top of page

Τα 5 σφυριά της Eurobank στον Κυπριώτη, τα οινοποιεία της Intrum, το ΤΧΣ και η εθελουσία της ΕΤΕΚαλημέρα σας

Ο καλός καιρός βοήθησε έως τώρα τις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία καθώς η κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 30%. Δεν το λες και λίγο ως όφελος δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν. Ωστόσο, εκ των πραγμάτων οι συνθήκες θα δυσκολέψουν καθώς το επόμενο τρίμηνο ο χειμώνας θα δείξει τα δόντια του. Παρά τις φωνές περί του αντιθέτου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστεί η επιθετική πολιτική της Φρανκφούρτης. Η νέα αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να ανακοινωθεί την 15η Δεκεμβρίου. Ορισμένοι αναλυτές πόνταραν τις προηγούμενες ημέρες (σ.σ. προ των δηλώσεων της Λαγκάρντ) ότι η νέα παρέμβαση θα είναι κατά 50 μονάδες βάσης και όχι 75. Μετά το ξεκαθάρισμα της προέδρου της ΕΚΤ μάλλον έρχεται μπροστά το δυσμενές σενάριο της μεγαλύτερης αύξησης.

Ίδωμεν…

Στα καθ` ημάς:


## Ιστορικός…

Η στήλη δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τον Προϋπολογισμό του 2023 που κατατίθεται αύριο στην Βουλή. Κι αυτό διότι όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είναι «ιστορικός»!

Ε, ναι είναι αφού πρόκειται για τον πρώτο «απελεύθερο» από τα δεσμά του μνημονίου Προϋπολογισμό της χώρας μετά από 12 χρόνια. Δεν τα λες και λίγα…

Ως προς τα μεγέθη προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ. Μην ξεχνιόμαστε θέλουμε την επενδυτική βαθμίδα εξου και το πλεόνασμα.


## Intrum Hellas: Πακετάρει τα οινοποιεία

Μετά την πώληση του πακέτου των ξενοδοχείων (σ.σ. project Tethys) η Intrum Hellas προχωράει το πακετάρισμα των οινοποιείων τα δάνεια των οποίων έχουν περάσει στο χαρτοφυλάκιό της.

Το project δεν είναι απλό καθώς πρόκειται για πολλές, μικρές και κατακερματισμένες μονάδες και όπως ακούω δεν έχουν όλες την ίδια αξία και προοπτική.

Στους εν δυνάμει επενδυτές υπάρχουν διάφορα funds που θα μπορούσαν να επιδείξουν ενδιαφέρον αλλά και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.


## ΤΧΣ Ι: Στους θεσμούς η Έκθεση αποεπένδυσης

Η Έκθεση για την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει σταλεί από την προηγούμενη εβδομάδα στους θεσμούς και στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι Γάλλοι της Rothschild παρέδωσαν την δουλειά και έχουν ήδη επιστρέψει στην βάση τους.

Στο Ταμείο εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα, άντε αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (σ.σ. διορθώσεις κλπ) και αμέσως μετά θα ανοίξει ο δρόμος εφόσον υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.


## Tesla: Σήμερα το opening

Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το πρώτο κατάστημα της Tesla στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Μαρούσι. Εκεί στεγάζονται και τα διοικητικά γραφεία της εταιρείας.

Η στήλη πληροφορείται ότι με βάση το business plan της επένδυσης στην ελληνική αγορά θα ακολουθήσουν κι άλλα καταστήματα και όχι μόνο στην Αθήνα.


## Εθνική: Έτσι κι έτσι η εθελουσία

Δεν τρέχουν κιόλας. Με την φράση αυτή σχολίασε στην στήλη πηγή στο ερώτημα πως πάει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που τρέχει η Εθνική Τράπεζα.

Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι είναι νωρίς ακόμη καθώς το πρόγραμμα κλείνει την επόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και ως συνήθως οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν την τελευταία στιγμή.

Υπενθυμίζω ότι η αποζημίωση φθάνει τα 200.000 ευρώ. Δεν είναι και λίγα.


## Eurobank: Πέντε σφυριά για τον Κυπριώτη

Ο γνωστός στους τραπεζικούς, ξενοδοχειακούς, εφοριακούς και άλλους κύκλους ξενοδόχος της Κω, Κωνσταντίνος Κυπριώτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με 5 πλειστηριασμούς την 7η Δεκεμβρίου 2022. Επισπεύδουσα είναι η Eurobank και οι πλειστηριασμοί αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα την 17η Νοεμβρίου. Πρόκειται για assets της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΙ ΚΙΤΡΙΝΑ Α.Ε.», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Κ. Κυπριώτης και αντιπρόεδρος η σύζυγός του.

Τα προς πλειστηρίαση ακίνητα είναι:

- Ξενοδοχειακή μονάδα με τιμή πρώτης προσφοράς 587.955,20 ευρώ

- Οικόπεδο με τιμή πρώτης προσφοράς 53.600 ευρώ

- Οικόπεδο με κτίσμα με τιμή πρώτης προσφοράς 270.576,80 ευρώ

- Οικόπεδο με κτίσμα με τιμή πρώτης προσφοράς 36.024,80 ευρώ

- Οικόπεδο με κτίσμα με τιμή πρώτης προσφοράς 170.648 ευρώ.

Μετά την εφορία ήρθε η σειρά της Eurobank.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

192 views0 comments
bottom of page