top of page

Μυρίζει προεκλογική εξεταστική. Ο «γαλάζιος» εμφύλιος, οι μπίζνες με Ιράκ και τα μπάνια της Κεραμέως
Προεκλογική εξεταστική  στη Βουλή 


Καλημέρα σας,

Μετά από όσα συνέβησαν την Παρασκευή με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή άρχισε να μυρίζει έντονα εξεταστική επιτροπή. Το θέμα είναι αν θα την κάνει το ΠΑΣΟΚ ή αν θα τον προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προαναγγείλει επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Θυμίζω ότι με το δικαίωμα της μειοψηφίας στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση αρκούν δέκα βουλευτές για να κατατεθεί η πρόταση και μόλις 120, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας για να εγκριθεί. Αν φτάσουμε πάντως σε εκείνο το σημείο μέχρι και η Ν.Δ θα υπερψηφίσει. 

 

Σκληρό ροκ και εκλογές με σκανδαλολογία

 

Το θέμα είναι ότι το εννιάμηνο μέχρι τις εκλογές θα πάει με σκληρό ροκ και σκάνδαλα. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει στις δημοσκοπήσεις ότι ο μόνος τομέας στον οποίον υπερτερεί της κυβέρνησης είναι τα θέματα διαφάνειας και η αντιμετώπιση της διαφθοράς, δεν θέλει και πολλή συζήτηση για το τι έχουμε να δούμε. Μέχρι και ο Μαυρίκης επανεμφανίστηκε. Ευτυχισμένο το 1989. 

 

 

Σαν ελληνική ταινία


Για όσους γνωρίζουν καλά τα της Βουλής η συνεδρίαση της Παρασκευής 

ήταν σαν χιλιοπαιγμένη ελληνική ταινία. Όλοι γνώριζαν από πριν τι θα συμβεί. Ανεξαρτήτως του τι θα έλεγε ο διοικητής της ΕΥΠ η Ν.Δ θα υποστήριζε ότι το κράτος δεν είχε καμία ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστήριζε ότι αποκαλύφθηκαν πράγματα και θαύματα. Από το πρωί της Παρασκευής, πριν από τη συνεδρίαση συζητούνταν αυτά για ένα και μόνο λόγο . Με τη συνεδρίαση κλειστή και χωρίς πρακτικά κανένας δεν θα μπορούσε να διαψευσθεί . Όπερ και εγένετο. 

 


 

Γαλάζιος εμφύλιος  


Αν κάτι πάντως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι το εσωτερικό μέτωπο στη Νέα Δημοκρατία. Το αναφέρω διότι για κάποιον αδιόρατο λόγο, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε ο χειρισμός της υπόθεσης να μη γίνει ως συνήθως από τον γραμματέα της Βουλής Γιώργο Μυλωνάκη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά από το ίδιο το Κέντρο. Να φανταστείτε ότι οι διαρροές ως «πηγές Ν.Δ» έγιναν εν αγνοία των βουλευτών και του Μυλωνάκη ενώ εστάλησαν μόνο σε κυβερνητικούς συντάκτες με παράκαμψη των κοινοβουλευτικών συντακτών. Εκ του αποτελέσματος θα λέγαμε ότι δεν έσκισαν κιόλας. 


Μπίζνες και με το Ιράκ 


Φαίνεται πως εκτός από τη Σαουδική Αραβία η κυβέρνηση ανοίγει δίαυλο για μπίζνες και με το Ιράκ. Είδα την Παρασκευή ότι συγκροτήθηκε Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ιράκ με πρόεδρο τον Ζήση Τζηκαλάγια και το έψαξα. Τον δρόμο είχε στρώσει ο Νικήτας Κακλαμάνης , ο οποίος πριν από έναν μήνα συναντήθηκε στη Βουλή με τον Πρέσβη του Ιράκ στην Αθήνα, κ. Mouayed Saleh. Ο Πρέσβης του Ιράκ στην Αθήνα μετέφερε την πρόθεση της κυβέρνησής του να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα στους τομείς της ενέργειας και της ναυπηγικής, καθώς και της φαρμακοβιομηχανίας.


Τα μπάνια της Κεραμέως


Για τους περισσότερους Υπουργούς οι διακοπές είναι όνειρο μακρινό. Έτσι προσπαθούν να ξεκλέψουν κανένα Σαββατοκύριακο άντε και καμιά εβδομάδα τον Δεκαπενταύγουστο. Έτσι και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αφού την Παρασκευή έβγαλε τις βάσεις , για πρώτη φορά τον Ιούλιο , «κατηφόρισε » με τον σύζυγο και τους δυο της γιους για το Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο. Διέμεινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της παλιάς πόλης και την Κυριακή το μεσημέρι οι κεραίες της στήλης, την εντόπισαν να κάνει βουτιές στην παραλία του Κονδυλίου στο Βιβάρι.

97 views0 comments
bottom of page