top of page

Το σατανικό σενάριο με Πολάκη. Η προσωπική αμφισβήτηση Τσίπρα και το ειδικό δικαστήριο

Καλημέρα σας,
Καθυστερήσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την εντύπωση ότι παίζει τις καθυστερήσεις με τον Πολάκη. Σαν κάτι να περιμένει. Ίσως θέλει να καθίσει ο θόρυβος και να μετρήσει τι θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό; Η παραμονή ή η διαγραφή Πολάκη. Χθες ενώ όλος ο κόσμος περίμενε να δει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας , η Επιτροπή δεν συνεδρίασε και απλώς το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε να εισηγηθεί ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία την απένταξή του από τα ψηφοδέλτια . Η Πολιτική Γραμματεία θα αποφασίσει με τον Πολάκη παρόντα.
Το σατανικό σενάριο
Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεφτούν την επόμενη Βουλή χωρίς τον Πολάκη στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα. Μεταξύ μας δεν μπορεί και κανείς να το φανταστεί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αρχίζουν και εξυφαίνονται διάφορα σατανικά σενάρια. Όπως για παράδειγμα ο Πολάκης να κάνει μια ανάρτηση , κάτι σαν μετάνοια, ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αποβάλει από τα ψηφοδέλτια αλλά μόνο και για τις εκλογές της απλής αναλογικής. Και μετά από ένα μήνα, όταν οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρό να μπει σε εκλόγιμη θέση με απόφαση προέδρου. Το σενάριο είναι υπαρκτό και απασχολεί ήδη την ηγεσία.
Τον αμφισβήτησε
Η απόφαση Τσίπρα για την παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και τη θέση του εκτός ψηφοδελτίων ενείχε και στοιχεία προσωπικά. Ο Τσίπρας «τρελάθηκε» γιατί ο Πολάκης αμφισβήτησε τον ίδιο. Πέρασε στα ψιλά αλλά ο Τσίπρας εννοώντας τη συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα είπε χθες «Όταν κάποιος είναι υποψήφιος βουλευτής, πιστεύω ότι κατεβαίνει με το σχέδιο και με τις προτάσεις του κόμματος, έτσι δεν είναι; Και βεβαίως είναι άλλο να απαντάει και σε συνεντεύξεις στις οποίες γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι είχα κάνει εγώ την ίδια μέρα και έχω καταθέσει τις προτάσεις και τις θέσεις μου».
Πέραν αυτού υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο Πολάκης ενοχλήθηκε με τη συνέντευξη Τσίπρα στο Πρώτο Θέμα και την παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της εφημερίδας για την Υγεία. Εδώ και μήνες ο Πολάκης έχει βάλει στο στόχαστρο τα δάνεια της εφημερίδας. Και την ενόχλησή του την έδειξε. Πως ήταν δυνατόν ο Τσίπρας να τον κρατήσει στα ψηφοδέλτια όταν ενόψει εκλογών θέλει να δώσει συνέντευξη σε όλα τα μέσα αλλά και στα πρόσωπα που ο Πολάκης θέλει να «καθαρίσει»;
Δεδομένης της σχέσης των δύο μάλλον αληθεύουν οι πληροφορίες ότι οι δύο άνδρες τα είπαν πιθανότατα μέσω sms. Προφανώς σε γαλλική γλώσσα.
Εκτός (;) η Νικολάου
Είχαμε γράψει από την περασμένη εβδομάδα ότι η βασική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας προς τις κάλπες είναι η δεξαμενή των αναποφασίστων. Και ειδικά να μη γίνει το παραμικρό προκειμένου να ενοχληθεί αυτή η πολυπληθής όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ομάδα. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε για την περίπτωση της Σοφίας Νικολάου μετά τις καταγγελίες Πολάκη. Μετά τη -μη- απάντηση του εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα η πρώην γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής θα είναι στα ψηφοδέλτια. Και δεν είναι μόνο οι αποκαλύψεις που έχουν ενοχλήσει. Είναι κι άλλα.
Το ειδικό δικαστήριο καθορίζει τις εκλογές
Σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών η διάλυση της Βουλής αναστέλλει είτε την έναρξη είτε την πρόοδο των εργασιών ειδικού δικαστηρίου σε βάρος προσώπου που διατέλεσε μέλος κυβέρνησης. Εν προκειμένω , το Ειδικό Δικαστήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα εκδώσει απόφαση το Σάββατο 4 Μαρτίου. Σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός διέλυε τη Βουλή νωρίτερα, θα πήγαινε σε εκλογές χωρίς απόφαση του Δικαστηρίου. Προφανώς και το σκέφτηκαν στο Μαξίμου . Κάπως έτσι η διάλυση της Βουλής πηγαίνει μετά τις 8 Μαρτίου για να ψηφιστεί και κανένα νομοσχέδιο ακόμα. Αν μάλιστα η Βουλή διαλυόταν πριν από τις 10 Μαρτίου τότε οι εκλογές δεν θα μπορούσαν να γίνουν στις 9 Απριλίου. Κατά το Σύνταγμα η προεκλογική περίοδος δεν μπορεί να είναι πάνω από 30 ημέρες.
48 views0 comments
bottom of page