top of page

Ο πλειστηριάκιας Πάτσης, οι καρφωτές στο Μ.Μ., η σιωπή του Lyktos και η εθελουσία της EurobankΚαλημέρα σας


Τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα από αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες και τράπεζες έκαναν τους επενδυτές να αναθαρρήσουν και οδήγησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε άνοδο.

Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται στην Φρανκφούρτη καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην τρίτη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Και ο κύκλος της ανοδικής νομισματικής πολιτικής δεν σταματά εδώ καθώς θα υπάρξει, σύμφωνα με τους αναλυτές, μία ακόμη αύξηση του επιτοκίου του ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και σίγουρα κι άλλες μέχρι την Άνοιξη του 2023.

Στα καθ` ημάς:


## Μ.Μ.: Έσπασαν τα τηλέφωνα

Μαθαίνω πως εχθές έσπασαν τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου από πολιτικούς, κομματικά στελέχη και παράγοντες, οι οποίοι είχαν να πουν όλοι τους από μια «ανείπωτη» ιστορία για τον Ανδρέα Πάτση.

Μεταξύ των αποκαλύψεων που έπεφταν βροχή η στήλη κρατάει αυτό:

Ο ανεξάρτητος βουλευτής (σ.σ. θα δούμε για πόσο ακόμα) φέρεται να έχει απειλήσει με σιδερικό ποδοσφαιριστή.

Μπουμπούκι!


## Ο πλειστηριάκιας

Αποδεικνύεται περίτρανα από τις αποκαλύψεις ότι ο βουλευτής είχε μεγάλη αδυναμία στους πλειστηριασμούς.

Πληροφορούμαστε ότι από το 2013 και μετά μπίταρε στους πλειστηριασμούς με ιδιαίτερη συχνότητα.

Τον έβρισκαν πάντα μπροστά του οι επίσης λάτρεις του σπορ.


## Τροπολογία για τα υπερέσοδα

Την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα φορολογεί τα υπερέσοδα, τα οποία θα δημιουργηθούν στον κλάδο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η φορολόγηση αφορά τα έσοδα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο.

Τάδε έφη στην Βουλή ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.


## Lyktos Participations/Παγκρήτια: Σιωπή ως την ύστατη ώρα

Λήγει σήμερα το πρωί στις 9.00 η καταληκτική ημερομηνία και ώρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση αδιάθετων Νέων Μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Μέχρι αργά εχθές το βράδυ δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση τόσο από την πλευρά της τράπεζας όσο και του Lyktos Participations, συμφερόντων του Μιχάλη Σάλλα, για άσκηση ή μη των δικαιωμάτων. Σιγή ασυρμάτου και από τις δύο πλευρές.

Σας υπενθυμίζω ότι το Lyktos Participations που ελέγχει το 19,95% της Παγκρήτιας σε ανακοίνωσή του τις προηγούμενες εβδομάδες ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι μπει στην ΑΜΚ.

Ίδωμεν…


## Eurobank/εθελουσία: Τίποτα δεν είναι κλειδωμένο

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι στην Eurobank δεν βλέπουν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τους επόμενους μήνες.

Το ζήτημα δεν έχει κλειδώσει αλλά η πηγή μας επιμένει πως δεν αποτελεί και προτεραιότητα.

Θα ξεκαθαρίσει όταν ολοκληρωθούν τα budgets των επόμενων ετών.


## Noval Properties: Χτίζει χαρτοφυλάκιο

Στην αγορά νέου κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι προχώρησε η Noval Properties, η οποία χτίζει σιγά-σιγά το χαρτοφυλάκιο της. Το τίμημα για την αγορά του κτιρίου, πρώην ιδιοκτησίας της Helleniq Energy Holding ανήλθε σε 10,96 εκατ ευρώ. Τα κεφάλαια της επένδυσης προήλθαν από το πράσινο ομόλογο που είχε εκδώσει η εταιρεία.


## ΔΕΗ: Σε πρώιμο στάδιο

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που φέρουν την ΔΕΗ να εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις εξαγοράς εταιρειών στην Ρουμανία που δραστηριοποιούνται στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Εκ των πραγμάτων η ΔΕΗ θα δει τις ευκαιρίες καθώς ένας από τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ήταν και οι απόκτηση παρουσίας στις ΑΠΕ στα Βαλκάνια.

Οι συζητήσεις με την Enel Romania και μια ακόμη ισχυρή εταιρεία μαθαίνω ότι είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

273 views0 comments
bottom of page