top of page

Το «σφυρί» του Π. Ψυχάρη, το πόρισμα της Ε.Α. για τις τράπεζες και η ταραχή στην Attica BankΚαλημέρα σας

Τα Χριστούγεννα είναι ήδη εδώ και η αγορά έχει ρίξει τους ρυθμούς της καθώς στελέχη, χρηματιστές και επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη καθ` οδόν για τις διακοπές τους.

Η έκπληξη ήρθε από τον Πρωθυπουργό. Εν τέλει θα περάσει τα Χριστούγεννα στα Χανιά και όχι στα βουνά της Ηπείρου.

Άρα οι όποιες αποφάσεις, λέμε τώρα, θα είναι θαλασσινές.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βάσει της οποίας «όλοι οι πόλεμοι τελειώνουν με διπλωματία»…

Προφανώς κάτι κινείται…

Στα κα` ημάς:

## Στουρνάρας: Ας μη το χαλάσουμε

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πρέπει να γίνει ο εθνικός στόχος του 2023.

Κάλεσε δε όλα τις πολιτικές δυνάμεις να εργασθούν από κοινού προς αυτόν τον στόχο.

Όσο για την πορεία της οικονομίας ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι πάει καλά, ωστόσο πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην χαλάσουμε το κλίμα ενόψει εκλογών.

## Attica Bank: Θορυβήθηκαν…

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι η νέα management team της Attica Bank έχει θορυβήσει τους ξεχασμένους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας εργαζόμενους-στελέχη της.

Με δεδομένο ότι το εργασιακό περιβάλλον της Attica Bank έχει μείνει σε mood δημοσίου, οι νέες προσθήκες στο διοικητικό προσωπικό προκαλούν στους νυν ρίγη…

Νέα ήθη, νέα έθιμα.

## Ε.Α: Ετοιμάζεται το πόρισμα

Σχεδόν έτοιμο μαθαίνω ότι είναι το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αφορά τις τράπεζες, ωστόσο η Επιτροπή δεν έχει καλέσει ακόμη τους διοικούντες των τραπεζών.

Μου μετέφεραν ότι η διαδικασία θέλει ένα ακόμη δίμηνο-τρίμηνο για να ολοκληρωθεί.

Το αν και πότε θα ανακοινωθεί είναι μια άλλη υπόθεση.

Προφανώς όχι προεκλογικά.

## Παγκρήτια: Παρακολουθεί την Attica Bank

Μέχρι να μπουν τα κεφάλαια από το Ellington στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, το σύστημα δεν ησυχάζει.

Ακούω ότι στο περιβάλλον της Παγκρήτιας παρακολουθούν στενά την υπόθεση και παρά την διαρροή ότι δεν βλέπουν επενδυτικά την υπόθεση μετά τη δέσμευση των μετόχων της Attica Bank δηλώνουν έτοιμοι εφόσον υπάρξουν ανατρεπτικές εξελίξεις.

Κρατήστε το.

## Ομόλογα/ΟΔΔΗΧ: 7 δις ευρώ το 2023

Στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κρατούν ανοικτή την επικοινωνία με τις ξένες επενδυτικές τράπεζες και τους επενδυτές με στόχο αν βρεθεί παράθυρο να προχωρήσουν ακόμη και εντός του Ιανουαρίου στην πρώτη έκδοση ομολόγου του 2023.

Συνολικά το ελληνικό δημόσιο θέλει να αντλήσει από τις αγορές την επόμενη χρονιά 7 δις ευρώ.

## Alpha Bank: Εκ νέου το σφυρί για τον Π. Ψυχάρη

Την 26η Ιανουαρίου 2023 θα χτυπήσει για μια ακόμα φορά το σφυρί για τις δύο αυτοτελείς κατοικίες του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Ψυχικό.

Οι δύο κατοικίες συν 4 θέσεις παρκινγκ έχουν τιμή πρώτης προσφορά τα 2,4 εκατ ευρώ.

Υ.Γ.: Ο GameChanger σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και σας δίνει ραντεβού για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου. Χρόνια Πολλά σε όλους σας.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

87 views0 comments
bottom of page