top of page

Ο Πέτρος Χριστοδούλου και η ABBank, η Συνεταιριστική Καρδίτσας, το τρίγωνο της Attica Bank

Καλημέρα σας

«θα συνεχίσουμε τις αυξήσεις επιτοκίων», δήλωσε στο Νταβός η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Απάντησε, επί της ουσίας, για μία ακόμη φορά στα «Γεράκια» της ECB, τα οποία ηττήθηκαν μεν τον Δεκέμβριο καθώς ήθελαν αύξηση 75 μονάδες βάσης αλλά θα έχουν την ευκαιρία τους στον επόμενο γύρο…

Η νέα αύξηση πλησιάζει… Πως το είπε η κα Λαγκάρντ, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό ΕΓΚΑΙΡΑ στο 2%.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι πιο σκληρή και αφορά τους ευρωπαίους δανειολήπτες, οι οποίοι πληρώνουν το μάρμαρο…

Γεγονός που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε «εφιάλτη» για τις τράπεζες που εποπτεύει η ECB…

Στα καθ` ημάς:

## Νταβός: business as usual

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται στο Νταβός είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αντιπροσωπεία.

Και συναντήσεις έγιναν και ντηλάκια κλείστηκαν. Πέραν της Intel μαθαίνω ότι τους επόμενους μήνες θα αποδώσουν καρπούς και άλλες συναντήσεις λιγότερο «λαμπερές».

Και συνήθως σε αυτές κλείνονται οι καλύτερες συμφωνίες…

Θα σας ενημερώσω εν ευθέτω χρόνο…

## Συνεταιριστική Καρδίτσας: Ο επόμενος στόχος

Μου μετέφεραν ότι από το παζλ της δημιουργίας του 5ου τραπεζικού πόλου δεν λείπει και η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Ναι καλά διαβάζετε…

Λοιπόν, στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουν αποφασίσει να τελειώνουν με τις περιφερειακές τράπεζες, να γίνει ο 5ος πόλος και να ελέγχεται από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Σαφώς και είναι ενήμερος και ο επικεφαλής του εποπτικού οργάνου Αντρέα Ενρία.

Επομένως, ετοιμαστείτε για πολλαπλό σφυροκόπημα στο γήπεδο των μικρών. Και σαφώς από το κάδρο δεν λείπει η εισηγμένη Attica Bank. Μην σας πω ότι θα πρωταγωνιστήσει με τα λεφτά των άλλων… (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου).

## Επιστράτευση Στ. Παπασταύρου

Η στήλη σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό ότι ο δαιμόνιος δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έχει τρυπώσει εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λοιπόν, τώρα που έχει ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας και η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμο τον μηχανισμό ο κος Παπασταύρου θα έχει λόγο και ρόλο στον αγώνα του Πρωθυπουργού.

## ABBank: Το deal τρέχει ο Π. Χριστοδούλου

Μπορεί η AXIA Vantures να έχει προσληφθεί για να βρει τους αγοραστές του 55% των μετοχών της Aegean Baltic Bank, ο manager που τρέχει το deal είναι όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή ο Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κος Χριστοδούλου έχει διατελέσει επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και αναπληρωτής διευθύνων της Εθνικής Τράπεζας.

Η σχέση του με την Aegean Baltic Bank έχει ξεκινήσει από το 2017 και μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο ως απλό μη εκτελεστικό μέλος.

Ωστόσο, τρέχει το deal προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες. Εξάλλου, είναι διευθυντής της εταιρείας Callisto Capital Advisors.

Η πώληση, εάν ευοδωθεί, θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Μη δεσμευτικές προσφορές έχουν καταθέσει δύο επιχειρηματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Τέλης Μυστακίδης.

## Ellington Solutions: Περιμένοντας το Δ.Σ.

Δεν θα αποχωρήσουμε με δική μας υπαιτιότητα. Αυτός διαμηνύει σε όλους τους τόνους η Ειρήνη Μαραγκουδάκη της Ellington Solutions, εις εκ των μετόχων της Attica Bank.

Βέβαια, θέτει δύο όρους: Πρώτον να ολοκληρωθούν τα documents σοβαρής δέσμευσης των μετόχων και να υπάρξει εξυγίανση των NPEs της Attica Bank όχι όμως μέσω πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα είναι κρίσιμο. Το ερώτημα είναι πότε θα το συγκαλέσει η διοίκηση της Attica Bank…

Λέτε να φθάσουμε τέλος Φεβρουαρίου; Να εξαντληθούν δηλαδή όλα τα χρονικά περιθώρια…

Παράλληλα, αναπτύσσετε η σχέση με τους εφοπλιστές Δ. Μπάκο, Ι. Καϋμενάκη και τον manager Αλ. Εξάρχου.

Μια ωραία ατμόσφαιρα…


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

136 views0 comments
bottom of page