top of page

Τρέχει για να προλάβει την εξεταστική το ΜΜ. Η Καϊλή, τα νεύρα Ανδρουλάκη και η γκρίνια για Δένδια
Να προλάβει την εξεταστική


Καλημέρα σας,

Χθες στο Sketch γράψαμε ότι μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Επιτροπή Θεσμών, στη Βουλή άρχισε να μυρίζει εντόνως εξεταστική. Πριν αλέκτορα λαλήσαι τρις, ο Υπουργός Δικαιοσύνης - προφανώς με εντολή άνωθεν- ζήτησε από τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να ερευνήσει κατα προτεραιότητα τη σχετική καταγγελία Ανδρουλάκη. Το Μαξίμου επιμένει να λέει ότι δεν φοβάται κάτι, όπως και να έχει όμως μια εξεταστική σε προεκλογική περίοδο δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Γι αυτό ζητά επίσπευση της δικαστικής έρευνας μήπως την  προλάβει τον Οκτώβριο. 

 

Στο στόχαστρο η Εύα


 

Έχουν στην κυβέρνηση τα εσωκομματικά τους, όμως και στο ΠΑΣΟΚ δεν πάνε πίσω. Το περιβάλλουν του αρχηγού Νίκου έχει βάλει στο στόχαστρο τη Εύα Καϊλή. Η αρχή έγινε με τη δήλωση ότι σχεδόν όλοι οι ευρωβουλευτές παρακολουθούνται. Τα λαμπάκια στο περιβάλλον Ανδρουλάκη άναψαν κόκκινο καθώς θεωρήθηκε ότι για κάποιον άδηλο σκοπό η Εύα προσπάθησε να απαξιώσει την καταγγελία του αρχηγού. Ήρθε μετά και η συνέντευξη της Εύας στην “Ελεύθερη Ώρα” και το γλυκό έδεσε.

 

 

Περίεργα πράγματα


Αρχίζουν πάντως και ακούγονται διαφορά περίεργα στην πιάτσα , σε σχέση με την καταγγελία Ανδρουλάκη, τα οποία έστω και ψήγμα αλήθειας να έχουν θα προκαλέσουν μεγάλη ανατροπή. Κάποιοι μέσα από το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν τα όσα έγιναν να εντάσσονται στο πλαίσιο της εσωκομματικής μάχης. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο - όπως λένε- το ότι η μόλυνση του κινητού προσδιορίζεται  χρονικά στην περίοδο των εσωκομματικών εκλογών. Λέτε;

 


 

Το βάρος στις μονοεδρικές Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα την Κεφαλονιά , για να ενημερωθεί για τα έργα υποδομής. Θα συναντηθεί αργότερα με τους δημάρχους Κεφαλλονίας και Ιθάκης. Κρατήστε την πληροφορία. Το Μαξίμου θα δώσει μεγάλο βάρος στις μονοεδρικές περιφέρειες θεωρώντας ότι αποτελούν καταλύτη και για το τελικό αποτέλεσμα. Κι επειδή με τη νέα απογραφή πιθανότατα οι μονοεδρικές θα είναι πολύ περισσότερες από όσες είναι σήμερα , στόχος του Πρωθυπουργού είναι να τις επισκεφθεί όλες αυτοπροσώπως.


Γκρίνια  για Δένδια


Από το Βιετνάμ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι θα στηθεί προτομή του κομμουνιστή ηγέτη Χο Τσι Μινχ στην Έδεσσα επειδή πολέμησε στον Μακεδονικό Αγώνα . Περιττό να σας πω ότι οι δεξιοί της Ν.Δ έβγαλαν σπυρακια. Δεν το λες και παράλογο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μνήμες από τον πόλεμο στο Βιετνάμ, όπως και οι συγγενείς που χάθηκαν  είναι νωπές σε πολλές ελληνικές οικογένειες. Ο ΥΠΕΞ σώζεται προς το παρόν, λόγω κλειστής Βουλής. Ειδάλλως θα τα άκουγε κανονικά.


Πλησιάζουν ξανά μέτρα


Το Υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού από Σεπτέμβριο. Το άνοιγμα των σχολείων μοιάζει εφιάλτης και οι εκτιμήσεις των ειδικών προς την πολιτική ηγεσία είναι πως τα δύσκολα είναι μπροστά. Τόσο ο Πλεύρης όσο και η Γκάγκα δεν θέλουν να ακούν τίποτα για νέα μέτρα, όμως χθες ο Πλεύρης είπε τη μαγική λέξη. Δεν είπε, δεν θα λάβουμε υποχρεωτικά μέτρα. Είπε ότι η πρόθεση μας είναι να μην πάρουμε μέτρα. Όσο όμως αργούν τα εμβόλια τα μέτρα πλησιάζουν.

78 views0 comments
bottom of page