top of page

Στο ραντάρ του Μαξίμου ο CEO του Χ.Α., ο 5ος πόλος της Βρεττού και η μεζονέτα Γρανίτσα στην ΕκάληΚαλημέρα σας

Τα «Γεράκια» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έβαλαν φωτιά στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης και σύμφωνα με τους αναλυτές αυτή είναι μόνο η αρχή…

Μόλις εχθές σας γράφαμε για την εμμονή του μισού διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ με την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και η επίδραση των συνεχών δηλώσεων περί τούτου στις αγορές ομολόγων είναι ήδη ορατή.

Το δεκαετές γερμανικό ομόλογο κατέγραψε (εχθές) υψηλό 11 ετών και σε αυτή την άνοδο συμβάλλει και η ύφεση που έχει εισβάλει ήδη στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Τα απόνερα πλήττουν και το ελληνικό 10ετές, η απόδοση του οποίου κατέγραψε νέα άνοδο φθάνοντας το 4,55%.

Στα καθ` ημάς:

## Capital Product Partners: Οι χρυσές business στο LNG

Η εταιρεία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στα πλοία μεταφοράς LNG.

Το τελευταίο απόκτημα έγινε μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Atrotos Gas από την θυγατρική της Capital Partners, την CPLP Shipping Holdings.

Το τίμημα ανήλθε σε 96,5 εκατ ευρώ και τα κεφάλαια προήλθαν από το ομολογιακό ύψους 100 εκατ ευρώ.

Οι business της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, LNG, είναι χρυσοφόρες με δεδομένο ότι για κάθε μεταφορά τα έσοδα φθάνουν τα 400.000 δολάρια.

## Attica Bank: Φουλ για την ΑΜΚ, κρίσιμο Δ.Σ.

Σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank με βασικό θέμα την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Θέμα που δίχασε στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο τους μετόχους της τράπεζας καθώς η Ellington προέβαλε ισχυρές αντιρρήσεις.

Ας ευχηθούμε σήμερα το θέμα να κλείσει οριστικά καθώς είναι καθοριστικό για τα επόμενα βήματα κεφαλαιακής ενίσχυσης και εξυγίανσης της τράπεζας.

Η στήλη σας υπενθυμίζει ότι το ασημικό για την Ellington στην περίπτωση της Attica Bank δεν είναι άλλο από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια…

## Το σφυρί του Palmier Catering

Η οικογένεια Κουτρούλια είναι γνωστή στην αθηναϊκή κοινωνία για την χρόνια πορεία της στην βραδινή ψυχαγωγία. Ποιος εξάλλου από τους παλαιούς δεν έχει διασκεδάσει στις «9 Μούσες».

Λόγω χρεών και υποχρεώσεων η οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με πλειστηριασμούς, που αφορούν την εταιρεία Palmier Catering.

Τα δύο σφυριά είναι προγραμματισμένα για την 18η Ιανουαρίου 2023 και αφορούν: ένα ακίνητο-βιομηχανικό χώρο στον δήμο Ωρωπού με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 1,2 εκατ ευρώ και ένα ακίνητο-οικόπεδο στην ίδια περιοχή με την τιμή πρώτης προσφοράς στα 228.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα και στους δύο πλειστηριασμούς είναι η εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων doValue.

## Το σφυρί τις Καικίλιας Σαραντοπούλου

Την 27η Ιανουαρίου θα χτυπήσει εκ νέου το σφυρί για την πολυτελή κατοικία της Καικίλιας Σαραντοπούλου, συζύγου του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, της γνωστής οικογένειας των κατασκευαστών και εκδοτών, στην Φιλοθέη.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,510 εκατ ευρώ.

Επισπεύδουσα και εδώ είναι η doValue.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

170 views0 comments
bottom of page