ξένων, λουτρό, κουζίνα, γραφείο και δωμάτιο υπηρεσίας.Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

219 views0 comments
bottom of page