top of page

Που κολλάει το deal Watt-Mytilineos, ποιους ενημερώνει ο Η. Ξηρουχάκης, ο άνετος Β. Μπορίσοφ

Καλημέρα σας

Όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο το κλίμα θα γίνεται, είναι προφανές πλέον, πιο τοξικό.

Εξάλλου, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει αποδείξει ότι έχει φυσική ροπή προς αυτή την κατεύθυνση ενώ υπάρχουν μια σειρά από άλλα θέματα που χρίζουν κριτικής και αφορούν τους πολίτες.

Καθένας όμως με τις δυνατότητές του…

Ας φύγουμε για λίγο από την ελληνική πραγματικότητα: Γερμανία- Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έστω και στο παρά πέντε βρήκαν την χρυσή τομή και συμφώνησαν σχετικά με την στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας.

Η διαφωνία των δύο χωρών είχε δημιουργήσει ένα μικρό ρήγμα στο Δυτικό μέτωπο.

Στα καθ` ημάς:

## Attica Bank: Όλα έτοιμα με τον νέο μέτοχο

Η δουλειά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο νέος μέτοχος, η εταιρεία Thrivest Holding των Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου, δεν διαφωνεί με την πώληση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) της Attica Bank.

Πώληση, στην οποία αντιτίθεται η Ellington.

Η ουσία είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι νέοι μέτοχοι στηρίζουν την στρατηγική της διευθύνουσα συμβούλου της Attica Bank Ελένης Βρεττού και αυτό αρκεί για να πάει το τενεκεδάκι παρακάτω.

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες του επόπτη, της Τράπεζας της Ελλάδος.

## ΤΧΣ/Investment banks: Πυκνά ραντεβού

Δεν προλαβαίνουν να ενημερώνουν τις ξένες επενδυτικές τράπεζες (JP Morgan, Morgan Stanley, Citi, UBS, Deutsche Bank) οι επιτελείς του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η στήλη πληροφορείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Ταμείου Ηλίας Ξηρουχάκης και ο αναπληρωτής διευθύνων Νικόλας Βαλάντασης έχουν αναλάβει την ενημέρωση των investment banks.

Τα στελέχη των επενδυτικών τραπεζών ενημερώνονται για λογαριασμό πελατών τους.

## Watt&Volt/Μυτιληναίος: Που κολλάει το deal

Σχεδόν έξι μήνες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου Watt&Volt από την Protergia του Ομίλου Mytilineos μαθαίνουμε πώς όχι μόνο δεν προχωρά η υπόθεση αλλά ούτε καν έχει υπογραφεί η συμφωνία!

Οι όροι σβήνονται και γράφονται συνεχώς με τον 42χρονο Τάσο Παπαναγιώτου να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις…

Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό τίμημα για την εξαγορά της Watt&Volt είχε οριστεί στα 36 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και τα 16 εκατ ευρώ σε μετοχές της Mytilineos.

## Β. Μπορίσοφ: Μεταξύ Κηφισιάς και Τελ Αβίβ

Ο Ουκρανός επιχειρηματίας Βιτάλι Μπορίσοφ, ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα για την επένδυση της εταιρείας του, Mirum Hellas, τρέχει το τουριστικό project Elounda Hills κινείται όπως πληροφορούμε μεταξύ Κηφισιάς και Τελ Αβίβ.

Το όνομά του δεν βρίσκεται στην λίστα με τις κυρώσεις καθώς είναι Ουκρανός, έχει ζήσει μεν στην Ρωσία για μια 20ετία, ωστόσο είναι Ισραηλινός πολίτης!

## Fitch: Κρίσιμη η Παρασκευή

Το ραντεβού του οίκου αξιολόγησης Fitch με την ελληνική οικονομία είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Η Fitch διατηρεί την αξιολόγηση δύο βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική.

Στο οικονομικό επιτελείο είναι συγκρατημένοι για την ετυμηγορία του οίκου αξιολόγησης.

Και καλά κάνουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μείνει με το ακουστικό στο χέρι…


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

132 views0 comments
bottom of page