top of page

Το FlyOver του Τζούρου, το μηνιαίο ραντεβού Σταϊκούρα-τραπεζιτών και τα 15 εκατ ΜαρινάκηΚαλημέρα σας

Το 2022 μας αφήνει με μια σειρά από «ανοικτά» ζητήματα τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών. Οι αναλύσεις για το 2023 έχουν κατακλύσει τα διεθνής μέσα ενημέρωσης, ωστόσο κανένας δεν είναι βέβαιος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Όλοι, όμως, συγκλίνουν στην εξής διαπίστωση: Κλειδί για τις εξελίξεις του 2023 αποτελεί η γεωπολιτική κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις Λαβρόφ δίνουν ένα στίγμα για τις επαφές που διαδραματίζονται σε παρασκηνιακό επίπεδο με στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης και τον τερματισμό του πολέμου.

Στα καθ` ημάς:

## Τράπεζες: Κάθε μήνα στο γραφείο Σταϊκούρα

Μπορεί να υπήρξε κατάπαυση του πυρός μεταξύ της κυβέρνησης και των διοικήσεων των τραπεζών (σ.σ. ένεκα και το κλίμα των Εορτών), ωστόσο τα ραντεβού με τον Χρήστο Σταϊκούρα θα συνεχισθούν και θα είναι μία φορά το μήνα.

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…

Η στήλη άκουσε με δέουσα προσοχή την τοποθέτηση του υπουργού για το πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών.

Ο κος υπουργός αποκάλυψε ότι έχει στα χέρια του επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος στην οποία στοιχειοθετείται γιατί δεν άνοιξε η περίμετρος των δανειοληπτών. Διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τα δάνεια θα κοκκίνιζαν…

## Πειραιώς: το FlyOver του Θ. Τζούρου

Η τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει την κατασκευαστική εταιρεία ΑΒΑΞ για το μεγάλο έργο FlyOver της Θεσσαλονίκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 375 εκατ ευρώ.

Η ΑΒΑΞ έχει αναλάβει το έργο σε κοινοπραξία με την Mytilineos.

Μέρος του δανεισμού θα προέλθει από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης.

## Μαγνήτης η Ελλάδα

Σύμφωνα με τους Γερμανούς μεσίτες η Ελλάδα αποτελεί μαγνήτη για τους Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να περάσουν τον χρόνο τους στον ήλιο.

Δημοφιλείς προορισμοί για την αγορά κατοικίας είναι η Πελοπόνησσος, η Νότια Κρήτη και η Λευκάδα.

Από τις προτιμήσεις δεν λείπουν οι Κυκλάδες.

## Τα 15 εκατ του Μαρινάκη

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα κεφάλαια ύψους 15 εκατ ευρώ καλύφθηκαν από τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μετά την αγορά του πλοίου LNG έριξε και 15 εκατ ευρώ στην ομάδα.

## Attica Bank: Σήμερα η Γ.Σ. για την ΑΜΚ

Σήμερα θα γίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Attica Bank με θέμα την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 490 εκατ ευρώ.

Οι μέτοχοι θα κληθούν να δώσουν το πράσινο φως, αλλά η Ellington διατηρεί πάνω στο τραπέζι το ζήτημα της έγκρισης του πλάνου εξυγίανσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Χωρίς συμφωνία επ` αυτού, δύσκολα τα πράγματα.

Υ.Γ.: Η στήλη σας εύχεται Καλή Πρωτοχρονιά, Καλή Χρονιά και σας δίνει ραντεβού για την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναγραφόμενα στη στήλη αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικών πληροφοριών, που προσφέρονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν, ως επενδυτική συμβουλή ή πρόταση, προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς/πώλησης μετοχών ή άλλων κινητών αξιών.

124 views0 comments
bottom of page