top of page

Τι φοβήθηκε ο Καραμανλής και μίλησε. Η μεγάλη ανάσα στο Μαξίμου και η επίσκεψη Άδωνη στον Βελόπουλο


Γιατί μίλησε ο Καραμανλής 

 

Καλημέρα σας

 

Ένα ερώτημα απασχολούσε χθες τους πάντες στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια. Γιατί μίλησε ο Καραμανλής. Το Sketch είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Καραμανλής εδώ και δέκα ημέρες είχε αφήσει σε συνομιλητές του ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει νύξη στο θέμα των υποκλοπών. Κατά αυτές τις πηγές θεωρεί ότι η ιστορία των υποκλοπών είναι βαριά και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν δεν διαλευκανθούν τα πάντα να αφήσει μεγάλη κηλίδα στην παράταξη, της οποίας προφανώς και ο ίδιος θεωρεί εαυτόν φυσικό ηγέτη και προστάτη.

 

Η αλήθεια πάντως είναι ότι με δεδομένο ότι από τις συζητήσεις στη Βουλή δεν είχε προκύψει κάποιο νέο στοιχείο πολλοί -και εκ των συνομιλητών του- πίστεψαν ότι τελικώς δεν θα έλεγε όσα είπε. 

 

Θα είναι στη ΔΕΘ

 

Άνθρωποι οι οποίοι θεωρείται ότι γνωρίζουν τον Καραμανλή εκτιμούν  ότι αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό ο πρώην Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το επόμενο Σάββατο. Είναι και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης εκτός των άλλων.

 

Ανάσα λόγω δημοσκόπησης


Μετά το «χτύπημα» Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου πήραν μεγάλη ανάσα από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA. Ανεξαρτήτως της πρόθεσης ψήφου όπου και εκεί η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσαν ότι το ζήτημα των υποκλοπών ανεξαρτήτως της άποψης που έχουν οι πολίτες, εν τέλει δεν μετράει στην κάλπη. Κοινώς το βλέμμα πέφτει στη ΔΕΘ και σε αυτό που το Sketch, έχει γράψει εδώ και μέρες. Στην προσέγγιση ηλικιών 17-40 με τους οποίους η Ν.Δ δείχνει να έχει χάσει κάθε επαφή.

 

Κατά πολλούς στο Μαξίμου , η δημοσκόπηση θα ηρεμήσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εγώ προβλέπω ότι θα φουντώσει ακόμα περισσότερο τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

 

Δημητριάδης


Ο τέως γραμματέας του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή για την ΕΥΠ. Προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με κανέναν έφτασε πολύ νωρίς στη Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στην αίθουσα τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης . Στο τέλος της διαδικασίας πάντως έμοιαζε ανακουφισμένος. Μέχρι και καφέ στο καφενείο κάθισε και ήπιε.

 

 

 

Η επίσκεψη Άδωνη στον Βελόπουλο 


Πρωί πρωί χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μπήκε στο γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή. Το ότι το γραφείο του Βελόπουλου είναι μεσοτοιχία με τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών βοήθησε ώστε η είδηση να διαδοθεί ταχύτατα. Ο Άδωνις βγήκε μετά από κανένα μισάωρο λέγοντας ότι με τον Κυριάκο είμαστε τριάντα χρόνια φίλοι. Τριάντα χρόνια φίλοι αλλά πρώτη φορά τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή. 

 

Η συνάντηση πάντως φούντωσε σενάρια περί επικείμενης μελλοντικής συνεργασίας. Θυμίζω ότι ανάλογος σάλος είχε προκληθεί όταν τον κ. Βελόπουλο είχε επισκεφθεί προ μηνών στο ίδιο γραφείο ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Τότε η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναζητούσε πληροφορίες για πανεπιστήμιο στα οποία θα φοιτούσε η κόρη του.

 

 

Τζαβάρας: Εγώ αντάρτης; Εγώ τους έσωσα


Συνοδεία της κόρης του , η οποία έχει γίνει ο άγρυπνος φρουρός του αποχώρησε χθες ο Κώστας Τζαβάρας από τη Βουλή αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει αναστάτωση  με τις εκτός «γαλάζιας» γραμμής τοποθετήσεις του στην Επιτροπή Θεσμών. Όταν μάλιστα κάποιος τον ρώτησε αν είναι αντάρτης , ο Τζαβάρας απάντησε: «Εγώ αντάρτης; Εγώ ό,τι έκανα το έκανα για να τους σώσω.Και τους έσωσα». Υποστήριξε δε ότι η Ν.Δ ήταν αυτή που προσχώρησε στη δική του γραμμή για τη διαδικασία. 


144 views0 comments
bottom of page