top of page

Ψυχρό κλίμα στη συνάντηση ΥΠΟΙΚ- CEOs. Το colpo grosso με τα assets της ΧανίωνΚαλημέρα σας

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου κηρύσσει όπως πληροφορούμε το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα στηθούν κάλπες την επόμενη Κυριακή. Ψυχραιμία!

Θα πάρει μήνες ο αγώνας και η στρατηγική προβλέπει το όργωμα της χώρας από τον Πρωθυπουργό. Όποτε ετοιμαστείτε για μια large περιοδεία.

Με έκπληξη διάβασα την συνέντευξη της τέως Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο περιοδικό Der Spiegel. Η κα Μέρκελ ομολόγησε ότι ο Πούτιν τον τελευταίο χρόνο της θητείας της την αντιμετώπιζε ως συνταξιούχο πολιτικό. Λογικό.

Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι το 2014 πως την αντιμετώπιζε ο Ρώσος πρόεδρος; Διότι τότε η Καγκελάριος διέθετε ισχυρή εξουσία. Ή μήπως τότε ασκούσε την εξουσία της μόνο υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και έκλεινε συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές…

Ρητορικό, πλέον, το ερώτημα.

Στα καθ` ημάς:

## Παγκρήτια: Το σφυροκόπημα στην Χανίων

Θυμάστε την ατάκα της παλαιάς ελληνικής ταινίας είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα; Κάπως έτσι είναι η σχέση μεταξύ της Παγκρήτιας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Όσο ξεσκονίζουν την συμφωνία που είχε κάνει ο προηγούμενος μέτοχος της Παγκρήτιας, το Lyktos Participations, τόσο ξεπηδούν οι δράκοι.

Πλην των θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο (GameGanger 18/11/22) το MoU προέβλεπε και το εξής: Οι μεριδιούχοι της Χανίων θα έπαιρναν 4 σημαντικά assets της τράπεζας και η Παγκρήτια τις τραπεζικές εργασίες (καταθέσεις, χορηγήσεις κλπ).

Επί της ουσίας είχαν σπάσει την τράπεζα σε «καλή» και «κακή».

## Η πρόβλεψη Μυτιληναίου

Την Άνοιξη του 2023 θα δούμε νέο ράλι στην τιμή του φυσικού αερίου. Η πρόβλεψη ανήκει στον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίου και η στήλη δεν μπορεί να την αγνοήσει.

Επί της ουσίας ο επιχειρηματίας μιλά για ένα ανελέητο κερδοσκοπικό παιχνίδι καθώς σήμερα η Γηραία Ήπειρος έχει αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και η ζήτηση είναι πενιχρή.

Την Άνοιξη , λοιπόν, που θα έχουμε καταναλώσει το αποθηκευμένο φυσικό αέριο θα ξαναζεσταθεί η ζήτηση επομένως θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια στις τιμές.

Για τα της Mytilineos ο επιχειρηματίας προανήγγειλε αλλαγές που θα ανεβάσουν την αξία της εταιρείας.

## Ο Σταϊκούρας και οι CEOs: Τους χωρίζουν πολλά

Πήγαν εχθές οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών και η συζήτηση περιστράφηκε στα επιτόκια καταθέσεων αλλά και στις εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης της αύξησης του κόστους πληρωμής των δανείων.

Το κλίμα, μαθαίνω ότι δεν ήταν και το καλύτερο… με τον υπουργό να τους ζητά να περάσουν κατιτίς παραπάνω στα επιτόκια των καταθέσεων και τους έδειξε το μοντέλο που εφαρμόζει η Ισπανία για την στήριξη των συνεπών δανειοληπτών. Που σημαίνει παράταση στην πληρωμή των δόσεων και πάγωμα του spread.

Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους ζητούν κρατική επιδότηση της διαφοράς που έχει προκύψει στην δόση από την επιθετική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Μαθαίνω ότι θα ξανασυναντηθούν εντός του επόμενου 10ημέρου και αφού οι τράπεζες έχουν τρέξει τα εναλλακτικά σενάρια στήριξης.

Στην συνάντηση ήταν οι Φ. Καραβίας (Eurobank), Β. Ψάλτης (Alpha Bank) και Π. Μυλωνάς (ETE). Ο Χρ. Μεγάλου (Πειραιώς) λείπει στην Κρήτη.

## Ξαναχτυπά το σφυρί για τον Μπουτάρη

Η doValue ανέβασε εκ νέου στην ιστοσελίδα των πλειστηριασμών το ακίνητο-κατοικία του Κωνσταντίνου Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 650.000 ευρώ και ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί την 16η Δεκεμβρίου 2022.

Το ακίνητο είναι διαμέρισμα του τρίτου ορόφου έκτασης 400 τ.μ.

Η κατάσχεση γίνεται για οφειλή 104.000 ελβετικών φράγκων.


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

103 views0 comments
bottom of page