top of page

Οι παραχωρήσεις του Ολλανδού, οι αγωγές της Eurobank, η είσοδος της Intrakat στον ΒΟΑΚ


Καλημέρα σας

Δεν προλαβαίνει να σβήνει φωτιές (σ.σ. αμφίβολο πόσο το καταφέρνει) ο Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς.

Έχει τα προβλήματα στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχει και την μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα την Deutsche Bank να κλυδωνίζεται.

Με τις δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής προσπάθησε να ηρεμήσει τις αγορές, ωστόσο από σήμερα θα φανεί το αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι το σφυροκόπημα στην μετοχή της γερμανικής τράπεζας προέρχεται από την διάβρωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα…

Είναι θέμα ψυχολογίας. Και δυστυχώς η ψυχολογία αποτελεί τον πλέον κρίσιμο παράγοντα όταν πρόκειται για τη διάχυση του κινδύνου.

Ήρθε και το ΔΝΤ να ρίξει λάδι στην φωτιά.

Στα καθ` ημάς:

## Reggeborgh Invest: Άντε και στις παραχωρήσεις

Το επόμενο στοίχημα που παίζουν στην αγορά είναι πότε θα πουλήσει η ολλανδική Reggeborgh Invest στις παραχωρήσεις…

Διότι με στόχο και μεθόδευση ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν υλοποιεί την έξοδό του από τον όμιλο Ελλάκτωρ, υπό τον όρο οι συμφωνίες να έχουν καλό τίμημα.

Την Ηλέκτωρ την έχει δρομολογήσει μετά το deal με την Motor Oil, τον Άκτωρα τον πουλά στους Δ. Μπάκο-Ι. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου, την Reds την κρατά και τι απομένει; Οι παραχωρήσεις.

Ετοιμαστείτε…

## Intrakat: Και έτσι μπαίνει στον ΒΟΑΚ

Η συμφωνία για την εξαγορά της Άκτωρ από την Intrakat βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το τίμημα φέρεται να πλησιάζει τα 220 εκατ ευρώ.

Η εξαγορά βάζει την Intrakat σε πρώτο πλάνο και την εντάσσει στα σχήματα που θα διεκδικήσουν τον ΒΟΑΚ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο, τελευταίο κατασκευαστικό έργο με την συνολική επένδυση να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 1,6 δις ευρώ και θα αγγίξει τα 2 δις.

## Thrivest: Εντός της εβδομάδας η συμφωνία μετόχων

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία-δέσμευσης των μετόχων της Attica Bank ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η Thrivest θα αποκτήσει αρχικά ένα ποσοστό της τάξης του 10% και εν συνεχεία ο όρος είναι η απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού.

Αλλιώς θα αποχωρήσει.

## Eurobank: Δύο αγωγές στη Δικαιοσύνη

Η τράπεζα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη με δύο αγωγές με στόχο την αναίρεση της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων από τον Ν. Παπαθανάση.

## ΤτΕ: Σε επιφυλακή για DS

Σε επιφυλακή είναι η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά στο ζήτημα με την Deutsche Bank.

Στο ίδιο mood βρίσκονται και οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Η σημερινή συμπεριφορά των αγορών θα δείξει σε μεγάλο βαθμό πόσο η υπόθεση Deutsche Bank μπορεί να πάρει ή όχι διαστάσεις.

Ωστόσο, χαλάει το κλίμα.

## Moody`s: Ήταν έτοιμη αλλά…

Εχοντας περάσει αρκετός χρόνος από την ετυμηγορία της Moody`s για την ελληνική οικονομία έγκυρη πηγή έλεγε στην στήλη ότι ο ξένος οίκος ήταν έτοιμος να μας αναβαθμίσει κατά μία βαθμίδα.

Το δυστύχημα στα Τέμπτη άλλαξε άρδην το αφήγημα καθώς επανέφερε στο προσκήνιο την πολιτική αβεβαιότητα…


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.84 views0 comments
bottom of page