top of page

Η μπηχτή για τα dinners των Αθηνών του Ο. Αθανασίου, η αγωνία των servicers και το σφυρί στο ΚαστρίΚαλημέρα σας

Μυρίζει εκλογές ή μου φαίνεται… Το ερώτημα είναι μεν ρητορικό αλλά οι τροπολογίες που έρχονται στην Βουλή βγάζουν μάτι.

Μετά το «πάγωμα» των επιτοκίων στις ρυθμίσεις που αφορούν τα χρέη προς το δημόσιο, ήρθε και η δίμηνη παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η στήλη σας έχει ενημερώσει εγκαίρως (Gamechanger 13 Δεκεμβρίου) ότι ο Φεβρουάριος θα είναι «γκαστρωμένος», αν μου επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω μια παλαιά εκλογική ρήση.

Λοιπόν, μου μετέφεραν ότι δεν αποκλείεται την ημέρα των ερωτευμένων να έχουμε νέα…

Στο μεταξύ η αγορά τακτοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες και μπαίνει σιγά-σιγά σε Christmas mood και μαζί με αυτήν όλοι μας.

Επιτέλους, η Ευρώπη συμφώνησε σε κάτι. Οι υπουργοί Ενέργειας κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στα180 ευρώ/MWh. Από τα 275 ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση πέσαμε στα 180 ευρώ/MWh.

Το λες και επιτυχία.

Στα καθ` ημάς:

## Servicers: Τρέχουν και δεν φθάνουν

Με την πληροφορία ανά χείρας ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου θα είναι θετική για τους πλειστηριασμούς, οι διοικήσεις των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) τρέχουν και δεν φθάνουν καθώς τα έσοδα έχουν πέσει έξω και η ανάγκη για κινήσεις είναι επιτακτική.

Η κάθε εταιρεία του κλάδου έχει τη δική της στρατηγική: η Intrum έχει αποφασίσει να βγάλει προς πώληση κλαδικά πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων, η doValue να πωλήσει πακέτα στεγαστικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ετοιμασθείτε!

## Lamda Development: Η μπηχτή του Αθανασίου

Τουρ στο Ελληνικό έκανε εχθές η διοίκηση της Lamda Development με καλεσμένους του εκπροσώπους του τύπου. Αντικείμενο της περιήγησης ήταν το κτίριο των ΑΜΕΑ και η υπογραφή MoU με τον δήμαρχο.

Η παρουσίαση έβγαλε είδηση και juicy παρασκήνιο καθώς ο επικεφαλής της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου έβγαλε, με καρφωτές, το παράπονό του.

Τα έργα που έχουν ξεκινήσει είναι, είπε στα πηγαδάκια ο CEO της Lamda, απάντηση στους παραμυθάδες. «Γιατί με πονάει όταν ακούω να λένε ότι δεν κάνουν τίποτα. Αυτό συζητείται στα dinners της καλής κοινωνίας»…

Το παράπονο εμφανές, οι μπηχτή για τα επιχειρηματικά σαλόνια των Αθηνών επίσης…

Ας μην γράψω άλλα!

## OWC: Ακυρώνονται οι 35.000 εκκρεμείς αιτήσεις

Η στήλη έχει γράψει για τις βελτιώσεις/αλλαγές που έρχονται στο θεσμικό πλαίσιο της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών.

Μεταξύ των αλλαγών μαθαίνω ότι οι servicers πρότειναν στην Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριλένα Αθανασοπούλου τη διαγραφή/ακύρωση των 35.000 αιτήσεων που εκκρεμούν.

Κι αυτό διότι οι δανειολήπτες-οφειλέτες κινούνται σε διάφορες ταχύτητες της διαδικασίας.

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτή την πρόταση, οι αιτήσεις θα ακυρωθούν και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πιάσουν το νήμα από την αρχή με νέα αίτηση.

## Το Flyover της ΑΒΑΞ

Η υπογραφή της σύμβασης για το έργο Thessaloniki Flyover δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέα πιο θερμή σχέση των τραπεζών με τον κατασκευαστικό όμιλο ΑΒΑΞ.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 487 εκατ ευρώ και στηρίζεται κατά το ποσό των 373 εκατ ευρώ σε ΣΔΙΤ.

Η ΑΒΑΞ συμμετέχει και στις εργασίες του Ελληνικού.

## Το (εκ νέου) σφυρί στο Καστρί

Η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Intum Hellas βγάλει (εκ νέου) σε πλειστηριασμό την κατοικία της Ελένης Μαμιδάκη που βρίσκεται στο Καστρί.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.268.920 ευρώ και ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για την 20η Ιανουαρίου 2023.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

131 views0 comments
bottom of page