top of page

Ένα βήμα πιο κοντά για τα NPLs της Attica Bank, το σφυρί της General Pack, η ζαλάδα στον ΟΔΔΗΧ


Καλημέρα σας

Οι εκλογές είναι προ των πυλών, μια ανάσα που λέμε και, η αγορά ρίχνει σιγά-σιγά τους ρυθμούς της με τα deals που ψήνονται και όσα εξετάζονται να πάνε για λίγο αργότερα…

Χρόνος υπάρχει, κυρίως δεν προμηνύεται κάποια εκλογική αστάθεια.

Το φαινόμενο με τις μαζικές απολύσεις από ξένους κολοσσούς συνεχίζεται. Μετά τις επενδυτικές τράπεζες και τις εταιρείες τεχνολογία το… νέο ήρθε από την McKinsey, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 2.000 απολύσεις.

Στο ίδιο τέμπο η Meta που ξεκινά νέο γύρο απολύσεων αλλά και η Google, η οποία θα κόψει 240 θέσεις εργασίας στην «καρδιά» της, στην Ιρλανδία.

Στα καθ` ημάς:

## Τρ. Πειραιώς: Πιο έτοιμη από ποτέ…

Εν τέλει, όπως έλεγε στην στήλη έμπειρο στέλεχος της τραπεζικής αγοράς, το story της τράπεζας Πειραιώς στέφθηκε με επιτυχία.

Η τράπεζα θα ανακοινώσει αύριο τα αποτελέσματα του 2022 και οι στόχοι έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Αυτά βλέπουν στην κυβέρνηση και παίρνουν θάρρος για την αποεπένδυση.

## Alpha Bank: Φεύγουν 500

Η στήλη σας ενημέρωσε νωρίς-νωρίς (Gamechanger 20 Φεβρουαρίου) για την πορεία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank.

Αποχωρούν εν τέλει 500 εργαζόμενοι και πέραν του δικτύου, το πρόγραμμα φέρνει, όπως λένε, ανανέωση και στις κεντρικές υπηρεσίες.

## Attica Bank: Ένα βήμα πιο κοντά

Μου μετέφεραν ότι η περίμετρος του πρώτου πακέτου πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας έχει κλειδώσει και η συζήτηση με τους εν δυνάμει αγοραστές προχωράει…

Αυτά βλέπουν στην Ellington Solutions και βγάζουν σπυράκι…

Διότι η μεγάλη μπίζνα για τους αμερικανούς ήταν η διαχείριση των NPEs. Και δεν είναι και λίγα: συνολικά 2,6 δις ευρώ.

## NPLs: Η πρώτη πράξη στην δευτερογενή αγορά

Η doValue πώλησε στην Intrum το πακέτο Souq. Πρόκειται γιαδύο χαρτοφυλάκια NPLs μικτής λογιστικής αξίας περίπου 630 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τις τιτλοποιήσεις Cairo 1 και Cairo 2.

Σημειωτέον ότι η doValue διατηρεί, μέσω της υπογραφής νέας σύμβασης, τη διαχείριση των εν λόγω δανείων.

Η πράξη ανοίγει τον δρόμο για την κανονική λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων.

## Κατήφεια στον ΟΔΔΗΧ

Μια μικρή ζαλάδα πληροφορούμε ότι έπαθαν στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) όταν είδαν που έκλεισε το επιτόκιο στην χθεσινή δημοπρασία εντόκων 6μηνης διάρκειας.

Το επιτόκιο καρφώθηκε στο 3,07% έναντι 2,4% τον προηγούμενο μήνα.

Δεν το λες και ελκυστικό. Μάλλον τσουχτερό και αλμυρό.

## Το σφυρί της General Pack

Για την 30η Μαρτίου 2023 ορίσθηκε ο πλειστηριασμός του ακινήτου/αγροτεμαχίου μετά κτίσματος της εταιρείας General Pack στο Κορωπί.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στα 4,797 εκατ ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων doValue.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.73 views0 comments
bottom of page