top of page

Η κρυφή ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ. Μυστικός δείπνος Σαμαρά- ΚαραμανλήΚαλημέρα σας,
Με «καραμανλικό» εισηγητή στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ
Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην κάνει το χατήρι του ΠΑΣΟΚ και να μην τροποποιήσει το διάστημα της τριετίας μετά από την οποία θα μπορεί να ενημερώνεται το θύμα παρακολούθησης το ενδιαφέρον στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ στρέφεται στο τι θα πράξει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Άλλωστε η ομιλία του στα Ανώγεια είναι πολύ πρόσφατη. Προχθές το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε με παρέα βουλευτών ωστόσο δεν του πήραν κουβέντα. Λίγη ώρα αργότερα αποκαλύφθηκε επισήμως ότι εισηγητής της Ν.Δ θα είναι ο "καραμανλικός" Ευριπίδης Στυλιανίδης.
«Το νομοσχέδιο κινείται στη γραμμή Καραμανλή»
Ο Καραμανλής δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί. Απευθύνθηκα έτσι στην καραμανλική πτέρυγα, η οποία με εξέπληξε. Μεταφέρω άποψη "κορυφαίου κοινοβουλευτικού καραμανλικού" ακριβώς όπως μου ειπώθηκε: «Το νομοσχέδιο κινείται στη γραμμή όσων είπε ο Καραμανλής στα Ανώγεια. Βελτιώνει το πλαίσιο. Ήμασταν στο μηδέν. Μπορεί να μη φτάνουμε στο δέκα που θα θέλαμε αλλά ένα νομοσχέδιο το οποίο από το μηδέν σε πάει στο επτά δεν γίνεται να μην το ψηφίσεις». Με δεδομένο αυτό αλλά και την επιλογή Στυλιανίδη για εισηγητή δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο παρερμηνείας.
Σύσκεψη στο Μαξίμου
Χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε ευρεία σύσκεψη επί του νομοσχεδίου. Η απόφαση στην οποία καταλήγει η κυβέρνηση είναι ότι το ζήτημα της τριετίας είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει. Αυτό που μετ’ επιτάσεως ειπώθηκε είναι πως έχουν ήδη γίνει αρκετές βελτιώσεις με την κυβέρνηση να εισακούει τις παρατηρήσεις στη διαβούλευση. Εξεφράσθη δε, η βεβαιότητα πως το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ευρωπαϊκό πρότυπο και θα υιοθετηθεί και από άλλες χώρες.
Η κρυφή ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ
Διάβαζα χθες στον Απελεύθερο πως σε πολλούς επικρατεί η άποψη πως η πραγματική διαφορά Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις αλλά αρκετά μικρότερη της τάξης 3%-4%. Είναι αρκετοί δημοσκόποι οι οποίοι ασπάζονται αυτή την άποψη. Και τη βασίζουν στο ότι υπάρχει περίπου 5% το οποίο ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και δεν το βρίσκουν ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να έχει φύγει προς άλλο κόμμα. Αρκετοί εκτιμούν ότι πρόκειται για καθαρά νεανικό κοινό το οποίο ο παραδοσιακός τρόπος διεξαγωγής δημοσκοπήσεων δεν μπορεί να πιάσει. Αυτός είναι και ο λόγος που και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κι αυτό γιατί γνωρίζει πως όσο πλησιάζει καλοκαίρι το κοινό αυτό δύσκολα θα πάει στην κάλπη.
Η απροθυμία Σουνάκ για συνάντηση με Μητσοτάκη
Προκάλεσε πολλές απορίες το ότι ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του στη Μ.Βρετανία έγινε δεκτός από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ αλλά όχι από τον Πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ. Οι πληροφορίες της στήλης από το Λονδίνο είναι ότι υπήρξε έντονη η απροθυμία του Βρετανού Πρωθυπουργού να έχει επίσημη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του καθώς γνώριζε ότι θα του τεθεί επισήμως το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.
Γαλάζιος καυγάς με «γαλλικά»
Απίστευτο τηλεφωνικό καυγά με πολλά «γαλλικά» είχαν χθες δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώτος είδε μια ανάρτηση στο facebook από δημοσιογράφο, η οποία τον εμφάνιζε ως «αντιεμβολιαστή» και ότι είχε στείλει πολλά μηνύματα στον Πλεύρη υπέρ της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τηλεφώνησε στον συντάκτη να διαμαρτυρηθεί . Άκουσε όμως με έκπληξη τον συντάκτη να του προδίδει το όνομα της πηγής του που ήταν επίσης βουλευτής της Ν.Δ.
Σε έξαλλη κατάσταση ο βουλευτής τηλεφώνησε στην «πηγή» του συντάκτη , στην οποία μετά από ένα «γαλλικό» πεντάλεπτο κατέληξε «Εγώ έχω χάσει αγαπημένο πρόσωπο από κορονοϊό. Να μη σε ξαναδώ μπροστά μου. Ούτε την καλημέρα σου δεν θέλω». Ο Πλεύρης πάντως δικαίωσε τον πρώτο λέγοντας ότι ο άνθρωπος ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του για το θέμα.
Μυστικός δείπνος Σαμαρά- Καραμανλή
Μολονότι αμφότεροι ποδοσφαιρόφιλοι, οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Αντωνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής επέλεξαν να μη δουν χθες το βράδυ την Αργεντινή . Επέλεξαν να τα πουν δια ζώσης σε «μυστικό» δείπνο στα Βόρεια Προάστια . Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά σε ανταπόδοση του δείπνου που είχε κάνει ο Καραμανλής στον Σαμαρά στη ΔΕΘ. Αν πάντως συνέχισαν τη συζήτηση από εκεί που την άφησαν στη Θεσσαλονίκη θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
47 views0 comments
bottom of page