top of page

Το «δώστα όλα» του Μητσοτάκη. Η επίδειξη δύναμης του Παπαθανάση και το νέο σ/ν Σταϊκουρα για ΔΕΚΟ
Δώστε τα όλα 


Καλημέρα σας,

Χθες από την Κεφαλλονία ο Πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να σταθεί δίπλα στους πολίτες και να τους ενισχύσει απέναντι στο απίστευτο κύμα πληθωρισμού. Θυμήθηκα το Τσοβόλα δώστα όλα του Ανδρέα. Σαν παραίνεση προς το οικονομικό επιτελείο μου ακούστηκε αυτό πάντως. Κι επειδή τα έσοδα του τουρισμού καλπάζουν και η ΔΕΘ πλησιάζει ετοιμαστείτε για μεγάλο πακέτο από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. 

 

Έμειναν εκτός

 

Τώρα που είπα τουρισμός, θυμάστε που η στήλη εδώ και εβδομάδες σας είχε προϊδεάσει ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης είχε στυλώσει τα πόδια και δεν ήθελε να βάλει τις τουριστικές μονάδες Μυκόνου και Σαντορίνης στον αναπτυξιακό. Πληροφορούμαστε ότι και το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται αλλά και του Παπαθανάση του πέρασε με αποτέλεσμα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που έρχεται τα δυο νησιά να μείνουν έξω. 

 

 

Πονοκέφαλος για τους τρεις 


Το ρεπορτάζ από τα νησιά λέει ότι η κατάσταση είναι 50-50. Οι υπάρχοντες  ξενοδόχοι που δεν θέλουν άλλους παίκτες είναι ικανοποιημένοι . Αυτοί που περίμεναν τον αναπτυξιακό για να ξεκινήσουν δίκη τους μονάδα είναι στα κάγκελα. Αυτοί που έχουν τρελαθεί κανονικά είναι οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Βρούτσης, Μονογυιού και Φόρτωμας, οι οποίοι δεν ξέρουν με ποίου το μέρος να ταχθούν. Ένας σκέφτηκε να κάνει και ερώτηση στη Βουλή αλλά που να μπλέκεις τώρα; Πονοκέφαλος.

 


 

Έρχεται νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ


Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια τα οποία θα ψηφιστούν στη Βουλή με την επανέναρξη των εργασιών στις 22 Αυγούστου αφορά στις ΔΕΚΟ. Το έχει αναλάβει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος το μόνο στοιχείο που δίνει είναι ότι έρχεται πλήρης αναμόρφωση. Άντε να δούμε γιατί το νομοσχέδιο δεν έχει ανεβεί καν στη διαβούλευση. 


Συλλυπητήρια από παντού 


Κλονίστηκε χθες το σύστημα με την είδηση του θανάτου του Σταύρου Ψυχάρη. Ήταν το μόνο θέμα που συζητείτο χθες το πρωί στα πολιτικά γραφεία με τους περισσότερους να εξιστορούν στιγμές με τον εκλιπόντα.Είτε καλές είτε κακές σχέσεις είχε κανείς μαζί του, άπαντες τον αναγνώριζαν ως τεράστιο δημοσιογράφο, ο οποίος άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην ιστορία του ελληνικού Τύπου αλλά και στη Μεταπολίτευση.Εξ ου και συλλυπητήριες ανακοινώσεις εκδόθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία , μέχρι και το ΚΚΕ.


Τακτικός στο Καραϊσκάκη ο Γεραπετριτης


Κινήσεις υποψηφίου κάνει ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μολονότι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατεβεί υποψήφιος με σταυρό. Πέραν του ότι εξακολουθεί να «οργώνει» τον Πειραιά οι κεραίες μου τον εντόπισαν για μια ακόμα φορά στο Καραϊσκάκη στον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα. Εντάξει Πειραιώτης είναι ο άνθρωπος αλλά έχει κάνει το Καραϊσκάκη δεύτερο σπίτι. Λέτε εκείνο το ξεκάθαρο πως δεν κατεβαίνει υποψήφιος να έχει αρχίσει να θολώνει λίγο και να δούμε καμία έκπληξη;

90 views0 comments
bottom of page