top of page

Τα 80 εκατ της Grivalia σε Εμπειρίκο-Καρνέζη και ο σύμβουλος για την ΠειραιώςΚαλημέρα σας και Χρόνια Πολλά

Οι συγκινήσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων αναμένεται να συνεχιστούν έως τον Ιούλιο.

Δεν το λέει η στήλη αλλά τα γεράκια της ΕΚΤ, τα οποία δείχνουν τα νύχια τους και υπόσχονται ότι οι αυξήσεις θα συνεχιστούν και πως είμαστε στην αρχή του β` ημιχρόνου.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε και να ακούσουμε πολλά στους κόλπους της ΕΚΤ καθώς μπορεί την 15η Δεκεμβρίου τα «περιστέρια» να κέρδισαν την μάχη με την αύξηση να περιορίζεται στις 50 μονάδες βάσης, ο πόλεμος συνεχίζεται και αν μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους ο διαιτητής δεν έχει σφυρίξει την λήξη.

Υπομονή, λοιπόν.

Στα καθ` ημάς:

## ΤΧΣ/Πειραιώς: Αρχές Ιανουαρίου ο σύμβουλος

Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ετοιμάζονται να ανακοινώσουν στις αρχές Ιανουαρίου τον σύμβουλο διάθεσης για το ποσοστό της τράπεζας Πειραιώς.

Πληροφορούμαι ότι όλα είναι έτοιμα και ο Ιταλός του Ion Group είναι ζεστός για να ξεκινήσει όταν του δοθεί η ευκαιρία το due diligence της τράπεζας.

Οι πηγές της στήλης επιμένουν ότι το ποσοστό που θα διαθέσει, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, το ΤΧΣ δεν θα είναι το σύνολο, δηλαδή, το 27% αλλά έως 18%.

## Grivalia/Πεταλιοί: 80 εκατ ευρώ στο χέρι

Η στήλη σας έχει σήμερα φρέσκα κουλούρια για την επένδυση που ετοιμάζει μεθοδικά η Grivalia Hospitality στους Πεταλιούς.

Μαθαίνω ότι οι συζητήσεις με τους δύο μετόχους της εταιρείας «Κτήμα Πεταλιοί», Εμπειρίκο και Καρνέζη, συνεχίζονται και μάλιστα έχει πέσει στο τραπέζι και το τίμημα των 80 εκατ ευρώ.

Το ποσό θα μοιραστεί ισόποσα στους Εμπειρίκο και Καρνέζη.

Μου λένε ότι η συμφωνία, παρά τις εχθροπραξίες των δύο μετόχων, δεν θα αργήσει…

## Τρ. Πειραιώς: Το πλάνο για το Wealth/Asset Management

Νέα προϊόντα μαθαίνω ότι ετοιμάζουν στο asset management της τράπεζας Πειραιώς.

Στο μικροσκόπιο της τράπεζας έχουν μπει κεφάλαια εύπορων Ελλήνων ύψους 40 δις ευρώ, τα οποία ανήκουν σε ένα ευρύ πελατολόγιο.

Πρόκειται για κεφάλαια που βρίσκονται εκτός Ελλάδος και η ομάδα του Αχιλλέα Κοντογούρη αναζητεί τρόπους να προσεγγίσει ένα ποσοστό αυτών.

## Servicers: «Δώρο» από την Ολομέλεια

Μπορεί να έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και όλοι να δείχνουν την πρώτη κάλπη την 9η Απριλίου οι servicers φαίνεται να μην ανησυχούν (πολύ) για την τύχη των πλειστηριασμών.

Μαθαίνω ότι τα νέα από τον Άρειο Πάγο είναι καθησυχαστικά και η απόφαση της Ολομέλειας θετική ως προς τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Είδηση που ηρεμεί το σύστημα, παρά τις όποιες καθυστερήσεις λόγω των εκλογών.

## Alpha Bank: Πρεμιέρα για το νέο καταθετικό προϊόν

Με την αλλαγή της χρονιάς μαθαίνω ότι η διοίκηση της Alpha Bank θα ανακοινώσει το νέο καταθετικό προϊόν 24μηνης διάρκειας.

Η απόδοσή του θα φθάνει το 1,8% στο σύνολο της διάρκειας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κλιμάκωση της απόδοσης ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

93 views0 comments
bottom of page