top of page

Το φαβορί του Thetys, ο αγοραστής της οικίας Εμφιετζόγλου και το σφυρί του υιού Τσοχατζόπουλου
Καλημέρα σας


Με ενδιαφέρον περιμένει η αγορά την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα στην Βουλή αλλά και το κλίμα που θα διαμορφωθεί αμέσως μετά… Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΑΕ, Σεϊχης Mohamed bin Zayed AlNahyan (γνωστός με τα αρχικά του ονόματος του MBZκαι λάτρης των huge αυτοκινήτων) προσγειώθηκε εχθές στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επενδυτικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην ενέργεια. Εξάλλου, ο ενεργειακός τομέας έχει αποκτήσει πλέον τεράστια γεωπολιτική σημασία, πλην της επιχειρηματικής. Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες έχουμε να δούμε πολλά όσον αφορά τις παρακολουθήσεις. Θα πέφτουν τα αιτήματα προς την ΑΔΑΕ βροχή! Μας βλέπω όλους να αιτούμαστε ενημέρωσης… Στα της Ευρώπης η Ιταλία και δη τα ομόλογά της ζουν το δικό τους δράμα καθώς σύμφωνα με την S&P Global MarketIntelligence τα hedge funds έχουν ποντάρει 39 δις ευρώ στην κατάρρευσή των ιταλικών τίτλων (κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει…). Κι ενώ η Ιταλία έχει μπει στη δίνη των αγορών ενόψει εκλογών, στην Γερμανία η οικονομία ασθενεί. Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 0,1%. Μένοντας στην γερμανική σκηνή οι δηλώσεις της Αναλένα Μπέρμποκ(υπουργός Εξωτερικών) ότι δεν γνωρίζουμε αν η Ουκρανία κερδίσει τον πόλεμο, αν μη τι άλλο χρίζουν προσοχής… Στα καθ` ημάς:

 


## Solar: Στην πόρτα του Ηρακλή


Ξεκίνησε και τυπικά ο διαγωνισμός για την τιτλοποίησητου πακέτου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων Solar ύψους 1,5 δις ευρώ. Πρόκειται για κοινό χαρτοφυλάκιο των τεσσάρων τραπεζών, Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank. Η τιτλοποίησηπερνά μέσα από τις εγγυήσεις του Ηρακλή και οι τράπεζες έχουν αιτηθεί κρατική εγγύηση για senior notes320 εκατ ευρώ.  


## Intrum: Το φαβορί για τα 72 ξενοδοχεία


Η στήλη πληροφορείται ότι στην Intrum Hellasξεσκαρτάρουν σιγά-σιγά τις δεσμευτικές προσφορές για το πακέτο Tethys, των 72 ξενοδοχείων που ανήκουν σε 69 εταιρείες, και υπάρχει μια προσφορά από την κοινοπραξία του fund SMERC (του Νίκου Καραμούζη), της Brown και εταιρείας συμφερόντων του εφοπλιστή Αθ. Λασκαρίδη. Μου μετέφεραν ότι η προσφορά είναι σωστά δομημένη και φαίνεται να κερδίζει έδαφος έναντι του ανταγωνισμού. Δεσμευτικές προσφορές έχουν καταθέσει και οι: Apollo, Bain και Deutsche Bank. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να βγει «λευκός καπνός».


## Ποιος αγόρασε το σπίτι της Εμφιετζόγλου


Στις 8 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο πλειστηριασμός της κατοικίας της Μελίνας Εμφιετζόγλου. Το αρχοντικό της Κηφισιάς βγήκε στο σφυρί από την doValue, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας έχει περάσει η τιτλοποίηση Fontier της Εθνικής Τράπεζας. Η στήλη πληροφορείται ότι αγοραστής του παλιού αρχοντικού έναντι 2,9 εκατ ευρώ είναι η RealEstate Operation Company (REOCO) του Frontier και όχι κάποιος ιδιώτης. Η οφειλή που οδήγησε στο σφυρί ήταν 300.000 ευρώ και πράγματι η κα Εμφιετζόγλουκατέβαλε προσπάθεια να σώσει την οικία έναντι ενός γνωστού πίνακα που διάθετε η οικογένεια αλλά όπως έχει γίνει γνωστό δεν υπάρχει αγορά έργων τέχνης στην μικρή μας χώρα. Άρα δεν μπορούσε να αποτιμηθεί.


## Στο σφυρί το σπίτι του υιού Τσοχατζόπουλου


Και μιας και έπιασα τα «σφυριά» διατρέχοντας την ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμών (eauction) για το μήνα Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα την 21ηΣεπτεμβρίου, έπεσα πάνω στον πλειστηριασμό της κατοικίας του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου, υιού του πάλαι ποτέ κραταιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ και αείμνηστου Άκη Τσοχατζόπουλου. Επισπεύδων είναι η Intrum Hellas και η κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Κυψέλη-Πολύγωνο. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 304.000 ευρώ. Η οφειλή για την οποία κινήθηκε η διαδικασία του πλειστηριασμού είναι 100.000 ευρώ. Η κατοικία βρίσκεται στον 6ο όροφο πολυκατοικίας, διαθέτει 7 κύρια δωμάτια και όλους τους υπόλοιπους χώρους. Το εντυπωσιακό είναι πως το ακίνητο διαθέτει ουκ ολίγα βάρη:

Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Βαρών και Κατασχέσεων του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, στο ακίνητο επί του οποίου επεβλήθη η αναγκαστική κατάσχεση, φαίνονται να υπάρχουν οι εξής εγγραφές κατά του οφειλέτη Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου του Απόστολου - Αθανασίου και της Γκούντρουν :

1) Μια προσημείωση υποθήκης υπέρ της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», αντί του ποσού σε36 εκατ. Δραχμές ή το ισόποσο σε ευρώ 105.649,30, εγγραφείσα στις 13-02-2001,

2) Μια προσημείωση υποθήκης υπέρ της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», αντί του ποσού των 195.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 24-12-2009,

3) Μια προσημείωση υποθήκης υπέρ της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», αντί του ποσού των 327.642,87 ευρώ, εγγραφείσα στις 30-05-2013,

4) Μια προσημείωση υποθήκης υπέρ της Δ ́ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, αντί του ποσού των 40.541,93 ευρώ, εγγραφείσα στις 28-09-2018,

5) Μια αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΙΓ ́ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, αντί του ποσού των 45.811,06, εγγραφείσα στις 25-02-2020,

6) Μια αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Δ ́ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, αντί του ποσού των 40.330,35 ευρώ, εγγραφείσα στις 26-04-2018.

7) Μια αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Αλλοδαπή Εταιρίας με την επωνυμία «VEGA I NPL FINANCE DAC», αντί του ποσού των 100.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 11-2-2022 .
Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

133 views0 comments
bottom of page