top of page

Στη Δικαιοσύνη ο Πάτσης. Η αναστολή στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και το μπάχαλο στο κόμμα του ΓιανηΣτην τακτική δικαιοσύνη ο φάκελος Πάτση

 

Καλημέρα σας,


Στις 10 το πρωί συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για την υπόθεση Πάτση. Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών παραδόθηκε χθες στον Πρόεδρο της Επιτροπής. Το κλίμα χθες στη Βουλή ήταν εξαιρετικά βαρύ για τον βουλευτή Γρεβενών προμηνύοντας τι πρόκειται να συμβεί σήμερα. Το ρεπορτάζ λέει ότι η Επιτροπή μετά τον σάλο των αποκαλύψεων είδε το φως το αληθινό και θα παραπέμψει σήμερα κιόλας τον φάκελο Πάτση στην τακτική Δικαιοσύνη. 

 

Ερώτημα και για παράνομο πλουτισμό

Σίγουρα θα συμπεριληφθεί η κατηγορία της αναληθούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης , σίγουρα θα υπάρξει ερώτημα στη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τυχόν παράνομο πλουτισμό ενώ η επιτροπή παρά το ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της θα ασχοληθεί και με τις συμβάσεις του με το δημόσιο. Το τελευταίο είναι ίσως και το πιο κρίσιμο καθώς με βάση το άρθρο 57 του Συντάγματος μπορεί να ανοίξει και το ζήτημα της έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν αντιληφθεί πως το θέμα Πάτση έχει προκαλέσει μεγαλύτερη -δημοσκοπική - βλάβη από τις υποκλοπές και δεν θέλουν να αφήσουν καμία σκιά για ευνοϊκή μεταχείριση.

 

Μόνο για τους βουλευτές η απαγόρευση

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Sketch περί ύπαρξης κι άλλων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης βουλευτών στις οποίες καταγράφονται επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό ένας παλαιός και έμπειρος κοινοβουλευτικός με ενόχλησε για να μου δώσει πολύτιμη βοήθεια.  «Είναι όπως ακριβώς τα έγραψες» μου είπε αρχικά. Με παρότρυνε όμως να αναζητήσω παλαιότερη απόφαση σύμφωνα με την οποία ο νόμος είναι  μεν καθέτως απαγορευτικός στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο εξωτερικό αλλά μόνο για τους βουλευτές.

 

*** 

Όσον αφορά όμως σε συγγενικά πρόσωπα , αν αυτά ασκούν γνωστή και δηλωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, πολύ δε περισσότερο αν η δραστηριότητα αυτή ασκείτο και πριν έλθουν σε γάμου κοινωνία με το πολιτικό πρόσωπο τότε δεν υφίσταται ζήτημα. Θα την αναζητήσω και θα επανέλθω. 

 

Αναστέλλονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Εκλογές έρχονται δεν πιστεύω να περιμένατε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Με τροπολογία η οποία ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή αναστέλλονται μέχρι και την 31η Μαρτίου 2023εκτελέσεις κατεδάφισεις αυθαιρέτων για έργα που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη , την παρόχθια ζώνη , το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου. Κι αν οι εκλογές γίνουν αργότερα να αναμένετε κι άλλη αναστολή.

 

Όλα στραβά

Στο κόμμα του Γιάνη φαίνεται πως ισχύει το αν στραβώσει κάτι όλα μετά πάνε στραβά. Χθες στην επιτροπή δεοντολογίας συζητείτο αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη έπειτα από μήνυση του Γιάννη Αλαφούζου για συκοφαντική δυσφήμιση. Πάει ο Κλέων και με το γνωστό ύφος ζητά να αρθεί η ασυλία του. Βγάζει  ανακοίνωση το κόμμα και τον εκθειάζει. Και πάει η εκπρόσωπος του κόμματος στην επιτροπή Μαρία Απατζίδη και ψηφίζει ανάποδα. Είναι αυτό πουλένε «you had only one job to do». Έτρεχε μετά να πείσει ότι το έκανε κατά λάθος.

 

 

Ο Κεγκέρογλου και το αεροδρόμιο

Προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη η απόφαση του Βασίλη Κεγκέρογλου να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα για βουλευτής αλλά να κατεβεί για δήμαρχος στον δήμο Μίνωα Πεδιάδας στο Ηράκλειο. Φαίνεται πάντως ότι τα έχει ζυγίσει πολύ καλά . Πέραν του ότι πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του , η συγκεκριμένη περιοχή αναμένεται να γνωρίσει τρομερή ανάπτυξη καθώς εντός των ορίων του δήμου βρίσκεται το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι η λειτουργία του οποίου προσδιορίζεται για το 2025. Παίζει ρόλο φυσικά και το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πιθανότατα θα κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου για τον εαυτό του. 

 

Αναβολή

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα κοινοβουλευτικό τετ α τετ Σταϊκούρα -Στουρνάρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών με θέμα την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής. Θα ακούγονταν ενδιαφέροντα πράγματα αλλά πάνε για την άλλη εβδομάδα. 

105 views0 comments
bottom of page