top of page

Ακίνητα στους Μπάκους πωλεί η Intrum, το project της Alpha Bank και ο «Ηρακλής» των Ιταλών

Καλημέρα σας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παίρνει άλλη τροπή με την Δύση να πιέζει ασφυκτικά πλέον την Ρωσία.

Τα νέα από το Κρεμλίνο αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο επικοινωνίας με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σημασία έχει ότι η Δύση (Γερμανία, Ευρώπη και ΗΠΑ) συντονίζουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις και παίζουν το τελευταίο δυνατό τους χαρτί.

Ίδωμεν…

Η εβδομάδα είναι πλούσια σε οικονομικές εξελίξεις καθώς την Τετάρτη συνεδριάζει η FED και την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πληθωρισμός μειώνεται και στις δύο όχθες του Ατλαντικού οπότε οι αναλυτές περιμένουν μικρότερη αύξηση των επιτοκίων, 25 μονάδες βάσης από την FED και 50 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ.

Στα καθ` ημάς:

## Intrum REOs: Ακίνητα-φιλέτα σε Μπάκο-Καϋμενάκη

Το εφοπλιστικό δίδυμο Δ. Μπάκος και Γ. Καϋμενάκης σε συνεργασία με τον manager Αλ. Εξάρχου σαρώνουν και στα ακίνητα.

Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι ο real estate βραχίονας της Intrum πακέταρε κάποια ακίνητα-φιλέτα και τα αγόρασαν οι εφοπλιστές.

Πρόκειται για αξιοπρόσεκτα assets που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο για επαγγελματική όσο και οικιστική χρήση.

## Attica Bank: Ξεκινά το mini due diligence

Στην στήλη της Παρασκευής (Gamechanger 27 Ιανουαρίου) σας ενημερώσαμε ότι το ομαλό διαζύγιο Attica Bank-Ellington ενεργοποιήθηκε.

Μαθαίνω όμως ότι ο υποψήφιος νέος μέτοχος της τράπεζας, τα αφεντικά της Παγκρήτιας, έχουν ξεκινήσει ήδη το (mini) due diligence της Attica Bank και έχουν συμφωνήσει με την πρόταση της CEO Ελένης Βρεττού για πώληση των NPEs.

Τώρα αν μετά την πώληση των πακέτων βρεθεί η Ellington Solutions με τη διαχείριση κάποιων εξ αυτών μην εκπλαγείτε…

## Τρ. Πειραιώς: Η ενημέρωση και η πορεία των μεγεθών

Ενημέρωση στους αναλυτές και τους fund managers για τους στόχους του 2023 θα κάνει σήμερα το απόγευμα η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος Χρ. Μεγάλου και η ομάδα του θα δώσουν μια γεύση για την πορεία των μεγεθών το 2022 με αιχμή την υπεραπόδοση της πιστωτικής επέκτασης.

Όσο για το 2023, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει ο πλούτος των μη επαναλαμβανόμενων κερδών, οι στόχοι έχουν μετατοπιστεί στο asset management και στα ψηφιακά δίκτυα.

## Οι Ιταλοί επαναφέρουν τον «Ηρακλή τους»

Θέμα ημερών είναι η επίτευξη συμφωνίας της ιταλικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες για την επαναφορά του μηχανισμού εγγυήσεων επί των τιτλοποιήσεων, του γνωστού GACS.

Αυτή τη φορά το πλαίσιο θα είναι πιο αυστηρό και οι κρατικές εγγυήσεις επί των senior θα ομολόγων θα περιοριστούν στο 80% από το 100%.

## Alpha Bank: Το project του Βοτανικού

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν οι δεσμευτικές προσφορές για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό.

Μαθαίνω ότι στην Alpha Bank είναι έτοιμοι για την χρηματοδότηση.

Το ανάδοχο σχήμα είναι ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ- Mytilineos

## Το σφυρί της εβδομάδας

Είναι γεγονός ότι η παραλιακή ζώνη της Ανατολικής Αττικής από τους Αγίους Αποστόλους μέχρι και τον Ωρωπό είναι υποτιμημένη καθώς δεν έχουν φροντίσει να γίνουν ποιοτικές και καλές τουριστικές υποδομές.

Στην περιοχή βρίσκεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Ατλαντίς», το οποίο βγαίνει στον πλειστηριασμό την 5η Ιουλίου 2023.

Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,354 εκατ ευρώ.


Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

143 views0 comments
bottom of page