top of page

Τα road show της τρ. Πειραιώς σε Λονδίνο, NY και Βοστώνη, ο πονοκέφαλος των στεγαστικών


Καλημέρα σας

Επιμένουν τα Γεράκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Το μήνυμα ήρθε από τον πρόεδρο της Bundesbank Joachim Nagel, ο οποίος δήλωσε ότι το δομικός πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα Γεράκια πιέζουν εκ νέου την πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Την ίδια στιγμή βέβαια ο κ. Nagel βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ζημιές της μεγαλύτερης Κεντρικής Τράπεζας της ευρωζώνης.

Αλλά αυτά δεν πτοούν τους Γερμανούς.

Στα καθ` ημάς:

## Τρ. Πειραιώς Ι: Φυγή προς τα εμπρός

Από το σενάριο της κατάρρευσης μέχρι την εξυγίανση και την ενίσχυση της θέσης της σε όλα τα μέτωπα «ένα τσιγάρο δρόμος», που λέει και το «ρητό».

Τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας για το 2022 ξεπέρασαν τους στόχους και καταδεικνύουν ότι οι κινήσεις που έκανε το management αποδίδουν καρπούς.

Ο επόμενος σταθμός η πλήρης ιδιωτικοποίηση…

## Τρ. Πειραιώς ΙΙ: Road show

Σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Βοστώνη θα βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας προκειμένου να κάνουν το καθιερωμένο road show που πάντα ακολουθεί την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι παρουσιάσεις και τα ραντεβού με τους ξένους fund managers θα γίνουν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, τον CFO Θεόδωρο Γναρδέλλη και την Χρυσάνθη Μπερμπάτη Γενική Διευθύντρια Business plan, IR &ESG.

## Τρ. Πειραιώς ΙΙΙ: Μείωση κόστους και MREL

Κινήσεις με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους και το 2023 θα πραγματοποιήσει η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.

Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις ομολόγων – στο πλαίσιο των απαιτήσεων MREL - η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι εξετάζει όλες τις ευκαιρίες στην αγορά και τοποθέτηση χρονικά την έκδοση περίπου 500 εκατ ευρώ στα δύο τελευταία τρίμηνα του έτους.

## Τράπεζες/στεγαστικά: Στο μικροσκόπιο

Με δεδομένο ότι η τράπεζα Πειραιώς ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2022, η διοίκησή της έδωσε και τον τόνο της αγοράς.

Η στήλη πληροφορείται ότι όπως στην Πειραιώς παρακολουθούν στενά την συμπεριφορά του στεγαστικού χαρτοφυλακίου δανείων το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες τράπεζες.

Κι αυτό διότι αν το επιτόκιο της ΕΚΤ ξεφύγει πάνω από το 3% - κοντός ψαλμός αλληλούια – τότε οι διοικήσεις ετοιμάζουν και νέα στήριξη των δανειοληπτών που ήδη ζορίζονται…

## Οι ζυμώσεις για τα ATMs

Κι ενώ η χώρα έχει εισέλθει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο και δεν είναι εποχή να ανοίξουν θέματα που «καίνε» όπως για παράδειγμα οι πωλήσεις των ATMs, η στήλη πληροφορείται ότι οι τράπεζες σιωπηρά και χωρίς τυμπανοκρουσίες εξετάζουν όλα τα σενάρια.

Κατά μόνας, από κοινού κλπ κλπ

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο και το σχετικό business plan…Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.66 views0 comments
bottom of page