top of page

Kρίνεται η τύχη του Κασιδιάρη. Το σουρεάλ σκηνικό στα δεξιά της Ν.Δ και οι προβληματισμοί Μαξίμου

Καλημέρα σας,
Η ελληνική D Day
Σήμερα κρίνονται πολλά. Το απόγευμα , το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου θα προχωρήσει στην επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών , οι οποίοι θα συμμετέχουν στις εκλογές. Η D Day της μάχης των εκλογών. Θα ανάψει κόκκινο στον Κασιδιάρη ή θα θεωρήσει την περίφημη τροπολογία ως αντισυνταγματική και θα του ανάψει πράσινο; Από τον Άρειο Πάγο δεν έχει βγει η παραμικρή διαρροή. Η μέρα σήμερα θα είναι πολύ μεγάλη.
Σουρεάλ
Στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας πάντως γίνεται πανηγύρι. Ήδη τρεις συνδυασμοί έχουν κοπεί σε βαθμό να αναρωτιέται κάποιος πως είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος ζητά να μπει στη Βουλή είτε να κόβεται λόγω ονόματος είτε να μην καταφέρνει καν να καταθέσει συνδυασμούς. Πρώτο κόπηκε το κόμμα Εμφιετζόγλου επειδή είχε κλέψει το όνομα από άλλο κόμμα. Για τον ίδιο λόγο κόπηκε και το κόμμα της Λατινοπούλου. Το σουρεάλ σκηνικό επιπέδου “φαλακρής τραγουδίστριας” ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Νικολόπουλο να ανακοινώνει ότι ούτε το δικό του κόμμα θα μετέχει στις εκλογές καθώς τον έκοψαν οι χάκερς του Πιερρακάκη.
Οι προβληματισμοί του Μαξίμου
Σε κάθε περίπτωση τρία κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ έχουν ήδη κοπεί ενώ σήμερα είναι πολύ πιθανό να κοπεί ακόμα ένα. Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα στο Μαξίμου δεν πέταξαν και τη σκούφια τους. Προτιμούσαν έναν πολυκερματισμένο χώρο μέσα από τον οποίον θα ήταν πολύ δύσκολο έστω και ένα κόμμα να πιάσει 3%. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν πως ευνοούνται τόσο η Ελληνικής Λύση του Βελόπουλου όσο και η Εθνική Δημιουργία των Τζήμερου-Φαήλου Κρανιδιώτη.
Ο δεύτερος προβληματισμός του Μαξίμου έχει να κάνει με τα χαμηλά ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ. Ακούγεται απίστευτο ωστόσο τα τελματωμένα δημοσκοπικά ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργούν συνθήκες ντέρμπι. Κι αν το 2019 μετά τις ευρωεκλογές, αυτό βοήθησε τη Νέα Δημοκρατία τώρα δεν είναι βέβαιο ότι θα ισχύσει το ίδιο. Στο στρατόπεδο της Ν.Δ φοβούνται ότι οι δημοσκοπήσεις προκαλούν βεβαιότητα νίκης και ενδέχεται να φουσκώσουν την αποχή “γαλάζιων” ψηφοφόρων.
Εκλογές ανίας και χαμηλών προσδοκιών
Αν ένας κανονικός άνθρωπος βρει το κουράγιο να παρακολουθήσει πολιτικές εκπομπές επί τριήμερο το πιθανότερο είναι πως θα πεθάνει από ανία. Αφήστε μας εμάς. Εμάς είναι το επάγγελμα μας. Ίδιες ατάκες , ίδια επιχειρήματα, ίδιες ανούσιες κόντρες επαναλαμβάνονται και επαναλαμβάνονται. Φωτεινές εξαιρέσεις οι συνεντεύξεις χθες των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας της Ν.Δ Ειρήνης Αγαπηδάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου στην ΕΡΤ. Όαση.
Debate ή Champions League
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος των χαμηλών προσδοκιών και της προχειρότητας η διαπραγμάτευση της διακομματικής κατέληξε στον ορισμό debate την Τετάρτη 10 Μαΐου . Επάνω στην ώρα που το MEGA έχει προγραμματίσει να μεταδώσεις τον ημιτελικό Champions League Μίλαν-Ρεάλ. Στο κανάλι είναι βέβαιοι ότι το debate θα έχει μικρότερα ποσοστά τηλεθέασης από την μπάλα και προσανατολίζονται να μεταδώσουν το debate τα μεσάνυχτα , σε μαγνητοσκόπηση μετά το ποδόσφαιρο.
Μακρονοποίηση της Ελλάδας
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των εκλογών είναι πως ό,τι κι αν ισχυρίζονται τα μεγάλα κόμματα πρόκειται για εντελώς αποϊδεολογικοποιημένες εκλογές. Η πολιτική ρητορική και επιχειρηματολογία, ειδικά της Νέας Δημοκρατίας αλλά σιγά σιγά ακολουθούν κι άλλοι στη χώρα μοιάζει να ακολουθεί ατζέντα Μακρόν. Μόνο λύσεις, όχι ιδεολογία. Κάπως έτσι διαλύθηκε το γκωλικο κόμμα στη Γαλλία -έβαλε και ο Σαρκοζί το χέρι του- συντρίβοντας την αξιακη και ιδεολογικη βάση της γαλλικής συντηρητικής δεξιάς. Ποιες είναι οι συνέπειες; Με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταγράφουν χαμηλές πτήσεις , πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι στο εγγύς μέλλον θα επιλέξουν τα άκρα και θα αναζητήσουν εγχώριους Λεπέν.
29 views0 comments
bottom of page